Cinematekets biograf

Bowiebox

Cinemateket i april-maj

PROGRAM: David Bowie – den fremmede. Lars von Trier – 60 år. Shakespeare – fra Fuji-bjerget til Råbjerg Mile. Sherlock Holmes-klassikere. Billy Wilders bedste. Amerikansk avantgardefilm-kavalkade. Og masser af særarrangementer!
Romeoandjuliet

Shakespeare 400 år

MESTERFORTOLKNINGER. I april er det 400 år siden, at William Shakespeare døde. Den gamle mesters 34 skuespil – komedier, tragedier og romancer – har været udgangspunkt for utallige film. Cinemateket viser nogle af de allerbedste.
BettyBlueboxreverse

Cinemateket juni-august

SOMMERPROGRAM: Farverige franske 80'er-fristelser. Krzysztof Kieslowskis ukendte værker. Iransk filmhistorie. Film noir i flotte kopier. Man vs. Machine. Olsen-banden. Arabian Nights. Hjernen i fokus. Open Air-film i Kgs. Have. Og meget, meget mere! Plus en stribe events …

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Ran

Ran

Instruktør: Akira Kurosawa
I dag kl. 12:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilAkira Kurosawa var fyldt 75, da han instruerede den mesterlige ’Ran’, som han har kaldt ”en række menneskelige begivenheder set fra himlen.” Filmen bygger på Shakespeare-tragedien ’King Lear’, der handler om magtrelationerne mellem en konge og hans tre døtre. Kurosawa omsætter i ’Ran’ tragedien til 1600-tallets Japan, hvor en krigsherre (Tatsuya Nakadai) ønsker at dele sit rige mellem sine tre sønner. Kurosawa, der i øvrigt beskyldte den engelske skjald for at bruge for mange ord, omskaber ’King Lear’ til et visuelt slående værk. Konflikten mellem de tre sønner visualiseres gennem deres hæres gule, blå og røde farver sat op mod det berømte Fuji-bjergs gråsorte skrænter. I de store kampscener forenes terror og vold med åndeløs skønhed. Helaftensfilm: 80/55 kr.

Dogville

Dogville

Instruktør: Lars von Trier
I dag kl. 14:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilMed ‘Dogville’ understregede Trier endnu engang sin position som en af vor tids mest visionære og modige filmskabere. Filmen er optaget på et stort scenegulv, hvor veje og huses grundplan er angivet med kridtstreger, og dekorationerne er minimale. Ud af dette setup vokser en universel fortælling, og tilskuerens fantasi blomstrer uventet. ‘Dogville’ er fortællingen om Grace (Kidman), der søger tilflugt fra nogle gangstere i byen Dogville.

For at kunne blive i byen, må Grace hjælpe indbyggerne med forskellige praktiske gøremål. Men da eftersøgningen af Grace skærpes, kræver beboerne flere og flere ydelser som betaling for den risiko, de løber ved at skjule hende. Grace erfarer på grummeste vis, at den næstekærlighed, hun har fundet i Dogville, er yderst relativ. Helaftensfilm: Billetpris: 80/55 kr.

The Diary of a Teenage Girl
I dag kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil'The Diary of a Teenage Girl' er en film med sin helt egen absurde humor, stemme og stil og samtidig en bemærkelsesværdig åbenhjertig og opløftende skildring af en teenagepiges seksualitet i 1970’ernes Californien. "I’ve just had sex! Holy shit!" siger 15-årige Minnie til os i sin videodagbog. Vi finder senere ud af, at hun mistede sin mødom til sin mors kæreste, Monroe. Minnie rapporterer om sit liv til videodagbogen, og derudover følger vi hende med veninden Kimmie og rigmands-klassekammeraten Ricky.

Minnie tegner konstant, og hendes tegninger får indimellem liv i form af små kreative animationsfilm, der bidrager til den unikke stil. Minnie og hendes lillesøster får ikke mange brugbare råd af deres mor og hendes mange kærester i et ‘anything goes’-hippiemiljø, der flyder med sprut og stoffer. Affæren med Monroe, som Minnie forsøger at holde hemmelig, udgør fra starten en tikkende bombe.

Arizona Dream

Arizona Dream

Instruktør: Emir Kusturica
Serie: Ønskefilm
I dag kl. 18:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilUdenomshistorien er næsten lige så bizar som selve filmen. Emir Kusturica prøvede for første gang kræfter med det amerikanske produktionsmiljø, men sagde farvel og tak midt under optagelserne – den klassiske konflikt mellem kunstnerisk frihed og producenternes kommercielle kalkuler. Resultatet blev et kompromis, nemlig en 120 minutters version til USA-markedet og en "rigtig" 140 minutters udgave til europæerne. Besætningen er i sig selv temmelig offbeat – Johnny Depp, Faye Dunaway og Vincent Gallo giver det bedste, de har i sig – men det er intet sammenlignet med historien: ung mand er fuldstændig besat af fisk, fisks liv, ja selv fisks drømme! Skør onkel vil hellere have den unge mand til at overtage Cadillac-forretning. Ung mand indvilliger i at checke stedet ud. Ung mand ankommer og forelsker sig i superlækker, megarig enke. Kulthit.

Billy How Did You Do It ?

Billy How Did You Do It ?

Instruktør: Volker Schlöndorff, Gisela Grischow
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilDette ultimative Billy Wilder-portræt har form af serie spændende samtaler mellem Billy Wilder (i en alder af 83 år), den tyske instruktørkollega Volker Schlöndorff (‘Bliktrommen’) samt filmkritikeren Hellmut Karasek. Wilder fortæller om sin karriere, om arbejdet med bl.a. Marlene Dietrich og Marilyn Monroe, om 2. verdenskrig og om det rigide (og ifølge Wilder temmelig tåbelige) Hollywood-system. ”Wilders ærlighed, vid, humor og klogskab skinner igennem på én gang,” skrev Independent Film Quarterly. Tre timer i selskab med en meget savnet mester!

Romeo & Julie

Romeo & Julie

Instruktør: Baz Luhrmann
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilRomeo og Julies kærlighedskvaler midt i en endeløs klanfejde er filmatiseret en række gange. Baz Luhrmann har flyttet handlingen til det solbeskinnede Venice Beach i Californien, men formår på elegant vis alligevel at være 99,9 procent tro mod originalteksten. Den virkeligt nye ingrediens er Luhrmanns skarpladte og kalejdoskopiske visuelle stil, som vittige tunger har dømt maksimalisme. Der er kog på samtlige kedler, både når maskeradeballet skal fortrylles med fjerlet romantik, når altanscenen dyppes i kogende passion, og når dødsscenen omsluttes af katolsk patos og – helt bogstaveligt – tusinder af stearinlys. Leonardo DiCaprio og Claire Danes spiller naturligt, smukt og hjerteskærende.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412