Dansk-tysk aftale om koproduktion

KOPRODUKTION. Det Danske Filminstitut og en tilsvarende enhed i Nordtyskland, Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein, har netop indgået en aftale om udviklingsstøtte til at koproducere spillefilm.

Hvert år vil tre spillefilm kunne modtage op til 260.000 kr. i udviklingsstøtte i følge en ny aftale, der indtil videre gælder for de kommende tre år. For at modtage støtte skal projekterne have potentiale til at kunne udvikle sig til film af høj kunstnerisk kvalitet rettet mod et internationalt publikum og kunne forventes af få biografpremiere i både Danmark og Tyskland. Filmene skal ligeledes have en dansk producent og en tysk producent fra Hamborg eller Slesvig-Holsten.

"Initiativet betyder, at vi i fremtiden har mulighed for flere koproduktioner mellem Danmark og Nordtyskland, hvor vi sammen kan udvikle historier, der har gennemslagskraft i begge lande. Det kreative samarbejde mellem danske og tyske filmfolk får hermed et ekstra løft, som er til gavn for hele filmbranchen," siger Claus Ladegaard, områdedirektør for Produktion & Udvikling, Det Danske Filminstitut, der underskrev aftalen torsdag den 28. august i Hamborg sammen med direktøren for Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein, Eva Hubert.

"Vi ønsker at hjælpe de kreative kræfter i Danmark og Tyskland med finansiel støtte på et tidligt stadium og give dem tid til sammen at udvikle indholdet i deres projekter," siger Eva Hubert.

Første ansøgningsfrist for det nye udviklingsprogram er den 16. marts 2015.

Det Danske Filminstitut og Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein vil præsentere det dansk-tyske koproduktionsudviklingsinitiativ for filmbranchen ved Berlin Filmfestivalen i 2015.