Dansk-canadisk initiativ til udvikling af digitalt indhold

INTERNATIONALT. Det Danske Filminstitut og Canada Media Fund har indgået et samarbejde om en ny udviklingspulje til støtte af dansk-canadiske digitale medieprojekter.

Det Danske Filminstitut og Canada Media Fund offentliggjorde mandag aften et nyt samarbejde om en udviklingspulje, der skal støtte nye digitale medieprojekter mellem danske og canadiske producenter.

Den nye pulje har til formål at støtte udviklingen af digitale kunstneriske og kulturelle medieprojekter, som er innovative, afprøver nye formater og/eller nye måder at møde deres publikum på. Projekterne kræver deltagelse af både en canadisk og en dansk producent.

Sigtet med puljen er at understøtte udviklingen af nye fortælleformer og at skabe samarbejder mellem producenter fra de to lande med henblik på at udveksle erfaring inden for udvikling, produktion og markedsføring af innovative medieprojekter.

"Vi ser meget frem til denne unikke mulighed for at samarbejde med Canada Media Fund, som er blandt pionererne i indsatsen for at skabe digitalt indhold til et bredt publikum. Vi håber og tror, at dette nye initiativ vil være til stor inspiration for producere og de kreative i både Danmark og Canada," siger Claus Ladegaard, direktør for Filmstøtte på Det Danske Filminstitut.

Der er afsat CDN $300.000 (ca. DKK 1,5 mio.) til formålet. Udviklingen kan støttes med op til CDN $70.000 (ca. DKK 375.000) pr. projekt.

Puljen kan søges med forventet ansøgningsfrist den 12. december 2017. Forud for ansøgningsfristen afholdes en række initiativer med henblik på at opdyrke samarbejder mellem canadiske og danske producere på det digitale medieområde.

Find retningslinjer og yderligere information om puljen på dfi.dk/digitalmediaincentive.

Læs mere om Canada Media Fund på cmf-fmc.ca.