Leveringsstandarder

Billed- & Plakatarkivets generelle digitale leveringsstandarder er beskrevet herunder. Bemærk at vi ikke altid kan levere digitale billeder efter denne standard, hvilket kan være tilfældet med billeder, som arkivet ikke selv har scannet.

Foto: Maria Fonfara. © Politiken

Scanning af stills fra Billed- & Plakatarkivets samling. Foto: Maria Fonfara. © Politiken

Digitale billeder

Opløsning: 300 PPI
Farverum: Adobe RGB (1998)
Filformat: TIFF
Bitdybde: 8

Plakatscanninger

Opløsning: 150/200 PPI
Farverum: Adobe RGB (1998)
Filformat: TIFF
Bitdybde: 8

Prøvescanninger

Opløsning: 72 PPI
Komprimeringsformat JPEG Low

Principper for levering af digitale billeder

Vi leverer altid ukomprimerede scanninger af vores billeder med mindre andet er aftalt. Målsætningen er, at den leverede digitale kopi afspejler originalmaterialets stand. Billed- & Plakatarkivet tilbyder ikke en efterfølgende billedbehandling af vores scanninger. Læs nærmere om digital billedbehandling herunder.

Kalibreret workflow

For sikker styring af kvalitet forudsættes det altid, at både kunde og leverandør arbejder i kalibreret workflow. Billed- & Plakatarkivet fralægger sig ethvert ansvar for følger af, at en kunde eller leverandør har behandlet et billede i et u-kalibreret system.

Monitor skal være egnet til billedbehandling og jævnligt kalibreret. Enhver kalibrering bør visuelt verificeres ved sammenligning med et kendt billede. Omgivende lys må ikke påvirke skærmens billedkvalitet. Korrekt vurdering af fotos foretages ved en lyskilde på 5.000 - 6.500 °.K

Gode råd om farvestyring

Du finder et velegnet referencebillede til kalibrering af skærm på pressefotografforbundets webside. Billedet kan downloades gratis, og der er desuden mulighed for at bestille et billede som bliver tilsendt.

På websiden finder du også en digital leveringsvejledning (pdf-fil) med mange nyttige råd om filhåndtering og farvestyring.

Benytter du Photoshop, er der gode råd at hente i hjælp-menuen: Se bl.a. Oprettelse af et arbejdsmiljø til farvestyring / Creating a viewing environment for color management

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412