Social reality – workshop om sociale medier

Deltagere og rollemodeller søges til workshops om sociale medier. 

Medierådet for Børn og Unge samarbejder med Red Barnet, Center for Digital Pædagogik, ADHD-foreningen, Fremtidsfabrik og Ungdomsringen om projektet Social Reality. Projektet har til formål at styrke de digitale kompetencer hos børn og unge med kognitive udfordringer, så de inkluderes i sociale fællesskaber på nettet. På baggrund af en række workshops udvikles værktøjer til pædagoger, så de lettere kan hjælpe de unge på det digitale felt.

Unge søges til workshops

Center for Digital Pædagogik afvikler workshoppene og søger ungdomsklubber, skoler eller andre grupper af 12-16 årige unge med særlige behov eller kognitive udfordringer (fx ADHD eller Autisme-spektrum-forstyrrelser), som er interesseret i at modtage en gratis workshop. Forløbet består af 2 workshops på 1½ time som afholdes med cirka 1-2 ugers mellemrum. Man skal som pædagog ikke have nogen særlig viden, men bare have lyst til at være med til at organisere rammerne. Der kan deltage 5-7 unge pr. workshop og 20 klubber kan deltage.

Rollemodeller søges til workshops

Desuden søges en voksen rollemodel med ADHD eller lignende, som bruger sociale medier og tidligere haft udfordringer med brugen. Som rollemodel skal man være mellem 20-30 år og have lyst til at fortælle om sig selv, sin brug af sociale medier og hvad der måske kan være svært på nettet. Man skal deltage i fem workshops, og vil få 500 kr. pr. workshop og transportudgifter dækkes. Der er et indledende møde d. 8 september kl. 16, hvor ansatte i Center for Digital Pædagogik fortæller mere. Mødet tager cirka en time. De 5 workshops ligger spredt over september, oktober og november. De endelige datoer er endnu ikke fastlagt

Workshoppene afholdes i forskellige ungdomsklubber i Midtjylland og det vil ofte være om eftermiddagen. Som rollemodel skal man lave en kort præsentation af sig selv på ca. 10-15 min, og derefter skal man sammen med gruppen lave en emojitroll (klippe/klistre-aktivitet), så fokus ligger ikke på rollemodellen i lang tid. En workshop tager 1½ time. Der vil hele tiden være en medarbejder fra Center for Digital Pædagogik ved rollemodellens side.

Lyder det som noget for dig eller for din ungdomsklub?

Kontakt for tilmelding eller mere information:

signe@cfdp.dk – tlf: 60137053
jonas@cfdp.dk – tlf: 22302091