Støttede spil - Efterår 2011

Faith

Forced (tidl. Faith of the Guardians)

Genre: Action RPG
Platform: PC / Xbox / Playstation 3
Producent: BetaDwarf
Støttebeløb: DKK 200.000 (projektudvikling)

FORCED er et arena-baseret magisk kampspil baseret på samarbejde mellem spillerne. Spillet er baseret på fantasy gladiatorkamp i en arena, hvor spillet udkæmpes i hold ved strategisk at udnytte de forskellige spillerkarakteres evner og ved at benytte den særlige magiske kraft ”The Orb”, som ingen enkelt spiller kan styre, men som alle kan tilkalde, og som derfor udfordrer samarbejdet mellem spillere. Spillet udvikler sig i en form for turnering, hvor modstanderne gradvist skifter evner og sværhedsgrad.


IB

Ib

Genre: Sandbox, Puzzle
Platform: Primært Browser, sekundært mobil og tablets
Producent: Klassefilm
Støttebeløb: DKK 700.000 (projektudvikling) 

Projektet om hunden Ib er et cross media/transmedia projekt for de 3-6 årige, hvor det samme univers udspiller sig på flere platforme: en tv-animationsserie, bøger og e-bøger samt et computerspil. Fælles er udgangspunktet i den barnlige hund Ib, der går på opdagelse, finder ting og starter rollelege. Og hvis der også dukker lidt lækkert op at spise, er det bare dobbelt godt, da Ib har en umættelig appetit. Spillet er karakteriseret af et åbent, eksplorativt gameplay, hvor det ikke er så vigtigt, om man afslutter en aktivitet, før en ny påbegyndes. Der kan udforskes forskellige bydele, og ved lidt snilde kan objekter flyttes rundt, kombineres og placeres, så de hjælper Ib med at finde godbidder. Hvis det går lidt trægt med at finde noget, kan Ib’s sidekick Musen give råd og forslag. Spillet indeholder forholdsvis meget animation i samme stil som tv-serien, men spillet kan spilles uafhængigt af, om man har set den på tv. 


MINNOW

Minnow

Genre: Casual action adventure
Platform: iOS (iPod touch / iPhone / iPad)
Producent: ClearCut Games
Støttebeløb: DKK 99.817 (projektudvikling)

MINNOW er et 2.5D action- adventure spil til iOS enheder, der forgår i en stor åben bane under vandet, udført i en flot og farverig abstrakt stil. Du spiller den største fisk i koralrevet, og har kontrol over en hel stime af ”minnows”, som du manipulerer med fingeren på touchskærmen. Stimen bruger du til at forsvare dig imod og angribe fjenden. Du opbygger din stime ved at samle orbs og diamanter, som du kan bruge til at købe stærkere og flottere koralfisk. 


PROJECT 2

Inside (tidl. Project 2) 

Genre: Puzzle Platform / Adventure
Platform: Playstation 3 / Xbox / PC/Mac
Producent: Playdead
Støttebeløb: DKK 1.000.000 (projektudvikling) 

INSIDE er Playdeads andet store projekt efter succesen med spillet LIMBO. Gennem unikke puzzles og skiftende scenarier fortælles historien om en drengs kamp mod onde kræfter, der gennem tvivlsomme eksperimenter på menneskekroppe, forsøger at overtage verden. Spillet er i farver og sat i et 3D miljø, mens gameplayet foregår som en 2D platformer.


PYRAPUSHER

Pyrapusher 

Genre: Puzzle adventure
Platform: iOS (iPod touch / iPhone / iPad)
Producent: Pyragames
Støttebeløb: DKK 350.000 (projektudvikling)

PYRAPUSHER er et casual labyrintisk, logistisk puzzle spil til iPhone og iPad, med mulighed for videreudvikling til andre mobile platforme. Du er den lille Prins Pyra og er fanget i den store Sisiphos´ pyramide. Den onde storfakir, som ønsker dig død og borte, så han selv kan blive konge, har lokket dig i fælden og har med sin sorte magi omringet dig med en mur af stenblokke. Men han har undervurderet dig. Vrid din hjerne, brug din logiske sans og slå storfakirens indviklede puzzles, som holder dig fanget. Pas på mumier og farlige fælder, der vil prøve at stoppe dig, og hjælp lille Prins Pyra til sejr. Flyt en kasse, tril en kugle, skub en cylinder - find den rette kombination mellem former, hemmelige inskriptioner og deres placering - og slip ud af storfakirens klør.


SLOWMO

Slowmo Showdown 

Genre: Arcade shooter
Platform: Xbox / Kinect
Producent: KnapNok Games
Støttebeløb: DKK 774.000 (projektudvikling) 

SLOWMO SHOWDOWN er et slow motion duel spil, der benytter tracking af kroppen ved hjælp af Microsoft Kinnect til Xbox. I et punket sci-fi miljø til rytmerne af dubstep, kan spillerne kæmpe mod hinanden ved at skyde laserstråler ud fra hænder og fødder, mens de undviger indkommende skud i klassisk ”Matrix style bullet time”. Spillet er tilpasset sociale situationer som fx fester, hvor nye spillere løbende kan hoppe ind og ud af spillet, og hvor de, der står omkring, har lige meget glæde af at følge med på skærmen som ved at kigge på spillerne opføre deres slowmotion ballet for at undvige passerende laserstråler.


