Boglaunch: Danskere i Hollywood

Boglaunch: Danskere i Hollywood
Tirsdag den 19. september leverer to af landets mest anerkendte og produktive filmskribenter en fælles moppedreng af en baby, nemlig bogen ’Drømmen om Hollywood’. Jacob Wendt Jensen og Christian Monggaard tegner i bogen portrætter af instruktører og især skuespillere, der har taget springet til Hollywood med succes. Spændet er stort: Fra stumfilmsæraen til serie-dynastiet; fra Karl Dane til Mads Mikkelsen. På lanceringsdagen byder de sammen med Informations Forlag på vin i Asta Bar fra kl. 17.30 til 19.00 – undervejs med et par billedrige tværsnit af bogen og sikkert også en skåltale. Bogen kan på dagen købes til rabatpris. Bemærk, at der kl. 19.00 er storfilm med afsæt i bogen: 'Guld' med introduktion ved bogens forfattere om danske Jean Hersholt og dennes Hollywood-karriere.

Boglaunch: Danskere i Hollywood

Boglaunch: Danskere i Hollywood
Instruktør:
Tirsdag den 19. september leverer to af landets mest anerkendte og produktive filmskribenter en fælles moppedreng af en baby, nemlig bogen ’Drømmen om Hollywood’. Jacob Wendt Jensen og Christian Monggaard tegner i bogen portrætter af instruktører og især skuespillere, der har taget springet til Hollywood med succes. Spændet er stort: Fra stumfilmsæraen til serie-dynastiet; fra Karl Dane til Birgitte Hjort Sørensen.

På lanceringsdagen byder de sammen med Informations Forlag på vin i Asta Bar fra kl. 17.30 til 19.00 – undervejs med et par billedrige tværsnit af bogen og sikkert også en skåltale. Bogen kan på dagen købes til rabatpris.
120 min.
Dansk tale
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

I serien: Danskere i Hollywood

Danskere i Hollywood
Tirsdag den 19. september leverer to af landets mest anerkendte og produktive filmskribenter en fælles moppedreng af en baby, nemlig bogen ’Drømmen om Hollywood’. Jacob Wendt Jensen og Christian Monggaard tegner i bogen portrætter af instruktører og især skuespillere, der har taget springet til Hollywood med succes. Spændet er stort: Fra stumfilmsæraen til serie-dynastiet. fra Karl Dane til Mads Mikkelsen.

På lanceringsdagen byder de sammen med Informations Forlag på vin i Asta Bar fra kl. 17.30 til 19.00 – undervejs med et par billedrige tværsnit af bogen og sikkert også en skåltale. Bogen kan på dagen købes til rabatpris.

Samme aften lægger de to forfattere op til den første af en række filmvisninger med indledende foredrag, der tager afsæt i deres research, nemlig Jean Hersholt og ’Guld’, som vi viser med levende musik. Rejsen fortsætter den 24. september med en visning af ’Dommen i Nürnberg’ med danske Torben Meyer – og flere film venter i de kommende måneder.

Rasmus Brendstrup, programredaktør / Cinemateket
dreamstimemaximum_45963830

Tag film-testen

TEST DIG SELV. Find ud af, hvilke film i Cinematekets program, der passer bedst til dig. Med 70 film i Cinemateket hver måned kan det være svært at vælge, hvad du skal se. Men hvis du svarer på fem simple spørgsmål, kan vi hjælpe dig i gang.
post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Dagens film

/Cinemateket

Boris Vian + Ivan Malinovski / to digterportrætter

22.10.2017‘Ord er et mord uden M – Ivan Malinovski’ er en collage af Malinovskis intense strofer tilsat Dea Trier Mørch og Troels Triers visuelle collager. Den er en del af en trilogi, hvor danske kunster...

En hyldest til Annett Wolf / live-interview + surprisefilm

22.10.2017Cinemateket er stolte over at kunne stille direkte om til et studie i Halifax, Canada, til en times live-samtale med Annett Wolf om store øjeblikke, et begivenhedsrigt liv set i helikopterperspekti...

Sicilian Ghost Story

22.10.2017Romeo og Julie på siciliansk er en brutal affære. I hvert fald for de to unge elskende, Luna og Giuseppe, hvis forældre forhindrer kærligheden i at blomstre. Giuseppes far er involveret i mafiaen...

Trafficking - gæster, debat og film

24.10.2017Størstedelen af de prostituerede på Istedgade i København kommer fra Nigeria. I filmen ’Trafficker’ står en række kvinder frem og fortæller om deres liv som ofre for menneskehandel. To af disse kvi...

Annett Wolf - Frozen Moments of the 20th Century

24.10.2017Hvordan laver man et portræt af en, der selv har specialiseret sig i portrætter? Franske Damien Bertrand gør alt det rigtige i sin portrætfilm: Researcher ud i alle kroge, dropper klicheerne og nos...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412