Cinematekets biograf

Parched poster_kampbox

Cinemateket maj-juli

PROGRAM. Fra Indien, Brasilien og Latinamerika til Jarmusch, Bresson og Leth - plus en stribe nye, anmelderroste filmhits og meget mere: Farvepaletten er fyldt til det yderste i Cinemateket i maj og juni – ja, helt frem til 9. juli. Læs om hele programmet her.
jarmush_kamp

JIM JARMUSCH: INDIE-AUTEUR

2. MAJ – 5. JULI. Vi præsenterer en perlerække af film signeret af rockstar-auteuren Jim Jarmusch. Han har skabt film om lejemordere, samuraier og har desuden en westernfilm, en fængselsfilm, en vampyrfilm og et par roadmovies på samvittigheden.
dreamstimemaximum_45963830

Tag film-testen

TEST DIG SELV. Find ud af, hvilke film i Cinematekets program, der passer bedst til dig. Med 70 film i Cinemateket hver måned kan det være svært at vælge, hvad du skal se. Men hvis du svarer på fem simple spørgsmål, kan vi hjælpe dig i gang.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Børnebiffen 5-7 år, maj
I dag kl. 11:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 5-7 år, maj

Børnebiffen 3-5 år, maj
I dag kl. 12:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

Børnebiffen 3-5 år, maj

Cirkeline – Storbyens mus

Cirkeline – Storbyens mus

Instruktør: Jannik Hastrup
I dag kl. 14:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilDet er blevet moderne tider i denne historie om den elskelige lille, alf Cirkeline, der sover i en tændstikæske på tegnerens bord. Cirkeline og hendes musevenner, Fredrik og Ingolf, skal flytte til byen. Det bliver en stor forandring for Cirkeline og musene – på godt og ondt. Storbyen er nemlig fuld af farer, men også fuld af søde, sjove og frække legekammerater. Både Sidse, der har en pirat i familien, og indvandrermusene, som introducerer den madglade Ingolf for fetaost og mavedans.

‘Cirkeline – storbyens mus’ fortæller med både humor og alvor om en verden, der ikke altid er lige nem at finde ud af, set fra børnehøjde. Figurernes charmerende stemmer er indtalt af børn, og filmen er krydret med iørefaldende sange.

Dheepan

Dheepan

Instruktør: Jacques Audiard
I dag kl. 16:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilHjerteskærende, sensitiv og højdramatisk film, der hjemtog Guldpalmen i Cannes. Den srilankanske frihedskæmper Dheepan beslutter sig efter borgerkrigen i Sri Lanka for at flygte til Frankrig. I en srilankansk flygtningelejr møder han kvinden Yalini og den forældreløse ni-årige pige Illayaal. Han tager dem med sig på sin rejse i håb om, at en familie vil have nemmere ved at få asyl. I en Paris-forstad får Dheepan job som vicevært i et socialt belastet boligområde, og da ’familien’ så småt er ved at falde på plads, bliver han involveret i en bandekonflikt, der river op i gamle traumer.

Ægteskabskrigen

Ægteskabskrigen

Instruktør: Joaquim Pedro de Andrade
I dag kl. 17:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilSom et sort får i den brasilianske erotiske komedietradition udstiller 'Ægteskabskrigen' borgerskabets konventioner og kampen mellem kønnene med den mest beske humor. Horebukke og hadefulde ægteskaber står for skud i en række fortællinger om, hvad Andrade selv kaldte "kærlighedens psykopatologi i jakke-og-slips-civilisationen." Filmen er hans svar til den glatte erotiske komedie, der i starten af 70'erne udfyldte det tomrum, som den politiske censur af mere seriøse film skabte.

Neerja

Neerja

Instruktør: Ram Madhvani
I dag kl. 18:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilFilmen følger den 22-årige Neerja på hendes første tur som kabinechef i september 1986 – på et Pam Am-fly på vej fra Mumbai til New York. Under mellemlandingen i Karachi bliver flyet kapret af palæstinensiske terrorister, der vil tvinge det til Cypern. Neerja alarmerer sine kollegaer, og det lykkes piloterne at flygte, men dermed er det nervepirrende, intense gidseldrama slet ikke slut. Sonam Kapoor er fremragende som den modige og samtidig sårbare heltinde. Filmen er baseret på virkelige begivenheder.

'The Beastmaster'+ 'Masters of the Universe' i Psych-Out!-biffen
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

1980'erne var et gyldent årti for dårlige frisurer, speed-metal og genre-mutanten action-fantasy! Oplev den 25. maj en dobbeltvisning af ’The Beastmaster' og ’Masters of the Universe’ i Psych-Out!-biffen. Lad kampen om universets herredømme begynde!

The Revenant

The Revenant

Instruktør: Alejandro González Iñárritu
I dag kl. 21:15
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil"Alt spiller her – scenografi, skuespil, fotografi, lyd og musik går op i den berømte højere enhed. SKAL ses i biografen – og helst i en veludstyret af slagsen. Et nervepirrende sansebombardement, der har fortjent hver eneste af sine 12 Oscar-nomineringer," skrev Ekstra Bladets Henrik Queitsch om ’The Revenant’, der endte med at vinde tre – for bedste instruktion, bedste fotografering og bedste mandlige hovedrolle (Leonardo DiCaprio).

Hugh Glass guider en ekspedition af pelsjægere ned langs Missouri-floden i den nordamerikanske vildmark anno 1823. Undervejs bliver Glass angrebet af en bjørn, som han med nød og næppe får dræbt, men forrådes og efterlades hårdt såret af den kyniske Fitzgerald (Tom Hardy) til at dø. Glass indleder nu et umenneskeligt togt igennem den barske nordamerikanske natur i sin tørst efter hævn. En flot, poetisk western, der fanger naturens foranderlige og kraftfulde størrelse.

"Stærk både på overfladen og i dybden. Iñárritu insisterer på at lave film, der ser mageløse ud og skyr ekstremt krævende udfordringer for at få det til at lykkes," skrev Politikens Kim Skotte, der ligesom Henrik Queitsch gav filmen maksimumkarakter. Filmfotografen Emmanuel Lubezki var opsat på kun at benytte sig af naturligt lys, hvilket til tider giver filmen et natur-dokumentaristisk udseende.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412