Rumænien før og nu - fortalt gennem Mungius kortfilm og af ham selv

Rumænien før og nu - fortalt gennem Mungius kortfilm og af ham selv
”Jeg vil ikke lave socialkritik. Min film er ikke en udstilling af Rumænien som et korrupt land,” sagde Cristian Mungiu til Filmmagasinet Ekko ved Cannes-premieren på ’Prøven’, der af mange medier blev set som netop dét. Vi går instruktøren på klingen og beder ham fortælle om Rumæniens forandringer i de 28 år siden Murens og Ceausescus fald – om politik, ’Ostalgi’ efter kapitalismens indmarch, om spøgelserne fra ’den gyldne tid’, akademisk hjerneflugt med mere. Det hele sker med afsæt i udvalgte klip og Mungiu-kortfilm. Reseverede billetter skal afhentes senest den 12. november.

Cristian Mungiu - 6 kortfilm

Cristian Mungiu - 6 kortfilm
Instruktør: Cristian Mungiu
”Jeg vil ikke lave socialkritik. Min film er ikke en udstilling af Rumænien som et korrupt land,” sagde Cristian Mungiu til Filmmagasinet Ekko ved Cannes-premieren på ’Prøven’, der af mange medier blev set som netop dét.

Vi går instruktøren på klingen og beder ham fortælle om Rumæniens forandringer i de 28 år siden Murens og Ceausescus fald – om politik, ’Ostalgi’ efter kapitalismens indmarch, om spøgelserne fra ’den gyldne tid’, akademisk hjerneflugt med mere. Det hele sker med afsæt i udvalgte klip og Mungiu-kortfilm.
Rumænien,
DCP, 100 min.
Engelske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

onsdag 15.11.17, Kl. 19:30
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender

I serien: Mød Cristian Mungiu

Mød Cristian Mungiu
Han er født i 1968 – et protest-år, der havde en anden klang bag jerntæppet. Han var 21 år, da despoten Ceausescu blev væltet, og han arbejdede som lærer og journalist, inden han blev filminstruktør. Og så ændrede meget sig, da han som den første rumæner vandt Guldpalmen med ’4 måneder, 3 uger og 2 dage’ og satte gang i ’den rumænske bølge’.

Cinemateket er stolte af, i samarbejde med Filmmagasinet Ekko, der siden gennembrudsåret 2007 har fulgt ham tæt, at byde velkommen til tre aftener i selskab med Cristian Mungiu – med sjældent viste kortfilm og dybe samtaler om tro, håb og kunst.

Og så viser vi naturligvis med de 4,2 prægtige spillefilm, Mungiu foreløbig har instrueret. Femdedelen i regnestykket udgøres af Mungius bidrag til kollektivfilmen ’Den gyldne tid’, der grumt og ubetaleligt morsomt blotlægger kommunisttidens Rumænien.

I samarbejde med Kulturen i Skt. Matthæus og Den Rumænske Ambassade byder vi også på et glas vin den 14. og 16. november. Billetter til arrangementerne i serien skal afhentes to dage forinden.

Rasmus Brendstrup, programredaktør / Cinemateket
dreamstimemaximum_45963830

Tag film-testen

TEST DIG SELV. Find ud af, hvilke film i Cinematekets program, der passer bedst til dig. Med 70 film i Cinemateket hver måned kan det være svært at vælge, hvad du skal se. Men hvis du svarer på fem simple spørgsmål, kan vi hjælpe dig i gang.
post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Dagens film

/Cinemateket

Børnebiffen 5-7 år, oktober

22.10.2017Robotten Will-Bot er bange for alt! På hans planet sker der ingenting, men han patruljerer alligevel dag og nat. En dag lander der et rumskib, og ud kommer en kæmpe robot. Den ser ond og farlig ud...

'Valhalla' - med introduktion om nordisk mytologi ved Annette Lassen

22.10.2017Menneskebørnene Tjalfe og Røskva kommer ved et tilfælde med til Gudernes mægtige rige Valhalla. Her arbejder de som tjenere for tordenguden Thor. Thors ven, den listige gud Loke, har indgået et væd...

Børnebiffen 3-5 år, oktober

22.10.2017Rita og Krokodille skal på campingtur. Det er hyggeligt at ligge i et telt oppe på bjerget. Indtil det bliver mørkt. Månen kaster skygger af ulve og trolde på teltdugen. Rita tvinger Krokodille ud...

Danish on a Sunday: 'Italian for Beginners'

22.10.2017Alt fungerer i denne dogmefilm #12: Manuskriptet er elegant, multiplottet fungerer og skuespillerpræstationerne er i top. Den unge præst ankommer til byen, og snart møder han nogle ømme beboere på...

Frida

22.10.2017Historien om den mexicanske maler Frida Kahlo. En syg og forkrøblet kvinde formår at hæve sig over sine dårligdomme og ikke bare vinde den mand, hun vil have, men også at skabe stor kunst. Hun leve...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412