Guld - med introduktion af Jacob Wendt Jensen & Christian Monggaard

Guld - med introduktion af Jacob Wendt Jensen & Christian Monggaard
Filmen introduceres af forfatterne og filmkritikerne Jacob Wendt Jensen og Christian Monggaard. Musikken leveres af pianist Ronen Thalmay.

Greed

Greed
Instruktør: Erich Von Stroheim
Den danske skuespiller Jean Hersholt (1886-1956) kom til USA i 1913 og fik status af lidt af en kamæleon. Han er bl.a. uforglemmelig i rollen som Marcus Schouler i storfilmen ’Guld’ (mere kendt under originaltitlen ’Greed’). Det var Erich von Stroheims ambition at skabe en ti timer lang film over Frank Norris' roman 'McTeague'. Det fik han naturligvis ikke lov til i Hollywood, og filmselskabet MGM klippede den på brutal vis ned til lidt over to timer. Men selv i den fragmenterede version står filmen som et mesterværk og som én af periodens absolutte hovedværker.

Det er en moderne, naturalistisk og (som ofte hos Stroheim) kynisk historie om kærlighedens fallit overfor grådighedens tunge tag i den menneskelige psyke. Ved sin premiere var den en socialrealistisk torn i øjet på det glamourøse og prætentiøse Hollywood.
Medvirkende: Gibson Gowland, ZaSu Pitts, Jean Hersholt, Tempe Pigott, Frank Hayes, Dale Fuller
USA, 1923
35mm, 137 min.
Engelske mellemtekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

I serien: Danskere i Hollywood

Danskere i Hollywood
Tirsdag den 19. september leverer to af landets mest anerkendte og produktive filmskribenter en fælles moppedreng af en baby, nemlig bogen ’Drømmen om Hollywood’. Jacob Wendt Jensen og Christian Monggaard tegner i bogen portrætter af instruktører og især skuespillere, der har taget springet til Hollywood med succes. Spændet er stort: Fra stumfilmsæraen til serie-dynastiet. fra Karl Dane til Mads Mikkelsen.

På lanceringsdagen byder de sammen med Informations Forlag på vin i Asta Bar fra kl. 17.30 til 19.00 – undervejs med et par billedrige tværsnit af bogen og sikkert også en skåltale. Bogen kan på dagen købes til rabatpris.

Samme aften lægger de to forfattere op til den første af en række filmvisninger med indledende foredrag, der tager afsæt i deres research, nemlig Jean Hersholt og ’Guld’, som vi viser med levende musik. Rejsen fortsætter den 24. september med en visning af ’Dommen i Nürnberg’ med danske Torben Meyer – og flere film venter i de kommende måneder.

Rasmus Brendstrup, programredaktør / Cinemateket
cinemateket.kino.dk

Cinemateket på kino.dk

BILLETBESTILLING. Vidste du, at du også kan bestille og købe dine billetter til Cinemateket via kino.dk, som repræsenterer over 40 danske biografer?
kosmorama_kampagnebox290_gu

Kosmorama online

FILMFORSKNING. Det Danske Filminstitut står bag Danmarks ældste filmtidsskrift. Kosmorama udgives digitalt, og der er mulighed for at søge og læse i det omfattende bagkatalog online.

Dagens film

/Cinemateket

Trafficking - gæster, debat og film

24.10.2017Størstedelen af de prostituerede på Istedgade i København kommer fra Nigeria. I filmen ’Trafficker’ står en række kvinder frem og fortæller om deres liv som ofre for menneskehandel. To af disse kvi...

Annett Wolf - Frozen Moments of the 20th Century

24.10.2017Hvordan laver man et portræt af en, der selv har specialiseret sig i portrætter? Franske Damien Bertrand gør alt det rigtige i sin portrætfilm: Researcher ud i alle kroge, dropper klicheerne og nos...

A Film About Jimi Hendrix

24.10.2017Jimi Hendrix betragtes stadig som alle tiders største rockguitarist, og mesteren har naturligvis krav på en autoriseret biografi. Den kom allerede i 1973 i form af 'The Jimi Hendrix Story', der ind...

Psych-Out!: Lemora: A Child's Tale of the Supernatural + Let's Scare Jessica to Death

24.10.2017Der er både psykologisk dybde og post-hippie-paranoia i efterårsfarver for alle pengene i den melankolske og sært skræmmende 'Let's Scare Jessica to Death' (1971). Jessica er en ung, psykisk ustabi...

Jacquel Brel-soirée / portrætfilm og middag

24.10.2017Kom i stemning med en skål fransk skaldyrssuppe og et glas sval hvidvin i Restaurant SULT, inden vi i biografsalen viser Annett Wolfs portrætfilm 'Jacques Brel og hans verden' med kort introduktion...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412