Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan jeg forvente at finde på EFG?

EFG tilbyder adgang til historisk arkivmateriale i 16 europæiske filmarkiver. Du kan finde udvalgte film (dokumentar, ugerevyer, reklamefilm, kortfilm og tidlige spillefilm) og en bred vifte af filmrelateret materiale (stills, fotografier fra settet, plakater, skitser til setdesign, censurkort, laterna magica slides og meget mere). Efterhånden som arkiverne tilføjer yderligere materiale, vil databasen vokse.

Hvordan får jeg et overblik over indholdet på EFG?

Hvis du ikke søger noget specielt, så se nogle af temaerne på denne side eller se oversigten over de vigtigtste samlinger på den internationale EFG-side.

Hvorfor er ikke alle europæiske filmarkiver repræsenterede på EFG?

EFG er resultatet af et EU-projekt påbegyndt i 2008. I dag rummer databasen materiale fra 16 filmarkiver, og flere bidragydere vil støde til.

Er alt digitalt materiale fra partner-arkiver tilgængeligt via EFG?

EFG præsenterer en stor del af de digitale samlinger i europæiske filmarkiver. Af rettighedsmæssige årsager er ikke alt materiale tilgængeligt via EFG.

Kan man søge på både originalsprog og engelsk?

Man søger i samtlige filmarkiver ved at skrive et søgeord i søgefeltet. Da de fleste søgeord findes på originalsproget og på engelsk, vil kun disse dukke op. Derfor kan det betale sig at søge på flere sprog. Da danskerne og italienerne er de flittigste bidragydere til databasen, giver søgninger på dansk (kat) og italiensk (gatto) ofte flere resultater end søgninger på engelsk (cat). Ved filmtitler fås den mest omfattende altid ved søgning på originaltitlen.

Hvordan indsnævrer man en søgning?

EFG kan filtrere søgninger på arkiv, tidsperiode, materiale og sprog. Bemærk at sprogfilteret refererer til originalsproget på de enkelte film og tekster.

Hvad er MY EFG?

My EFG gør det muligt for registrerede bruger at lægge personlige bogmærker og kommentarer. Via My EFG kan man dele film og andet materiale på sociale netværk.

Må jeg bringe indhold fra EFG på mit eget website eller i anden sammenhæng?

Alle film, billeder, tekster og metadata på EFG er beskyttet af international copyright, hvis ikke andet er nævnt. Derfor må materiale fra EFG kun benyttes i personlige og ikke-kommercielle sammenhænge. Enhver anden brug af materiale i form af hel eller delvis reproduktion er strengt forbudt.

Kan film fra EFG downloades?

Materialet på EFG er alene beregnet til gennemsyn. Derfor giver EFG ikke mulighed for download.

Hvem kontakter jeg, hvis der er fejl i oplysningerne?

Alle metadata stammer direkte fra de bidragende filmarkiver. Hvis du opdager fejl, bedes du kontakte det arkiv, der er noteret som kilde på søgeresultatet.

Hvordan kan jeg selv bidrage med indhold til EFG?

Foreløbig kan kun institutioner bidrage til EFG. Hvis du ønsker at gøre din egen samling af digitaliseret materiale tilgængelig gennem EFG, så udfyld skemaet under Contribute Content.

Spørgsmål der ikke er besvaret i FAQ.

Har du yderligere spørgsmål eller kommentarer, så udfyld kontaktskemaet eller skriv direkte til thomasc@dfi.dk. Vi vil besvare din henvendelse, så hurtigt som muligt.

Er der en search plug-in tilgængelig for EFG?

Ikke i øjeblikket, men vi arbejder på en search plug-in, som vil give dig direkte adgang til EFGs søgemaskine via din egen browser.

english-version3See FAQ on european-filmgateway.eu

Kontakt

Museumsinspektør Thomas Christensen
Tlf. 3374 3576
thomasc@dfi.dk

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412