Cinematekets biograf

ET

CINEMATEKET AUG-SEPT

PROGRAM. Fra Spanien, Polen og Myanmar til mestrene Spielberg, Kubrick og Hitchcock - foruden spændende festivaler som Arabian Nights og Sindet og filmen-festivalen med mad, debatter, talks og fest. Glæd dig til august og september i Cinemateket!
E.T.  poster

SPIELBERG & WILLIAMS

FABELAGTIGT SAMARBEJDE. Fra den 1. august til 26. september hylder vi samarbejdet mellem Steven Spielberg, hvis makkerskab efterhånden har rundet 43. Oplev nogle af deres mest legendariske værker, som ’E.T.’, ’Nærkontakt af tredje grad’ og ’Dødens gab’.
dreamstimemaximum_45963830

Tag film-testen

TEST DIG SELV. Find ud af, hvilke film i Cinematekets program, der passer bedst til dig. Med 70 film i Cinemateket hver måned kan det være svært at vælge, hvad du skal se. Men hvis du svarer på fem simple spørgsmål, kan vi hjælpe dig i gang.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Børnebiffen 4-6 år, august
I dag kl. 10:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 4-6 år, august

Børnebiffen 3-5 år, august 2
I dag kl. 11:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 3-5 år, august 2

Den sidste drøm

Den sidste drøm

Instruktør: Bruce Beresford
Serie: Ønskefilm
I dag kl. 16:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilMac Sledge var engang en berømt countrysanger, men er nu flad, alene og alkoholiseret. Men takket være motel-ejer Rosa og hendes søn hiver han sig op af dyndet og starter på en frisk. Alligevel savner han showbiz og overvejer et comeback på bekostning af den nye familie. Robert Duvall skrev og lagde selv stemme til filmens sange og leverer en rørende og hudløs præstation i hovedrollen, der udløste både en Oscar og en Golden Globe til den nu legendariske skuespiller. Filmen er ønsket af Robert Gassner.

Alperne

Alperne

Instruktør: Yorgos Lanthimos
I dag kl. 17:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilEn sygeplejerske, en paramediciner, en gymnast og hendes træner indgår i en hemmelig gruppe, som sælger sorgterapi. Ved dødsfald tilbyder gruppens medlemmer at agere de nyligt afdøde slægtninge, så familierne kan gennemspille og genopleve lykkelige og smertefulde stunder med deres kære. Dette udløser en række rørende, absurde scener i denne tankevækkende, sorthumoristiske komedie, som har sin helt egen nerve og stil.

Aks Festival: Kortfilmsprogram af &PROUD og QKIFF - med efterfølgende Q&A
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Efter filmprogrammet vil der være Q&A med arrangørerne af &PROUD og QKIFF. Arrangementet er støttet af DANIDA.

69 Minutes of 86 Days
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil’69 Minutes af 86 Days’ er en simpel idé udfoldet med kolossal effekt: At følge et barn på klos hold, fra hun sammen med sin familie rejser fra en flygtningelejr på den græske ø Kos til deres mål: Uppsala i Sverige, hvor familiemedlemmer allerede opholder sig.

Instruktøren Egil Håskjold Larsen har uden pegepind, med sparsom dialog og en kameraføring i øjenhøjde skabt en dokumentar om flygtningekrisen, som enhver kan relatere følelsesmæssigt til. Barnet repræsenterer noget rent og uspoleret, og Lean bliver med sine troskyldige brune øjne et symbol på håbet og på det gode i mennesker.

Samtidig er det en dokumentar med kunstneriske kvaliteter: Smukke jazztoner og en stemning af roligt nærvær på trods af den ubeskriveligt kaotiske rejse, familien er på. I morgendiset fæstes blikket på massevis af redningsveste, der er skyllet op på stranden. Tavsheden blandt de mange flygtninge foran interimistiske telte. Et lydbillede, som var vi under vand. Og midt i menneskemængderne den lille Lean med sin familie.

Man deler barnets umiddelbare kærlighed, når Lean deler en slikkepind med sin lillesøster på togturen. En enkel, men dyb film båret af det credo, at ingen mennesker flygter af lyst.

Solens rige

Solens rige

Instruktør: Steven Spielberg
I dag kl. 21:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilSteven Spielbergs ’Solens rige’ fra 1987 bygger på den skotske forfatter J.G. Ballards selvbiografiske bog om sine oplevelser under 2. verdenskrig. Drengen James’ (en ung Christian Bale) trygge omgivelser bliver brutalt ødelagt, da japanerne besætter Shanghai i december 1941. Han bliver væk fra sine forældre og havner i fangelejr, men overlever på mirakuløs vis. Filmen er fortællingen om, hvordan et barn tilpasser sig de nye forhold, frygtelige som de er, og overlever dem.

Spielberg demonstrerer endnu engang sin flair for historiske rekonstruktioner, og scenen, hvor krigsfanger ser Hiroshima-bombens lysglimt på den kinesiske himmel, er uforglemmelig. John Malkovich spiller rollen som lykkeridderen Basie, der i nogen grad tager James under sine vinger, mens Williams’ musik – som så ofte før – er uforglemmelig i sin melankolske storhed.

Waiting for B

Waiting for B

Instruktør: Paulo Cesar Toledo, Abigail Spindel
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilI 'Waiting for B' venter en gruppe Beyoncé-fans to måneder foran et stadion i kampen om de forreste pladser til den amerikanske divas koncert i Sao Paulo. Fænomenet Beyoncé har nemlig givet byens unge og forfulgte homoseksuelle både en stemme og en plads i rampelyset. Og så kan to måneder i et iglotelt sagtens være en fest! Beyoncés show i den brasilianske kæmpeby bliver hurtigt et mødested for unge, der i alle andre af livets facetter møder en mur af diskrimination, men som her endelig kan slå sig løs i fuldt flor - og i fuld drag, hvis det er det man vil.

'Waiting for B' er et uimodståeligt portræt af en hel (fan)kultur, hvor pop er politisk og et twerk er en protesterende fuckfinger til samfundets snævre normer. Filmen vandt prisen for bedste film på festivalen Mix Brasil og bedste dokumentar på Lisbon Queer Film Festival.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412