Cinematekets biograf

Kollektivet plakatfoto-Trine-Dyrholm-photo-by-Henrik-Petit

Cinemateket marts-april

PROGRAM. Cinemateket skyder foråret i gang med et tæt pakket program: Endnu mere David Lynch, det bedste fra dansk film 2016, Technicolor, belgiske enere, ny irsk film, mm. Du kan også opleve en stribe temaserier, særarrange- menter og hele seks festivaler.
inland_empire_

David Lynch: Nedtælling

RETROSPEKTIV. Vores store David Lynch-retrospektiv fortsætter i marts og april, hvor auteurens spillefilm fra 90’erne og 00’erne vises. Der vil også være særligt fokus på Lynchs kunstneriske virke uden for filmmediet: musik, fotografi, design og kunstmalerier.
post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Børnebiffen 3-5 år, marts
I dag kl. 10:00

Børnebiffen 3-5 år, marts

Masterclass: Kirsten Johnson
I dag kl. 10:30

Den amerikanske filmfotograf Kirsten Johnson har været kamerakvinde for andre i 25 år, og har sat sit formidable fingeraftryk på film fra 'Fahrenheit 9/11' til 'Citizenfour'. Med 'Cameraperson' har hun samlet en collage af øjeblikke hun har filmet undervejs, og filmen har været en af det sidste års bedst anmeldte. Mød Johnson til en samtale om at sætte billeder på andres liv, og om at tage ansvaret for de billeder man skaber. Sesssionen præsenteres i samarbejde med Cinema Eye Honors.

CPH:DOX for børn: 'Min mosters historier' (Børnebiffen 4-7 år)
I dag kl. 11:00

Vi viser to afsnit af 'Min mosters historier', og så får vi efterfølgende besøg af enten hovedpersonerne Lola og Theodor eller filmens instruktør, Tone.

Thank you for the rain

Thank you for the rain

Instruktør: Julia Dahr
I dag kl. 12:30For fem år siden begyndte den kenyanske landmand Kisilu Musya at dokumentere sin families liv, sin landsby og klimaforandringernes indflydelse på begge. Da Kisilus hus bliver ødelagt i en storm starter den selvlærte filmskaber en kommunal bevægelse af landmænd, og kalder til kamp mod det ekstreme vejrs konsekvenser. En kamp, der bringer ham til både Oslo og COP21 i Paris. Men jo længere ud i den storpolitiske verden Kisilu kommer, desto mere modstand, bureaukrati og arrogance møder han. En medrivende fortælling om en ukuelig optimist, der får prøvet sine grænser af i kampen for en grønnere verden.

Tutti a Casa - al magt til folket?

Tutti a Casa - al magt til folket?

Instruktør: Lise Birk Pedersen
I dag kl. 13:00De vestlige demokratier vakler. Tilliden til politikerne er rekordlav i hele Europa, nye, populistiske bevægelser opstår side om side, i Storbritannien har de meldt sig ud af EU, og i USA har de valgt outsideren Trump som landets præsident. I filmen ‘Al magt til folket’ dykker den danske instruktør Lise Birk Pedersen ned i tilblivelsen af det italienske oprørsparti, Moviemento (Femstjernebevægelsen), og ikke mindst partiets karismatiske leder, den tidligere komiker, Bebbe Grillo.

Partiet overrasker alle, da de bliver valgt ind i parlamentet med 25 procent af de samlede stemmer - men hvad sker der, når partimedlemmernes politiske idealer møder den parlamentariske virkelighed? ‘Al magt til folket’ undersøger demokratiet som et konkret, politisk eksperiment og rejser det universelle spørgsmål: Kan man være et rigtigt, demokratisk parti uden at gå på kompromis med sine værdier og idealer?

Masterclass: Nikolaus Geyrhalter
I dag kl. 15:00

Østrigske Nikolaus Geyrhalter har siden sit gennembrud med 'Vort daglige brød' (2005) skabt et omfattende og perfektionstisk værk, der gennem milimeterpræcise billeder lader os betragte den moderne virkelighed med nye øjne, og som dermed udvider feltet mellem synlighed, viden og erkendelse. Geyrhalters vision har aldrig været mere kompromisløs end i hans seneste film, 'Homo Sapiens', der indskyder et lag af science fiction i sine motiver fra en antropocæn og næsten post-apokalyptisk urbanitet ved simpelthen at betragte den æstetisk. Mød Geyrhalter til en samtale om æstetik, viden og at se verden på ny.

Thank you for the rain

Thank you for the rain

Instruktør: Julia Dahr
I dag kl. 16:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilFor fem år siden begyndte den kenyanske landmand Kisilu Musya at dokumentere sin families liv, sin landsby og klimaforandringernes indflydelse på begge. Da Kisilus hus bliver ødelagt i en storm starter den selvlærte filmskaber en kommunal bevægelse af landmænd, og kalder til kamp mod det ekstreme vejrs konsekvenser. En kamp, der bringer ham til både Oslo og COP21 i Paris. Men jo længere ud i den storpolitiske verden Kisilu kommer, desto mere modstand, bureaukrati og arrogance møder han. En medrivende fortælling om en ukuelig optimist, der får prøvet sine grænser af i kampen for en grønnere verden.

