Ulla Hæstrup ny konsulent for kort- og dokumentarfilm

Ulla Hæstrup er ansat som ny kort- og dokumentarfilmkonsulent med særligt fokus på børn og unge.

Det Danske Filminstituts bestyrelse har efter indstilling fra Kort- & dokumentarfilmrådet ansat Ulla Hæstrup som ny konsulent for kort- og dokumentarfilm med særligt fokus på børn og unge. Ulla Hæstrup afløser Dorte Høeg Brask og tiltræder i begyndelsen af 2015.

Ulla Hæstrup kommer fra en stilling som redaktør af DR's børnekanal Ramasjang. Hun er uddannet cand. mag i film- og medievidenskab på Københavns Universitet og har siden haft sit virke på DR som blandt andet konsulent på fremmedfilm, indkøber, producer og strategisk programmedarbejder og -udvikler.

"Ulla Hæstrup har arbejdet med børn og unge på DR i mange år – senest som redaktør for Ramasjang. Med hendes store viden om målgruppen er jeg sikker på, at hun vil blive en stærk konsulent, der kan udvikle vores støtte til film, serier og tværmedielle produktioner rettet mod børn og unge," udtaler Claus Ladegaard, områdedirektør på Det Danske Filminstitut.

Ulla Hæstrup siger: "Der er ingen tvivl om, at de levende billeder er børn og unges sprog – en naturlig og vigtig del af deres hverdag, deres leg og deres drømme. Derfor har det kolossal betydning, hvad vi som samfund og kulturinstitutioner byder ind med. Jeg glæder mig meget til at arbejde i det felt i et fantastisk hus som DFI med alle de muligheder og gode kræfter, der findes der."