Cinematekets biograf

ET

CINEMATEKET AUG-SEPT

PROGRAM. Fra Spanien, Polen og Myanmar til mestrene Spielberg, Kubrick og Hitchcock - foruden spændende festivaler som Arabian Nights og Sindet og filmen-festivalen med mad, debatter, talks og fest. Glæd dig til august og september i Cinemateket!
E.T.  poster

SPIELBERG & WILLIAMS

FABELAGTIGT SAMARBEJDE. Fra den 1. august til 26. september hylder vi samarbejdet mellem Steven Spielberg, hvis makkerskab efterhånden har rundet 43. Oplev nogle af deres mest legendariske værker, som ’E.T.’, ’Nærkontakt af tredje grad’ og ’Dødens gab’.
Kamp_boks_Parkmuseerne-ATA-210x163

ANSIGT TIL ANSIGT

PARKMUSEERNE. Oplev en kavalkade af portrætter i kunst, film og naturvidenskab 3 foredragsaftener, 5 udstillinger, 20 film og stribevis af arrangementer fra 15. juni – 22. december 2017.

Bestil billetter / find film

Vælg enten DATO, FILM, SERIE eller EVENT

Mit program (0 film valgt)

Tilføj film til dit eget program ved at klikke på *
Se alle
Børnebiffen 4-6 år, juni
I dag kl. 10:00

Børnebiffen 4-6 år, juni

Børnebiffen 5-7 år, juni
I dag kl. 11:00

Børnebiffen 5-7 år, juni

'Joaquim' - med instruktørintroduktion og reception
I dag kl. 17:00

Instruktør Marcelo Gomes er i øjeblikket på optagelse, så hans planlagte besøg i forbindelse med visningerne af hans storfilm 'Joaquim' er desværre aflyst. Til gengæld har han lovet at sende en længere videohilsen, der vil blive vist både den 29. juni og 1. juli - og Den Brasilianske Ambassade byder på lækre drinks torsdag den 29. juni efter filmen.

Jørgen Leth - to cykelfilm
I dag kl. 17:15

Oplev sammen ’En forårsdag i helvede’, der hylder det klassiske cykelløb Paris-Roubaix, og ’Den umulige time’ om Ole Ritters timerekordforsøg i 1974.

Manchester by the Sea

Manchester by the Sea

Instruktør: Kenneth Lonergan
I dag kl. 18:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilOplev Casey Afflecks Golden Globe- og Oscar-vindende præstation som Lee Chandler, hvis bror dør af et hjerteanfald. Pludselig er Lee, imod sin vilje, blevet værge for sin teenage-nevø. Lee vender tilbage til den by, han forlod år forinden efter en tragisk hændelse, der langsomt blotlægges. Instruktør Kenneth Lonergan viser et enormt talent for den naturalistiske dialog og har skabt en film om tab og afmagt, hvor der smukt balanceres mellem kvælende sorg og forløsende latter. For selv når det værst tænkelige er sket, går livet videre.

Hvad med Balthazar?

Hvad med Balthazar?

Instruktør: Robert Bresson
I dag kl. 19:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilFilmen skildrer æslet Balthazars liv og død. Efter en lykkelig barndom blandt kærlige børn går han fra den ene ejer til den anden – mange af dem misrøgter det stakkels dyr. Parallelt med æslets liv følger vi pigen Marie, der i sin tid navngav ham. Hendes liv er også præget af misbrug og svigt fra menneskene omkring hende. Balthazar ender dog sine dage hos en gammel møller, der tror, dyret er en genfødt helgen.

Jørgen Leth - to amerikafilm
I dag kl. 20:30
Tilføj til din kalender
Køb
Bestil

’66 scener fra Amerika’ og opfølgeren ’Nye Scener fra Amerika’ er fyldt med amerikansk oplevelse og original sansning.

Chavela

Chavela

Instruktør: Catherine Gund, Daresha Kyi
I dag kl. 21:30
Tilføj til din kalender
Køb
BestilChavela Vargas (1919-2012) betog alle fra Frida Kahlo til Ava Gardner med sin karisma og skønhed. Hun sang sit hjerte ud med en sjælden alvor – og forkastede de pyntesmykker og flirteattituder, der hidtil havde været ranchera’ernes varemærke. Chavela trak i stedet i bukser og poncho og var åben om sin forkærlighed for kvinder. Filmen følger hende fra 60’ernes frivole Acapulco over en 13-års deroute og til et gloriøst comeback i 1990’erne.

Blood of the Condor

Blood of the Condor

Instruktør: Jorge Sanjinés
I dag kl. 21:45
Tilføj til din kalender
Køb
BestilDen bolivianske ‘Blood of the Condor’ afslørede i 1969 – i fiktionsdramaets form – en absurd og ulovlig praksis blandt udsendte amerikanske gynækologer, nemlig at sterilisere bedøvede Quechua-indianske kvinder uden disses vidende! Den skildrer også, hvordan Progress Corps (læs: virkelighedens amerikanske Peace Corps) bid for bid ændrer livet til det traditionsudhulende. Målrettet militant filmkunst – der havde effekt.

Cinematekets program
filmogboghandel
CINEMATEKET sec2
cinemateket-facebook-kampagne_210
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412