'Urth' + 'Xenoi' + 'The Flying Proletarian'
I dag kl. 17:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

"Tre billedsmukke og filosofiske filmværker fra Ben Rivers, Deborah Stratman og Philip Warnell.

Ben Rivers' atmosfæriske og apokalyptiske 'Urth' fra en forladt biosfære sætter ord og billeder på et utopisk science fiction-projekt fra den antropocæne forfront. Deborah Stratmans 'Xenoi' bygger bro mellem antikkens tankeverden og en kriseramt, græsk samtid, hvor de platoniske idealformer hjemsøger nutiden som svævende diamanter i landskaberne. Og i 'The Flying Proletarian' fremmaner den franske filosof Jean-Luc Nancys ord et sensorisk og ekstistentielt rum omkring lavendelhøsten i Provence - en oplevelse, der får en tredje dimension af en parfumemaskine i biografen!
"

The Hotel

The Hotel

Instruktør: Kristian Petri
I dag kl. 18:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

The Hotel

'The Lost Dreams of Naoki Hayakawa' + 'No Trace of Accelerator'
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Et sterilt kontormiljø i Tokyo invaderes af absurde og anarkistiske dagdrømme, der sætter de undertrykte energier fri blandt post-it-notes og PowerPoint-præsentationer i 'The Lost Dreams of Naoki Hayakawi', hvor den kreative klasse bare er andre ord for prekariatet. Emily Wardills 'No Trace of Accelerator' lukker også de mærke drifter ind, men i en intenst urovækkende form, hvor brechtiansk teater møder psycho-horror og antropologiske studier af en række uforklarlige brande, der i 90'erne hærgede en fransk landsby. To æstetisk gennemførte angreb på to moderne institutioner: arbejdet og hjemmet.

Trophy

Trophy

Instruktør: Shaul Schwarz
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilAfrikas udrydningstruede dyrearter er big business. Tungt bevæbnede, amerikanske turister på safari drømmer om at nedlægge en løve, en elefant eller en af de andre 'big five', som idealistiske biologer forsøger at beskytte. Men at virkeligheden er utroligt meget mere kompleks, er en ubehagelig sandhed, som den hårdføre 'Trophy' afslører med et enestående, journalistisk overblik. Og med en sans for at fortælle sin historie så medrivende, at man er ved at falde ned af stolen. Fra instruktøren Shaul Schwarz ('Narco Cultura').

Photon

Photon

Instruktør: Norman Leto
I dag kl. 20:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil'Photon' sætter billeder på universets mindste byggesten og største gåder i en audiovisuelt svimlende filmoplevelse af dimensioner, som man helt bogstaveligt aldrig har set før. Fra Big Bang til den kvantefysiske revolution, og fra tidens opståen til planeternes dannelse og det biologiske livs tilkomst over æoner - og med kurs mod en ukendt fremtid. Hvis et billede siger mere end tusind ord, så er de fascinerende visualiseringer af videnskabens største spørgsmål som vi oplever her både to tankevækkende, tætpakkede fysiktimer og en smuk hybrid, der bygger bro mellem abstrakt, videnskabelig forskning og formidling.

Animerede mønstre af partikler, bølger og fænomener, der på én gang er for små og store til at iagttage med det blotte øje, kommunikerer deres hemmeligheder til os i et visuelt billedsprog, som undervejs forankres i menneskelige fortællinger. Norman Letos film er inspireret af bestseller-forfatteren David Deatschs arbejde i bøger som 'The Beginning of Infinity' og 'The Fabric Reality'.

'The Salt Mines' + 'The Transformation'
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

"To rå, skelsættende film optaget med fem års mellemrum, der dokumenterer tre transkønnede kvinders liv på Manhattans hårde gader i 90'erne.

'The Salt Mines' følger de tre latinamerikanske, transkønnede kvinder Sara, Gigi og Giovannas liv i Manhattans hårde gader i 1990, hvor de har fundet et midlertidigt hjem i byens saltdepoter i et fællesskab med andre hjemløse. Fem år senere vender de to filmskabere tilbage med 'The Transformation', et portræt af Sara, der nu er HIV-positiv og adopteret af en kristen gruppe, der vil hjælpe hende tilbage til livet på én betingelse: At hun accepterer sit biologiske køn og lever sine sidste år som heteroseksuel. Som kort forfilm vises 'Letter from Home' om Vito Russo, der lagde slogan til Anohnis program.
"

The Inertia Variations

The Inertia Variations

Instruktør: Johanna St Michaels
I dag kl. 22:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilMatt Johson er en konsekvent skikkelse. Manden bag The The har hverken sunget eller optrådt live i 15 år. Og så har han ikke meget til overs for medier og musikbranche. Men Johnson er aktiv som aldrig før. Fra studiet i sit hjem midt i London sender han live-radio fra hjemmesiden 'Radio Cineola' til lyttere overalt i verden - over nettet og transmitteret via en 10 meter høj, hjemmelavet antenne! Både kunstnere, aktivister og mennesker med noget på hjerte ringer ind eller besøger ham for at diskutere de emner, som medierne ikke vil give taletid. Men er Johnson virkelig færdig med at synge?

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412