Cinematekets biograf

Kollektivet plakatfoto-Trine-Dyrholm-photo-by-Henrik-Petit

Cinemateket marts-april

PROGRAM. Cinemateket skyder foråret i gang med et tæt pakket program: Endnu mere David Lynch, det bedste fra dansk film 2016, Technicolor, belgiske enere, ny irsk film, mm. Du kan også opleve en stribe temaserier, særarrange- menter og hele seks festivaler.
Kollektivet poster

Dansk Film 2016

SYV HØJDEPUNKTER. Jyllands-Postens anmelder Nanna Frank Rasmussen har udpeget de syv bedste danske film fra 2016. Igennem marts og april kan du opleve diversiteten i dansk film igennem alt fra sanselige gysere til hyggelige børnefilm.
post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Manden uden fortid

Manden uden fortid

Instruktør: Aki Kaurismäki
Serie: Finsk film
I dag kl. 16:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilAki Kaurismäkis lakoniske humor kommer til fuld udfoldelse i denne historie om en navnløs mand, der bliver overfaldet i en park og gennembanket. Alle tror, han er død, men han rejser sig fra sin hospitalsseng og bevæger sig ud i verden med hukommelsestab. Undervejs møder han mange underlige skæbner og også kærligheden i skikkelse af kvinden Irma. 'Manden uden fortid' vandt ikke alene publikums hjerter, men også juryens Grand Prix i Cannes i 2002.

Zero Days
I dag kl. 19:00
Tilføj til din kalender
Køb
BestilAlex Gibneys doku-thriller ’Zero Days’ følger sporene af det altødelæggende og autonome computervirus Stuxnet, der i 2010 blev opdaget af neutrale IT-sikkerhedsfolk, efter det havde bredt sig ukontrolleret til store dele af verden. Virusset blev sporet tilbage til USA og Israel, der havde skabt det i håb om at ødelægge et topsikret iransk atomanlæg – og åbnede hermed Pandoras æske for moderne cyberkrigsførelse.

Filmen fortæller på nervepirrende vis, som en spion-thriller af den gamle skole, hvordan det yderst sofistikerede virus blev skabt, anvendt og til sidst opdaget, men stiller samtidig spørgsmålstegn ved, hvordan vi som samfund forholder os kritisk til denne nyopståede form for krigsførelse, som kan medføre massive ødelæggelser - ikke blot på nettet men også i den fysiske verden. For hvad gør man, når al diskussion bliver mødt med et ’det er fortroligt materiale’ fra magthaverne – heriblandt den afgående præsident Obama?

Alex Gibey er manden bag populære dokumentar-hits som Oscar-vinderen ’Taxi to the Dark Side’, ’The Armstrong Lie’ og ikke mindst den spiddende ’Scientologys religiøse fængsel’ og har med ’Zero Days’ skabt endnu en medrivende og kritisk film, der italesætter en aldeles vigtig problematik, som vil fascinere – og skræmme – de fleste.

Politiken skriver om filmen: ”Tankevækkende, fremragende researchet … Gibney fortæller historien fantastisk professionelt, medrivende og med kilder fra de øverste lag i magthierarkiet … Fuldt ud på højde med den seneste Jason Bourne-film.”

'Dirty Dancing' med sang, dans og bar
I dag kl. 20:30
Tilføj til din kalender
Køb

Året er 1963 og den 17-årige Baby skal sammen med sine konservative forældre tilbringe sommeren på det luksuriøse ferieresort Kellerman’s. Her møder hun den attraktive danseinstruktør Johnny (Patrick Swayze), der hurtigt viser sig at have en vild side gemt i sig. Og denne får vi lov til at se, når aftenen bryder frem. For når Johnny danser, er det ikke en uskyldig vals eller rumba, men en sveddryppende, sensuel og ’dirty’ dans, hvor bløde hofter og tæt kropskontakt er et must. ’Dirty Dancing’ blev en stor kommerciel succes, og de erotiske dansetrin samt replikker som 'Nobody puts Baby in the corner' gjorde Patrick Swayze til alle teenage-pigers helt store kærlighed.

Dødsspillet

Dødsspillet

Instruktør: Buddy Van Horn
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilHarry Callahan er meget mod sin vilje blevet en medie-berømthed, og det gør ham til mål for en ukendt attentatmands angreb. Samtidig sker der en række mord på andre kendte personer – en rockstjerne, en filmkritiker og en tv-studievært – og på et af gerningsstederne finder Callahan en liste med ofrenes og andres navne, deriblandt sit eget. 17 år efter den første Dirty Harry-film svinger Eastwood det tunge skyts en sidste gang som den aldrende og gråsprængte hæse hævner.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412