Cinematekets biograf

MP

Cinemateket oktober

PROGRAM. Hits af melodrama-mageren Todd Haynes. Præsidentvalg på amerikansk. Gøg & Gokke med levende klaver – også i efterårsferien. Ny tyrkisk film. CPH PIX med Neil Young og Terence Davis til langt ind i november – og masser af særarrangementer …
CPH-PIX-box

CPH PIX 27. okt-9. nov

CPH PIX: Københavns internationale filmfestival er i år større end nogensinde. Sammen med BUSTER, festivalen for børn og unge, byder CPH PIX på 14 dages fantastiske filmoplevelser fra tidlig morgen til sen aften. Blandt andet en stor Neil Young-serie i Cinemateket.
Mandenudenhæmningerbox

Film noir perler

MORD I MØRKET. Opdag fem sjældent viste film noir-klassikere, hvor hårdkogte mænd og listige femmes fatales huserer i den amerikanske nat. Se bl.a. ’Jeg er loven’ med Glenn Ford og Humphrey Bogart i en af sine bedste roller i ’Manden uden hæmninger’.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Sunset Song
I dag kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil’Sunset Song’ er Terrence Davies’ filmatisering af en af Skotlands mest berømte romaner, Lewis Grassic Gibbons bog af samme navn fra 1932. Det er visuelt en overdådig film med udendørsoptagelser lavet på 65mm-film on location i Skotland, New Zealand og Luxembourg. Sjældent har gyldne kornmarker, grønne enge og glødende ildsteder taget sig smukkere ud end i fotografen Michael McDonoughs levende malerier.

Filmen følger bondedatteren Chris Guthrie fra starten af 1900-tallet til og med 1. verdenskrig. Chris’ barndomshjem domineres totalt af hendes stærkt religiøse far, John (Peter Mullan). Han er en brutal faderfigur ligesom det familieoverhoved, Pete Postlethwaite portrætterer i Davies’ debutfilm ’Fjerne stemmer, stille liv’ (1988). John er voldelig over for Chris’ elskede bror, Will, som snart emigrerer til Canada, og han behandler sin kone som en ren fødemaskine. Et bevægende portræt af en ung kvinde, som kæmper uforfærdet mod sociale, politiske og historiske kræfter.

Across the Sea

Across the Sea

Instruktør: Nisan Dag, Esra Saydam
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil‘Across the Sea’ er en klassisk ‘coming home’ fortælling om den smukke og gravide Damla, der efter mange år i New York vender hjem til sin tyrkiske barndomsby ved det smukke Middelhav med sin nye amerikanske mand Kevin. Alt fremstår i den skønneste orden, indtil Damlas ekskæreste, den aggressive ungkarl Burak, træder ind på scenen. Det viser sig hurtigt, at Dalma ikke har fortalt hele sandheden om sin graviditet, hverken til Burak og Kevin, og det helt store kærlighedsopgør skal udkæmpes mellem de tre. Filmen er store følelser formidlet igennem intime blikke og er en universel fortælling om den grænseløse kærlighed – alt sammen skabt i et krystalklart og sprødt filmsprog.

Requiem for the American Dream

Requiem for the American Dream

Instruktør: Peter D. Hutchison, Kelly Nyks, Jared P. Scott
I dag kl. 21:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilLingvistik-professoren, filosoffen og historikeren Noam Chomsky, der er kendt for sine velformulerede og knivskarpe analyser af verdenssituationens mange afskygninger, fortæller ærligt og tankevækkende både om de faretruende tendenser i samfundet og ser tilbage på sit eget liv med aktivisme og politisk engagement. Nærbillederne af det ældede ansigt viser visdommens furer, mens Chomsky lader ordene flyde klarere end nogensinde – om en amerikansk drøm i forfald.

Det er ikke en lys tunnel, Chomsky kigger ind i. Lagt i hænderne på få udvalgte magtfulde mennesker er USA godt på vej til at blive et samfund for de allerrigeste i en destruktiv finansiel ulighed. Middelklassen er døende, og tiden er til en svanesang for det fungerende demokrati.

Det er en tankevækkende dokumentarfilm, der bør ses af alle, der stadig nærer et håb om en fremtid i fællesskabets tjeneste. Bestemt ikke mindre aktuelt i et år, hvor amerikanerne skal vælge ny præsident.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412