Støttede spil - Forår 2014

DeadWaterFoto

Dead Water

Dead Water Genre: Online Action Adventure
Platform: PC / Mac
Producent: Unity Studios
Støttebeløb: DKK 850.000 (projektudvikling)

I DEAD WATER har spilleren rollen som piratkaptajn med kommandoen over et spøgelsesskib. I jagten på hævn skal man først kæmpe sig ud af ”the dead water”, for derefter at overleve havets farer og mulige søslag, mens man opsøger det, der beseglede ens skæbne, skibet ”La Némesis”. Spillet blander action-adventure rollespil med strategi elementer i et spil, der både indeholder en enkeltspiller historie (PvE) og åbner op for, at spillere kæmper mod hinanden online (PvP). Alt sammen i forsøget på at opnå status som den mest frygtede pirat. Spillet har fokus på selve skibet, der kan optimeres, udstyres og bemandes, og som udgør spillets egentlige hovedkarakter.


FeedFoto

Feed & Lead (tidl. Pathcommander) 

Genre: Casual puzzle
Platform: iOS / Android
Producent: Daily Wrestler
Støttebeløb: DKK 300.000 (projektudvikling)

FEED & LEAD er et humoristisk og cartoon style casual puzzle-spil til tablets. Spillet er opbygget i mange små spilbaner, centreret omkring spilmekanikken, hvor en hund jager en kat, der jager en mus. Spilleren derimod kan lægge godbidder ud, der passer til hvert dyr og dermed lokke dem til at forandre deres løbebane og i sidste ende sikre, at Monster når at spise dem alle - før de når at spise hinanden! Spillet veksler mellem en planlægningsfase, hvor løbebaner og forhindringer skal forudses og godbidder lægges ud. Derefter følger et ræs, hvor det afsløres, om man nåede sit mål – ellers må man tilbage og optimere planen. 


FuzzyFoto

Fuzzy House (Tidl. Fuzzy Home)

Genre: Kreativ leg / Rolleleg
Platform: Tablet
Producent: Tripledesign
Støttebeløb: DKK 480.000 (projektudvikling)  

FUZZY HOOUSE er en blanding af spil, legemiljø og kreativ udfoldelse for 4-8 årige børn. På den ene side er det et ’virtuelt’ dukkehus på iPad, på den anden side er det rammen om leg med virkelige strikkede dukker. FUZZY HOUSE er et fantasifuldt hyggeligt dukkehus beboet af fuzzyer. Søde strikkede væsner, der har travlt med hverdagens hjemlige sysler. Du vælger hvem, der skal bo i huset. Du kan forandre på interiøret og kreere nye tapeter og mønstre til møblerne. Du kan bage kager til fuzzyerne, holde teselskab, tage bad og danse til grammofonens dansemusik. Du kan hænge vindruer op i gardinerne eller spise kager i badekarret. Du kan også lave dit eget analoge Fuzzy House. Du kan købe opskrifter til fuzzyerne og deres tøj, så du eller en du kender kan strikke dem til dig. Du kan bygge dit eget papkassehus og printe de tapeter ud, som du har designet i FUZZY HOUSE. MinimoFoto

Minimo  

Genre: Læringsspil / Byggespil
Platform: Tablet / Smartphone
Producent: Serious Games Interactive
Støttebeløb: DKK 509.645 (projektudvikling)
  
MINIMO er en kombination af et byggespil og et læringsspil til førskolealderen. I MINIMO bygger spilleren huse og ting ved at stave til dem - dermed får spilleren sin by til at vokse og indbyggerne glade. Vælg de rette bogstaver som svæver rundt, og skab dermed de ting de har brug for. Læringsmæssigt understøttes bogstavgenkendelse og senere ordgenkendelse, og spilmæssigt vokser byens kompleksitet og indbyggernes behov – ikke mindst når spilleren må tage hånd om de små monstre, der ind imellem laver ballade i byen.


 DREAMFACTORY Titel: FIGMENT (tidl. DREAM FACTORY)
Genre: Puzzle adventure
Platform: Tablet og PC/Mac
Producent: Bedtime Gaming ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
FIGMENT er et visuelt rigt adventure puzzle spil. Drømmefabrikkens surrealistiske verden følger ikke logikken fra den virkelige verden, men har sin egen drømmelogik. Det er spillerens opgave at overvinde mareridtsvæsener, der fordærver drømmene.
 HJEMSOEGT Titel: HJEMSØGT
Genre: Adventure / Augmented reality
Platform: Tablet og Smartphone
Producent: No Parking Production ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
HJEMSØGT er et interaktivt brætspil - udformet som en grundplan af et hjem - som man kan udforske med sin Smartphone eller Tablet ved hjælp af Augmented Reality. Når man retter enhedens kamera mod grundplanen vokser rummene op i et 3D-univers, hvor man kan gå på opdagelse og løse mysteriet om en familie i et hus hjemsøgt af ånder.
 METALLIONS Titel: METALLIONS
Genre: Strategi
Platform: PC/Mac
Producent: Frostwolf Studios I/S
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
METALLIONS er et turbaseret taktisk strategispil i en stil inspireret af steampunk. Spilleren har rollen som ”The Tinkerer” – ekspert i mekanik og robotbygning, som bygger sine egne robotter og sender dem ud for at undersøge planeten og i kamp mod dampdrevne fjendtlige robotter. I en mission til planetens kerne afdækkes mysteriet om, hvad der holder robotterne i gang.
 PRINCIPIA Titel: MECHANIC MINER (tidl. PRINCIPIA)
Genre: Sandbox
Platform: PC/Mac/Linux
Producent: Mark Film ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
MECHANIC MINER er et sandboxspil, der lader spilleren bygge mekaniske maskiner af en hvilken som helst art, i rammen af et steampunkunivers. Spilleren udfordres til at udforske spilverdenen, men også sikre sin egen overlevelse ved hjælp af egne mekaniske konstruktioner.
 THEPHONE Titel: THE PHONE
Genre: Adventure
Platform: iPhone
Producent: Grasværk ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
THE PHONE er et adventurespil for unge specielt designet til iPhone. Spillet udfordrer grænsen mellem realitet og fiktion ved at lade spillets interface efterligne telefonens eget. Spillets historie i thriller/mystery-genren drives af de beskeder, mails, noter, fotos og andre informationer, man undervejs graver sig frem til.
 HalfdansABC Titel: HALFDANS ABC
Genre: Børnespil, point and click
Platform: Tablet
Producent: Made up Matter
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
Projektet vil levendegøre Halfdans ABC, som en interaktiv spiloplevelse på tablets. Baseret på de oprindelige illustrationer af Ib Spang Olsen og rim af Halfdan Rasmussen skabes en spilaktivitet for hvert bogstav. Eksempelvis kan spilleren hjælpe Ane til at samle anemoner til kanonen på Trekroner - eller måske slukke branden i Bennys bukser.

Kontakt

Simon Løvind 
Redaktør
Tlf. +45 2537 0002
simonl@dfi.dk

Mikkel Thomassen 
Producer
Tlf. 4061 9362
mikkelt@dfi.dk

Karen Jakobsen 
Projektkoordinator
Tlf. +45 2332 9005
karenj@dfi.dk

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412