Støtte til distributionsinitiativer for kort- og dokumentarfilm

REMINDER: 3. november er der ansøgningsfrist for ansøgninger om driftsstøtte under Filminstituttets nye ordning for støtte til distributionsinitiativer for kort- og dokumentarfilm.

Det Danske Filminstitut har oprettet støtteordningen Distributionsinitiativer for kort- og dokumentarfilm for at styrke distributionen og formidlingen af danske kort- og dokumentarfilm i Danmark og samtidig fremme innovative og langsigtede distributionsinitiativer, der omfatter flere film.

Den nye ordning retter sig mod både kommercielle og ikke-kommercielle initiativer og vil for eksempel kunne støtte VOD-distribution, biografdistribution eller serier af film- og foredragsarrangementer. Fokus er på langsigtede "paraplyinitiativer", som omfatter distribution og formidling af flere danske kort og dokumentarfilm, og hvor der over tid kan opbygges et brand med både netværk og know how.

Ansøgningsfrist for driftsstøtte er 3. november. Fremtidige frister for ansøgning om driftsstøtte udmeldes senest en måned inden fristen via DFI's nyheder til filmbranchen.

Udover driftsstøtte kan der løbende søges om projektstøtte til udvikling af nye eller videreudvikling af eksisterende distributionsinitiativer.

Støtteordningen for distributionsinitiativer skal ses som et supplement til ordningen for støtte til lancering og distribution af kort- og dokumentarfilm, som i højere grad støtter enkelte film op til og i forbindelse med deres premiere.

Læs mere om ordningen og find støttevilkår samt ansøgningsskema under Distributionsinitiativer for kort- og dokumentarfilm.