Støttede spil - Vinter 2016

EXPEDITIONS-VIKING

Expeditions: Viking

Genre: RPG / Turbaseret strategispil
Platform: PC
Producent: Logic Artists ApS
Støttebeløb: DKK 900.000 (projektudvikling)  

EXPEDITIONS: VIKING er et tur-baseret rollespil med stærke elementer af strategi og en vægt på historisk autenticitet. Spilleren står i spidsen for en lille gruppe vikinger, og har til opgave at udforske fremmede egne for - gennem handel eller plyndring - at vinde ressourcer til at forsvare sin hjemby i Danmark, etablere handelsruter eller opbygge alliancer og øge sin indflydelse. Spillet blander rollespilsgenrens fokus på dialogbaserede narrativer med strategispillenes fokus på ressourcestyring og detaljerede kampe. 


MEWHAVEN

Mewhaven 

Genre: Action RPG 
Platform: PC/MAC/Linux
Producent: Tough Guy Studios ApS
Støttebeløb: DKK 460.635 (projektudvikling)  

MEWHAVEN er en twistet udgave af fantasy rollespil, med modige helte som bevæger sig ned i underjordiske huler på jagt efter skatte og monstre. Det hele er gengivet i retro-inspireret pixel-grafik. Spiloplevelsen er action-præget og hektisk med fokus på løbende kampe mod horder af monstre. Spillet placerer sig i den såkaldte Rogue like genre, hvor spillets baner genereres tilfældigt, og hvor udfordringerne derfor er nye ved hver ny gennemspilning. Som noget nyt tilføjer MEWHAVEN genren et element af detektivoplevelse og opdagelse af hemmeligheder, som rækker ud over den enkelte gennemspilning. 


Project-1

Echo

Genre: SciFi action adventure 
Platform: PC
Producent: Ultra Ultra ApS
Støttebeløb: DKK 738.596 (projektudvikling)   

”ECHO” er et SciFi Action Adventure-spil med elementer af stealth og survival. Spilleren har rollen som en kvindelig rumrejsende, der – langt ude i fremtiden – ankommer til et sagnomspundet palads, gemt i en fjern afkrog af galaksen. Her håber hun at kunne bruge glemte teknologier til at bringe manden Foster tilbage fra de døde. Hun er alene, kun med rumskibets AI til at holde hende ved selskab, men snart forandrer alt sig. Spillet har tidligere modtaget støtte til projektudvikling. Rita-og-Krokodille Titel: RITA OG KROKODILLE
Genre: Børnespil/interaktivt historieunivers
Platform: Tablets/smartphones/computer 
Producent: Dansk Tegnefilm ApS 
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)

RITA OG KROKODILLE er baseret på en animeret børneserie af samme navn. Spillet tager scener, som kan genkendes fra tv-seriens historier, og bruger dem som ramme om en række interaktive lege og minispil. Således får spilleren en oplevelse af aktivt at spille sig igennem et velkendt narrativt univers.

 Bon-Voyeur Titel: BON VOYEUR
Genre: Sensuelt puzzle game
Platform: iPad 
Producent: The lovable Hat Cult I/S 
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
BON VOYEUR er et sensuelt puzzle game. I spillet møder man en række abstrakte og surreelle former med indirekte sensuelle og erotiske konnotationer. Hver form kan berøres og stimuleres på forskellig vis med fuld brug af de mange taktile muligheder der er i iPad’ens touch screen. Spillerens opgave er nu at regne ud eller prøve sig frem til, hvad den enkelte form ”kan lide”. 

 ChadwickHouse Titel: CHADWICK HOUSE
Genre: Graphic novel/puzzle game
Platform: Tablets/smartphones
Producent: Kong Orange 
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
CHADWICK HOUSE er en kombination af den litterære og visuelle oplevelse fra en graphic novel, med det klassiske adventure spils gåde- og problemløsning. Historien udfoldes som korte tekster på baggrund af illustrationer som ofte skjuler interaktive elementer. Her er tale om en form for gådeløsning, som i lige så høj grad handler om at finde gåden, som at løse den, og hvor opgaver og ledetråde skjuler sig i lag af poetisk dobbelttydighed.

 KeyboardSports Titel: KEYBOARDS SPORTS
Genre: Humoristisk sportsspil
Platform: PC/Mac 
Producent: Triband IVS 
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
KEYBOARDS SPORTS er et humoristisk lille spil med sportstema, som bruger computerens keyboard på en sjov og nyskabende måde. Spillet består af en række fiktive sportsdiscipliner, som alle er designet til at gøre spillets uvante styring ekstra udfordrende.

 Mur Titel: MUR
Genre: Puzzle game/interaktiv bog til børn
Platform: Tablets
Producent: Step In Books ApS
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
MUR tager afsæt i en finsk børnebog af forfatter Kaisa Järnefelt og illustrator Anne Vasko om bjørnen Mur, som hellere vil lege end at forberede sig på vintersøvnen. Spilleren guider Mur gennem en række interaktive tableauer baseret på bogens handling, og i en grafisk stil som tager afsæt i bogens særlige grafiske univers.

 Nomerkort Titel: NOMERKORT
Genre: Digitalt samlekortspil for mindre børn
Platform: Tablet/PC
Producent: Character Publishing ApS 
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
NOMERKORT er et digitalt samlekortspil som  gennem en række anderledes greb søger at gøre genren tilgængelig for mindre børn. Spillet baserer sig på forfatteren Jan Kjærs eksisterende illustrerede børne-fantasy univers om Nomerne.

 Universe Titel: UNIVERSE
Genre: Adventure/puzzle
Platform: PC/Mac/evt. konsoller
Producent: Carlsen Games ApS 
Støttebeløb: DKK 75.000 (ideudvikling)
UNIVERSE er et fantasy puzzle adventure med et kosmisk twist. Spillets univers består af en række forskellige verdener, der er fanget i hver sin magiske krystalkugle, som man både kan samle op og tage med sig, eller bevæge sig ind i. Hver verden er dermed en lokation som skal udforskes, men også en kraft som skal bruges til at løse de gåder, som gemmer sig i de andre verdener.

.
Kontakt

Simon Løvind 
Redaktør
Tlf. +45 2537 0002
simonl@dfi.dk

Mikkel Thomassen 
Producer
Tlf. 4061 9362
mikkelt@dfi.dk

Karen Jakobsen 
Projektkoordinator
Tlf. +45 2332 9005
karenj@dfi.dk

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412