Cinematekets biograf

BettyBluebox

Cinemateket juni-august

SOMMERPROGRAM: Farverige franske 80'er-fristelser. Krzysztof Kieslowskis ukendte værker. Film noir i flotte kopier. Man vs. Machine. Olsen-banden. Arabian Nights. Den spanske borgerkrig. Open Air-film i Kgs. Have. Og meget, meget mere! Plus en stribe events …
HimlenoverBerlin

Himlen over Berlin

NY KOPI. Wim Wenders hovedværk 'Himlen over Berlin' er en blændende lyrisk meditation over livet, kærligheden og tiden. Se den i juni måned i en nyligt restaureret version. Ekstravisninger under forberedelse – følg med på Cinematekets hjemmeside.
Youth

Fik du set det, du ville?

DARLINGS. Quentin Tarantinos 'The Hateful Eight', dokumentaren om souldivaen Amy Winehouse eller dramaerne 'Youth', '45 år' og 'Louder Than Bombs', er nogle af de 12 film, du kan se i vores sommerkavalkade af anmelderroste internationale produktioner fra 2015.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Himlen over Berlin

Himlen over Berlin

Instruktør: Wim Wenders
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil'Himlen over Berlin' (Wim Wenders, 1987) er en af 1980'ernes absolutte hovedværker. En storbysymfoni på metafysisk himmelflugt, fortalt i et svimlende filmsprog som transcenderer såvel (filmhistorisk) tid som rum.

Hvordan ser verden ud for engle? To trenchcoat-klædte skytsengle iagttager Berlin og dens befolkning i smukke sort/hvide billeder. Englene kan se og høre menneskenes tanker og drømme, men de kan ikke tale med dem eller opfatte virkeligheden i dens komplekse farverigdom.

'Himlen over Berlin' er en blændende lyrisk meditation over livet, kærligheden, tiden og forgængeligheden – og den synes at forudsige Berlin-murens fald to år senere. I modsætning til andre tyske instruktører i sin generation er Wim Wenders ikke politisk orienteret, men snarere poetisk og eksistentielt søgende. Filmen har en tilsvarende sanselig billedæstetik, skabt af fotografen Henri Alekan, der blev berømmet for sit kameraarbejde på Jean Cocteaus 'Skønheden og udyret'.

I centrale roller brillerer stjerner som Peter Falk og Bruno Ganz i samspil med Solveig Dommartin – og undervejs farver rockguden Nick Cave fortællingen med en karismatisk optræden.

En lille film om kunsten at dræbe

En lille film om kunsten at dræbe

Instruktør: Krzysztof Kieslowski
I dag kl. 19:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilKieslowskis internationale gennembrud (Juryens Grand Prix i Cannes) skildrer fraværet af menneskelig moral, både på det individuelle og det samfundsmæssige plan. En ung mand begår et tilfældigt, brutalt mord på en taxa-chauffør. Piotr har lige bestået jura-eksamen og skal forsvare Jacek, den unge morder. Der er ingen vidner og tilsyneladende intet motiv. Piotr lærer morderen at kende som en stor knægt, der aldrig er kommet sig over tabet af sin søster. Han er endnu ikke fyldt 20 år, men dommeren finder ingen formildende omstændigheder. Dødsdommen effektueres med velindstuderet koreografi. En ny forbrydelse føjes til den første.

Sicario

Sicario

Instruktør: Denis Villeneuve
I dag kl. 21:15
Tilføj til din kalender
Køb
BestilSammen med et hold meget hårdkogte og specialtrænede specialister kører FBI-agenten Kate mod den mexicanske grænse. Ikke langt inde i nabolandet har denne særlige nationale task force fået færten af en af de helt store narkobaroner, og hverken han eller hans håndlangere har gode odds for at slippe væk i en mission, der viser sig at være svært kompromisløs. ‘Sicario’ er en rå, mørk og brutal actionthriller, der ikke på noget tidspunkt taber intensitet.

'The Night it Rained' + kortfilm af Kamran Shirdel
I dag kl. 21:45
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Oplev en af Irans ukendte mesterværker, Kamran Shirdels ’The Night It Rained’ – og som optakt kortfilmene ’Tehran is the Capital of Iran’, ‘The Women's Quarter’ og ‘Women's Prison’ – de fire kendes samlet som ’The Four Blacks’.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail:

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412