Om Creative Europe Desken

Creative Europe Desk Danmark på Det Danske Filminstitut informerer og rådgiver den professionelle film-, tv- og spilbranche, samt offentlige institutioner i Danmark om EU´s audiovisuelle politik og programmer.

EU flag-Crea EU + MEDIA EN

Creative Europe Desk Danmark er en joint venture organisation, som er oprettet via et samarbejde mellem Det Danske Filminstitut og EU Kommissionens direktorat for uddannelse og kultur. Vi er to ansatte på kontoret og man er altid velkommen til at kontakte os for spørgsmål eller vejledning om Creative Europe programmet eller muligheden for at udvide sit europæiske netværk.


Hvad gør vi?

 - informerer og rådgiver den professionelle film-, tv- og spilbranche, samt offentlige institutioner i Danmark om EU's audiovisuelle politik og programmer

 - afholder projektmøder – hvor vi tilbyder individuel rådgivning om nationale og europæiske støttemuligheder til konkrete internationale projekter inden for udvikling, produktion, distribution og ny teknologi.

- rådgiver og hjælper med konkrete ansøgninger til Creative Europe.

- informerer om kurser og seminarer i Europa støttet af Creative Europe Programmet.

- afholder informationsmøder og seminarer til gavn for en professionalisering og internationalisering af den danske branche.

- tilbyder et ressourcecenter bestående af en mindre samling opslagsværker, tidsskrifter, rapporter og faglitteratur om om film, tv og multimedier – specielt inden for finansiering, distribution og markedsføring.


Hvem er vi?

Ene portæt sort hvid

Ene
Katrine Rasmussen tiltrådte efter 4 år på MEDIA Desken som chef i marts 2009. Ene er Cand. Mag i Filmvidenskab og Retorik fra Københavns Universitet og har desuden læst på universitetet i Paris. Ene var ansat som programleder på Vesterbro Lokal-TV, inden hun i 1996 blev produktionsleder på Film-værkstedet. Gennem de otte år på Filmværkstedet var hun engageret i en lang række kort- og dokumentarfilm, men også nogle spillefilm og interaktive projekter, samt organisering af adskillige seminarer og workshops. Derudover har Ene blandt andet været med på en produktion for DR Undervisning og haft et vikariat i TV2 Sales. Ene har et stort netværk både i Danmark og internationalt.

 

KatrineBjaarnø

Katrine Danielle Bjaarnø
har været ansat som Project Officer i MEDIA Desken siden september 2017. Katrine er cand. mag. i Filmvidenskab fra Københavns Universitet og har siden 2010 haft sin gang på Det Danske Filminstitut, hvor hun bl.a. har været konsulent på Mangfoldighedsprojektet og har behandlet støtte til minor koproduktioner (spillefilm), international festivallancering, national biograflancering og Almene støtter udland. Derudover har Katrine arbejdet som distributionsassistent hos Scanbox Entertainment, som medieanalytiker hos Infomedia og som marketing- og analysekonsulent samt eventkoordinator hos Braintrust Base.

 

Saxe200px

Saxe Lomholt har siden januar 2018 været ansat som konsulent i Slots- og Kulturstyrelsens kontor, der varetager Creative Europe, og rådgiver kulturelle aktører i Danmark i ansøgningsfasen. Saxe kommer fra en tidligere stilling som kunst- og kulturrådgiver. Saxe kan kontaktes ved spørgsmål til Kultur-delprogrammet under Creative Europe. 

Kontakt

Creative Europe Desk Danmark
Det Danske Filminstitut
Gothersgade 55, 2. sal
1123 København K
T: +45 33 74 34 42
E: creativeeurope@dfi.dk


Ene Katrine Rasmussen
Head of office
+45 2047 0290
ener@dfi.dk 


Katrine Danielle Bjaarnø
Project Officer
+45 3374 3442
katrineb@dfi.dk


MediaNyt-logo

Tilmeld dig vores nyhed og bliv opdateret på seneste nyt om calls, resultater og nyhederCreative Europe Deske i Europa

Find kontaktinformation på de øvrige Creative Europe Desk i Europa her


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412