Støttede spil - Vinter 2017

SEE-YOU-ON-THE-OTHER-SIDE

See you on the other side

Genre: Puzzle game
Platform: PC/Mac
Producent: Tunnel Visioni Games IVS
Støttebeløb: DKK 304.088 (udvikling)  

SEE YOU ON THE OTHER SIDE er et stemningsmættet puzzle spil, der bruger lys og skygger som sin primære spilmekanik. Spillets univers har nogle helt særlige regler. Fx eksisterer et objekt ikke, hvis det ikke bliver belyst. Dette betyder, at hvis noget er skyggebelagt (sort), eksisterer det reelt ikke i verdenen, hvilket spilleren kan drage fordel af - eller blive hindret af. Det er intentionen, at spilleren tages på en rejse gennem en verden, hvor scenografi og arkitektur i sig selv er med til at etablere en fortælling. 


WE-ARE-HIDING

We are hiding

Genre: VR flerspiller gemmeleg
Platform: Samsung Gear VR
Producent: Apex Group ApS
Støttebeløb: DKK 372. 384 (udvikling)  

WE ARE HIDING er et multiplayer VR party game til mobiltelefon baserede VR-briller som eksempelvis GearVR. I spillet kan deltage fra 2 til 8 spillere, og spiloplevelsen er bygget op om en række korte spilformater, der alle er fokuseret på den sociale dynamik, man ellers kender fra selskabslege. Spillets verden er et stiliseret virtuelt indkøbscenter, og spillerne er delt i to hold: ’Rødderne’ der hænger ud, keder sig og laver ballade for sjov og så ’vagterne’, der skal opretholde ro og orden samt uskadeliggøre ’rødderne’ inden spøgen går over gevind. 


MUTAZIONE

Mutazione

Genre: Narrativt, musikalsk adventure spil
Platform: PS4/PC/Mac
Producent: Die Gute Fabrik ApS
Støttebeløb: DKK 943.000 (produktion) 

MUTAZIONE er et grafisk rigt, 2D håndtegnet adventure-spil, hvor man som pigen Kai udforsker den sælsomme landsby Mutazione. Fokus i spillet er på udforskning og historiefortælling, og tempoet er roligt og spilkaraktererne nuancerede. Landsbyen er i en overfladisk betragtning mystisk og fyldt med underlige muterede væsner, der lever isoleret i et sumpområde uden for civilisationen. Men når man opholder sig i Mutazione, opdager man, at befolkningen i byen lever fredeligt med hver deres gøremål og med hver deres forhistorie og personlighed, men også med hver deres hemmeligheder, der langsomt afdækkes gennem tekstbaserede dialoger. 


 SYMMETRY

Genre: Logisk puzzle spil
Platform: Android tablet og mobil
Producent: Zaxis ApS
Støttebeløb: DKK 96.000 (udvikling)  

SYMMETRY er et logisk puzzle spil med læringssigte. To tilsyneladende helt forskellige abstrakte mønstre er i virkeligheden variationer af hinanden, og spillerne skal nu sammen gennemskue hvilke operationer (fx spejling, farveinvertering, rotation osv.), der skal til for at transformere det ene mønster til det andet. Visuelt er spillet tænkt i et strengt funktionalistisk sort/hvidt design med referencer til klassiske ”hjernevriderspil”, og spillet understøtter en social spilleoplevelse, hvor spillerne kan arbejde sammen og lære af hinanden. 

 BROKEN-LINES Genre: Strategispil
Platform: PC/Mac
Producent: PortaPlay ApS
Støttebeløb: DKK 97.780 (udvikling)   

BROKEN LINES er et taktisk strategispil inspireret af de allieredes kampe i Centraleuropa under Anden Verdenskrig. Spillet trækker på referencer fra klassiske turbaserede taktik spil, hvor en modstander skal nedkæmpes, men er samtidig en fortælling om spillerens hovedkarakter – en garvet, men granatchoks-ramt løjtnant – der med en lille deling er sendt på redningsmission bag fjendens linjer. For hvert slag man planlægger og udkæmper, risikerer man ikke alene at miste sine mænd, men også at miste grebet om virkeligheden. 

THE-LAST-WISH

Genre: Narrativt kampspil
Platform: PC/Konsoller
Producent: ThroughLine Games ApS
Støttebeløb: DKK 100.000(udvikling)

THE LAST WISH er et kampspil, hvor forståelsen af din egen og modstanderens psykologi er lige så vigtig som dine fysiske kampfærdigheder. Spillet genreblander kampspillets fokus på færdigheder med adventure spillets fokus på at opbygge baggrundshistorie og indsamle nyttig viden. Spillet foregår i en fiktiv forhistorisk tid, og spilleren har rollen som Wa-Tora, en 14-årig hyrdepige, der ved skæbnens ugunst havner i en livsfarlig turnering. 

Kontakt

Simon Løvind 
Redaktør
Tlf. +45 2537 0002
simonl@dfi.dk

Mikkel Thomassen 
Producer
Tlf. 4061 9362
mikkelt@dfi.dk

Karen Jakobsen 
Projektkoordinator
Tlf. +45 2332 9005
karenj@dfi.dk

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412