Portugisisk filmaften: Treblinka - med instruktørbesøg og reception

Portugisisk filmaften: Treblinka - med instruktørbesøg og reception
Introduktion ved instruktør Sergio Tréfaut. Reseverede billetter skal afhentes senest den 23. november.

Treblinka

Treblinka
Instruktør: Sérgio Tréfaut
Sérgio Tréfauts film er baseret på Chil Rajchmans erindringer: ’Treblinka: A Survivor’s Memory’, som skildrer dagliglivet og de systematiske henrettelser i den nazistiske dødslejr Treblinka. Filmen er optaget på et tog og følger en unavngiven, traumatiseret kvinde (den legendariske portugisiske skuespiller Isabel Ruth) på en transsibirisk rejse. På lydsiden hører man Rachmanns vidnesbyrd (indtalt af Kiril Kashlikov). Billederne er enkle og impressionistiske, og derved får Rajchmans ord så meget større virkning i dette smukke, bevægende og uafrystelige filmessay.
Medvirkende: Isabel Ruth, Kiril Kashlikov
Portugal, 2016
DCP, 61 min.
Engelske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

lørdag 25.11.17, Kl. 19:00
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender

I serien: Portugisiske filmaftener

Portugisiske filmaftener
Den 14. oktober og den 25. november byder Cinemateket i samarbejde med Portugals Ambassade på to nye portugisiske film med tilhørende særarrangementer.

’Letters From War’ handler om Antonio, en ung medicinsk officer, der bliver udsendt til Angola i 1971 til de sidste afgørende kampe mellem lokale frihedsstyrker og den portugisiske kolonimagt. De detaljemættede, realistiske sort/hvide optagelser af såvel krigshandlingerne som af dagliglivet i lejren bliver fulgt af voice over-oplæsninger af Antonios smukke breve til sin gravide kone hjemme i Lissabon. Brevene gengives med hans stemme, men oftest med hendes, hvilket formidler indtryk af stor samhørighed.

’Letters From War’, der var i konkurrence på Berlin Film Festival, er en fascinerende og filmæstetisk spændende film, som fornemt indskriver sig i den igangværende portugisiske artfilmbølge sammen med blandt andre Miguel Gomes og Pedro Costa. Filmen vises med introduktion af ambassaderåd Tiago Marques.

Den anden film, ’Treblinka’, er baseret på Chil Rajchmans erindringer, ’Treblinka: A Survivor’s Memory’, som skildrer dagliglivet og de systematiske henrettelser i den nazistiske dødslejr. Filmen er fortrinsvis optaget på et tog og følger en unavngiven, traumatiseret kvinde (den legendariske portugisiske skuespiller Isabel Ruth) på en transsibirisk rejse. På lydsiden hører man Rachmanns vidnesbyrd (indtalt af Kiril Kashlikov). Billederne er enkle og impressionistiske, og derved får Rajchmans ord så meget større virkning i dette bevægende og uafrystelige filmessay.

Tak til Portugals Ambassade for samarbejdet. Filmen introduceres af instruktøren. Reserverede billetter til de to arrangementer skal afhentes to dage forinden (henholdsvis 12. oktober og 23. november).

Jesper Andersen, programredaktør / Cinemateket
dreamstimemaximum_45963830

Tag film-testen

TEST DIG SELV. Find ud af, hvilke film i Cinematekets program, der passer bedst til dig. Med 70 film i Cinemateket hver måned kan det være svært at vælge, hvad du skal se. Men hvis du svarer på fem simple spørgsmål, kan vi hjælpe dig i gang.
post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Dagens film

/Cinemateket

Børnebiffen 3-5 år, oktober

18.10.2017Rita og Krokodille skal på campingtur. Det er hyggeligt at ligge i et telt oppe på bjerget. Indtil det bliver mørkt. Månen kaster skygger af ulve og trolde på teltdugen. Rita tvinger Krokodille ud...

Børnebiffen 4-6 år, oktober

18.10.2017Rådyr er sky. Ofte står de på marken og spiser, skjult i det høje korn. Det er højsommer og parringstid. Råbukken, hannen, har travlt med at afmærke sit territorium, og hunnerne holder øje med ham...

Lyden af Valhalla: 'Valhalla' og efterfølgende foredrag v. lyddesigner Peter Albrechtsen

18.10.2017Menneskebørnene Tjalfe og Røskva kommer ved et tilfælde med til Gudernes mægtige rige Valhalla. Her arbejder de som tjenere for tordenguden Thor. Thors ven, den listige gud Loke, har indgået et væd...

Gremlins

18.10.2017Billy får et pelsdyr i julegave – en uimodståeligt nuttet Mogwai. "Hold den væk fra vand og sollys, og husk aldrig at fodre den efter midnat," fortæller faren, som har købt dyret af en gammel kines...

Henning Larsen - Lyset og rummet

18.10.2017Dette er instruktør Jytte Rex’ nyligt efterklippede udgave af hendes eget portræt fra 2011 om en af Danmarks største arkitekter. Den 86-årige arkitekt Henning Larsen ser i filmen tilbage på sit liv...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412