Mere om Filmstriben

Filmstriben er bibliotekernes streamingtjeneste. Her kan man se kortfilm, dokumentarfilm og spillefilm. Filmstriben har to indgange for henholdsvis visning på bibliotekerne og for sening hjemme.

985_0063

Ole Ritter i Jørgen Leths klassiker "En forårsdag i helvede" (DK, 1977). Foto: Heine Petersen, Vibeke Winding. Se filmen på Filmstriben - 'Se film på biblioteket'.

Streamingtjenesten Filmstriben drives af DBC (Dansk BiblioteksCenter). Tjenesten består af de to indgange 'Filmstriben - På biblioteket' og 'Filmstriben - I lænestolen'.

Filmstriben 'På biblioteket'

Filmene i 'Filmstriben - På biblioteket' kan ses på landets biblioteker på computere, tablets, tv-skæme, storskærme m.v. af enkelte brugere eller ved publikumsarrangementer. Er du i tvivl om din kommunes biblioteker abonnerer, skal du kontakte dit lokale bibliotek.

Filmindhold

Udvalget af film i denne indgang består udelukkende af de kort- og dokumentarfilm som DFI distribuerer. Denne del af streamingtjenesten drives i et samarbejde mellem DFI og DBC.

Abonnement

Hvert biblioteksvæsen/Kommune skal tegne et abonnement, for at kunne tilbyde Filmstriben på de lokale biblioteker. Abonnementet betales årligt og dækker ubegrænset brug af filmene på samtlige biblioteker i kommunen. Abonnementsprisen beregnes på baggrund af kommunens indbyggertal.

Vil du vide mere

Se flere praktiske informationer på Filmstriben - 'På biblioteket'. Alle spørgsmål om teknik og abonnement rettes til DBC.

Filmstriben 'I lænestolen'

Filmstriben – 'I lænestolen' er for private brugere, der vil se filmene på sin computer, tablet eller smartphone.

Når du har valgt en film og klikket på titlen, bliver du bedt om markere den kommune du bor i, samt dit cpr nummer og din pinkode fra biblioteket. Disse informationer giver dig adgang til at se filmene hjemme, hvis din kommune har en tilslutningsaftale med DBC. Langt de fleste kommuner har en aftale og tilbyder adgang til Filmstribens 'I lænestolen". Du kan se på Danmarkskortet om din kommune er med.

Har du ikke en pinkode, skal du henvende dig på dit lokale bibliotek, hvor du får tildelt en kode.

Filmindhold

Udvalget af film på 'Filmstriben - I lænestolen' indeholder en delmængde af de kort- og dokumentarfilm fra DFI, som findes i 'Filmstriben - på biblioteket', samt en stor mængde spillefilm, som kun findes tilgængelige 'I lænestolen'.

Hvis du vil vide mere

Se flere praktiske informationer på Filmstriben - 'I lænestolen'

Nyt på filmstriben

Nye titler for større børn om dans og fremmedhad

Nye titler for større børn om dans og fremmedhad

28. november 2016 To nye film til større børn kan nu vises på Filmstriben på bibliotekerne og ses hjemme på Filmcentralen/For alle. Den norske dokumentar ”Danser for dig” handler om 12-årige Vilde...
Nyt tema: \Moderne krig\ med ny film om våbenhandel

Nyt tema: \Moderne krig\ med ny film om våbenhandel

21. november 2016 Den nye dokumentar ”Shadow World – bag om den internationale våbenhandel” indgår sammen med andre dybdegående film i et nyt tema med overskriften ”Moderne krig”. Temaet skal inspi...

Kontakt

Carsten Olsen
Bibiliotekskonsulent
carsteno@dfi.dk

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412