Eftermiddagsseminar for lærere, pædagoger og studerende: Kom og få viden og værktøjer til privatliv og identitet på nettet

Eftermiddagsseminaret er gratis og afholdes i Filmhuset i København d.14. maj 2014 kl. 14.00-17.00. Her kan I få viden og værktøjer fra førende eksperter i Danmark til at hjælpe børn og unge med at kontrollere, hvem, der ved hvad om dem, hvor og hvornår, når de bruger internettet og mobilen.

Arrangementet bliver afholdt af Medierådet for Børn og Unge (herunder tænketanken Digitale Unge, som også består af Forbrugerrådet Tænk, Digital Identitet, DR og Institut for Menneskerettigheder) og Danmarks It-vejleder forening.

Målrettet lærere og klubpædagoger, men alle er velkomne!

Eftermiddagsseminaret er målrettet undervisere i folkeskolen, HF og gymnasiet, klubpædagoger og studerende (Alle er dog velkomne og kan få noget ud af arrangementet).

Kom og mød:

Pernille Tranberg, Digital Identitet

Henrik Kramshøj, Solido Networks

Gry Hasselbalch og Lisbeth Brunebjerg Holmegaard, Medierådet for Børn og Unge

Ken Friis Larsen, Datalogisk Institut, Københavns Universitet

Morten Voetmann, Alexandra Instituttet

Henrik Chulu, Bitbureauet

Alexander Andrew,  Medierådets ungepanel

Anders Kjærulff, Aflyttet

Og lær mere om:

  • Kommerciel og statslig overvågning på nettet og om personlig data i alle afskygninger - fra ”likes” på Facebook til Google søgninger.
  • Hvordan man krypterer, browser anonymt, sikrer sine gadgets og blokerer cookies.
  • Få tips og tricks til, hvordan man kan fremme de professionelle, positive sider af ens digitale identitet.
  • Og meget andet... 

Unge mangler konkret viden og værktøjer - få viden til at hjælpe dem

Når unge bruger sociale medier, er de gode til at kontrollere og administrere deres privatliv og identitet over for vennerne og familien. Men når det kommer til den bagvedliggende indsamling af deres data, er der mangel på konkret viden og værktøjer. Ved vores første seminar for unge, som blev afholdt i februar måned, blev 100 elever fra 7.-8. klasse klogere på deres digitale identitet, og de blev overraskede over det liv deres data har på nettet. Vi håber på at kunne give noget af denne viden videre til de unge i jeres hverdag. 

Arrangementet er afviklet 

Inspiration til undervisning: www.digitaleunge.dk (se under ”tips & undervisning”)