Fra romanforfatter til manuskriptforfatter

Meta Film afholder i efteråret 2016 og i foråret 2017 et intensivt kursus for romanforfattere, som ønsker at prøve kræfter med manuskriptformatet. Ansøgningsfrist er den 1. oktober 2016.

metafilm-billede

Meta Film påbegynder i efteråret 2016 et nyt og krævende kursus for romanforfattere, som har mod på at prøve kræfter med manuskriptformatet. Hovedunderviser er tidligere leder af Manuskriptuddannelsen ved Den Danske Filmskole, Lars Christian Detlefsen. Andre undervisere og konsulenter er professionelle filmfolk og manuskriptforfattere, bl.a. forfatter/manusforfatter Kim Fupz Aakeson, producent Meta Louise Foldager Sørensen og producer/tidligere filmkonsulent Jakob Kirstein Høgel.

Kurset består af manuskriptteori, dramaturgi, karakterudvikling, filmanalyse, skriveøvelser og udvikling af egen filmidé. Det forudsættes, at kursusdeltageren elsker film, er nysgerrig og engageret, har afsat tid til at deltage ved alle kursusdage og vil fordybe sig i udviklingen af sin filmidé. Kurset forløber over i alt 10 kursusgange i Meta Films lokaler i Indre København og afholdes hovedsageligt på hverdage fra kl. 10.00 – 15.00. Kurset begynder med en introweekend og slutter med en outroweekend med en dertilhørende afslutningsmiddag.

Kursets måer, at deltagerne udvikler en producerbar spillefilmsidé og skriver dens 1. akt som manuskript med dialog (ca. 25 sider). Manuskriptet vil blive læst højt til en reading af skuespillere for undervisere, konsulenter og filminstruktører, der efterfølgende giver noter, råd og kommentarer. De udviklede filmidéer tilhører alene forfatteren, og forfatteren kan efter kurset frit gå til den producent, det filmselskab eller den instruktør, som han/hun ønsker sig.

Kurset henvender sig til aktive romanforfattere, som har udgivet en roman inden for de seneste fem år. Forfattere der skriver børne- og ungdomsbøger er også velkomne til at ansøge.

For mere information omkring ansøgningsprocessen se http://metafilm.dk/p/news

Kontakt

Opslagstavleopslag

Dette opslag er indsendt af en bruger, og Filminstituttet er ikke involveret i afholdelse, koordination el.lign. Spørgsmål og kommentarer skal stiles direkte til opslagets afsender. Nye opslag indsendes her.

Industry postings

The Danish Film Institute's notice board contains information about industry events, deadlines and seminars. The postings are sent to us from external users. Please direct your questions and comments to the respective authors. New postings may be sent here.

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412