Billed- & Plakatarkivets samlinger

Billed- & Plakatarkivets samling rummer billedmateriale fra stort set samtlige danske og udenlandske film, der har haft biografpremiere i Danmark de sidste 95 år.

Billedarkivet, Gothersgade. Foto: Maria Fonfara. ©Politiken

Billed- & Plakatarkivets nærarkiv på Gothersgade under forberedelserne til den store stills-udstilling på Louisiana 2006-2007. Foto: Maria Fonfara. ©Politiken

Arkivets formål er at indsamle, sikre, bevare og formidle dette billedmateriale.

Samlingen af filmbilleder, portrætter og plakater er en af verdens største og består af over 2 millioner billeder og over 20.000 plakater. Foruden fotografier og plakater består samlingen af dias, negativer, glasnegativer og digitale billeder. Samlingen vokser med ca. 15.000 billeder og 300-400 plakater årligt. Vi modtager ugentligt stills og premiereplakater på nye film i dansk biografdistribution.

Billed- & Plakatarkivet råder desuden over en mindre samling af billedmateriale fra danske biografer og filmselskaber.

Samlingen af filmbilleder, portrætter og plakater er en af verdens største og består af over 2 millioner billeder og over 20.000 plakater

Indsamling af materiale

Materialerne i samlingerne er indsamlet gennem mange år. En stor del kommer til arkivet gennem pligtafleveringsloven, som lyder, at der skal afleveres bestemte materialer på alle film, der har modtaget støtte fra Det Danske Filminstitut.

Arkivet modtager også meget materiale fra privatpersoner, som donerer billeder og plakater til arkivet. Sidst men ikke mindst modtager arkivet mange stills og plakater fra filmdistributører, produktionsselskaber og Filmskolen.

Når arkivet modtager nyt eller gammelt materiale, gennemgås det indkomne materiale og registreres efterfølgende i vores databaser.

Da vi modtager store mængder materialer kan der af og til gå noget tid, inden det nye materiale er registreret og tilgængeligt. Helt nyt materiale fra de nye danske biograffilm tilstræber vi dog at gøre tilgængeligt via Filmdatabasen omkring premieredatoen.

 

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412