TIME-OUT-2

Granatchok 1864 

Genre: Adventure
Platform: Primært browser, sekundært iOS / Android
Producent: GearWorks
Støttebeløb: DKK 613.028 (projektudvikling) 

GRANATCHOK 1864 er et spil, der blander adventurespillet med elementer fra tegneseriegenren graphic novels. I spillet er du ung soldat ved fronten ved Dybbøl Mølle og skal træffe de valg, der redder både dig selv og din officer, der er på vanviddets rand, når stormløbet sætter ind. Ved at tage stilling til en række dilemmaer former du din personlige vej, mens bagtæppet af begivenheder forbliver historisk korrekte. Stilen er kulørt og dystert underholdende i stil med tegneserieskaberen Frank Miller’s universer, men spillet har også et klart potentiale for at indgå i undervisningssammenhænge for folkeskolens ældste klasser og i gymnasiet i kraft af flere supplerende lag af faktuel information og kildemateriale. 

 AIRHEAD Titel: AIRHEAD
Genre: Platform Puzzle
Platform: iOS / Android
Producent: Fabulab
Støttebeløb: 75.000 (ideudvikling) 
 
AIRHEAD er et 2D platform Puzzle til iOS. Spilleren har kontrollen over en lille krop, der har samlet et maskelignende ballonhoved op, og hvor spilleren med snilde og ved at udnytte spillerfigurens særlige evner bevæger sig fra den ene forhindringsbane til den næste.
 BIOLAB Titel: LABSTER (tidl. BIOLAB) 
Genre: Online læringsspil
Platform: PC / Mac (web) og mobile enheder
Producent: Kombio
Støttebeløb: 75.000 (ideudvikling)

LABSTER er et læringsspil, der kombinerer realistiske virtuelle bioteknologiske laboratorie-forsøg med fiktive kriminalhistorier.

 CUT THE CRAB Titel: CATCH THE CRAB (tidl. CUT THE CRAB) 
Genre: Casual / puzzle
Platform: iOS / Android
Producent: The Firm
Støttebeløb: 75.000 (ideudvikling) 
 
CATCH THE CRAB er et casual spil til iOS og Android, der bygger på oplevelsen af at fange krabber med snor, spand og krabbemadding ved stranden.
DEN RØDE HÅND  Titel: DEN RØDE HÅND 
Genre: Børnespil – historiebaseret oplevelsesspil
Platform: Tablet PC / smartphone
Producent: Savannah
Støttebeløb: 75.000 (ideudvikling)
DEN RØDE HÅND er et spil til især iPad, der kombinerer oplæsning og den illustrerede børnebog med sideløbende spilaktiviteter.
DRGOO  Titel: DR. GOO
Genre: Casual Physics Puzzler
Platform: Mobile / Tablet & Web
Producent: Kipper Digital I/S
Støttebeløb: 75.000 (ideudvikling)
DR. GOO er et humoristisk casual physics-baseret spil med puzzle elementer, hvor spilleren level for level udrydder sine modstandere ved at overhælde dem med en langsomt størknende goo. 
 ENYO Titel: ENYO – THE DREAMING
Genre: Action-adventure
Platform: PC3 / X-Box
Producent: Apex - Virtual Entertainment
Støttebeløb: 75.000 (ideudvikling)
ENYO – THE DREAMING er et action adventure spil baseret på den animerede tv-serie ”The Legend of Enyo”.
FLY SQUID!

Titel: FLY SQUID!
Genre: Action / Puzzle
Platform: Handheld
Producent: Captain Squiddy
Støttebeløb: 75.000 (ideudvikling)

I det casual mobil-spil FLY SQUID! skyder du en blæksprutte-fyr ud af en kæmpe kanon på et piratskib, og som i et flipper-spil hopper og triller sprutten videre rundt i en 2D bane. På sin tur samler han juveler, og ultimativt når han ned til piratskatten.
 KEYBOARD WIZARD Titel: KEYBOARD WIZARD
Genre: Musikspil / Edutainment
Platform: Windows / Mac / iPad / Android
Producent: Pixel Juice
Støttebeløb: 75.000 (ideudvikling)
KEYBOARD WIZARD er et musikspil, der kombinerer nodelære med elementer fra casual adventure spil.
 MOBILOID Titel: MOBILOID ONLINE
Genre: Byg selv
Platform: PC
Producent: Montygames
Støttebeløb: 75.000 (ideudvikling)
MOBILOID ONLINE er en videreudvikling af puzzle platformer racing spillet Mobiloid, hvor du - del for del - bygger en køremaskine til at klare nye udfordringer. I online-versionen er der mulighed for at spillerne selv bygger og udveksler baner, og dermed også kan skabe deres egne spil ud fra universet.
 MUTANT MAZE Titel: MAGICAL MAZE (tidl. MUTANT MAZE) 
Genre: Action / Maze
Platform: iOS
Producent: Dropship Games
Støttebeløb: 75.000 (ideudvikling)

I real time multiplayer mobilspillet MAGICAL MAZE får udtrykket “du bli’r, hvad du spiser” en helt ny betydning. Her får du - i kampen om overlevelse - lov til at forme din helt egen mutant ved, i bedste Pac-Man stil, at spise farvede kapsler fyldt med evalutionsfremmende stoffer. 

SIBLINGS  Titel: SIBLINGS
Genre: Puzzle adventure
Platform: iPad
Producent: Oakhill Games
Støttebeløb: 75.000 (ideudvikling)
SIBLINGS er et dystert adventure spil med horror og puzzle elementer. Et ungt søskendepar fra en sultplaget amerikansk familie bliver smidt ud af trailerhjemmet og ender som fanger i et cafeteria, hvor ejeren er kannibal.

Kontakt

Simon Løvind 
Redaktør
Tlf. +45 2537 0002
simonl@dfi.dk

Mikkel Thomassen 
Producer
Tlf. 4061 9362
mikkelt@dfi.dk

Karen Jakobsen 
Projektkoordinator
Tlf. +45 2332 9005
karenj@dfi.dk

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412