Dokumentar og Kort Fiktion - Minor koproduktioner

Støtter danske producenters deltagelse i internationale koproduktioner af dokumentar og kort fiktion.

2 Silent Evolution copyright Jason deCaires

”How to Meet a Mermaid” den internationale DFI støttede koproduktion, instrueret af Coco Schrijber. Filmen er produceret af Zeppers Film (NL) i koproduktion med House of Real (DK) (Foto: Jason deCaires )

Formål med støtteordningen

Støtte til danske producenters deltagelse i internationale koproduktioner af kort- og dokumentarfilm har til formål at styrke den danske kort- og dokumentarfilmbranche i bred forstand ved at styrke samarbejdet mellem danske og udenlandske producenter, inspirere og medvirke til kompetenceudvikling i den danske filmbranche, og generelt understøtte dansk films muligheder for at opnå international finansiering.

Hvilke film kan støttes?

Der støttes i omfanget af 4-6 kort- og dokumentarfilm om året med udenlandsk hovedproducent, og en del af filmene vil være fra de øvrige nordiske lande.

Af film støttet i de sidste år kan nævnes How to Meet a Mermaid, Mogadishu Soldier, Strong Island & Tungeskjærerne.

Hvem kan ansøge?

Støtte til film med udenlandsk hovedproducent forudsætter at ansøgningen kommer fra en dansk producent, at der er tale om dansk kreativ eller teknisk deltagelse i produktionen, samt at der er indgået en distributionsaftale eller LOC om dansk biografdistribution, udsendelse i dansk tv eller anden landsdækkende distribution rettet mod et dansk publikum, samt at major finansieringen er bekræftet ved skriftlige aftaler.

Hvordan foregår sagsbehandlingen?

Behandlingen af ansøgningen foretages af en af de tre konsulenter for kort- og dokumentarfilm. Det er i øjeblikket Anders Riis-Hansen, Cecilia Lidin og Ulla Hæstrup. Sidstnævnte har særligt fokus på film til børn og unge. 

I behandlingen vurderes det kreative og økonomiske samarbejde mellem dansk og udenlandsk producent herunder tidligere samarbejder og fremtidige planer, den danske andel af det kreative og tekniske samarbejde, den kunstneriske kvalitet samt distributionspotentiale.

Ved afslag er det ikke muligt at genansøge om produktionsstøtte til samme projekt, med mindre DFI (Det Danske Filminstitut) vurderer, at projektet har undergået væsentlige ændringer.

Vejledning i forb. med ansøgning

Ansøgning indsendes elektronisk til minorkd@dfi.dk. Yderligere information, støttevilkår mm se dokumenter i højrespalten. 

Kontakt

Ane Mandrup
Afdelingschef
Tlf. +45 2027 7872
anem@dfi.dk

Søren Tarp
Producer
Tlf. +45 5099 8422
soerent@dfi.dk

Helle Lilienfeldt
Projektkoordinator
Tlf. +45 3374 3529
hellel@dfi.dk

Lone Hey
Projektkoordinator
Tlf. +45 3374 3531
loneh@dfi.dk

Louise Haugstrup Jensen
Lanceringskonsulent
Tlf. +45 3374 3425
louisehj@dfi.dk

Morten Udsen
Lanceringskonsulent
Tlf. +45 3374 0555
mortenu@dfi.dkDet Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412