Film, tapas & cocktails: The Pillow Book

Film, tapas & cocktails: The Pillow Book
En japansk kvinde er besat af tanken om at finde en mand, der er villig til at bruge hendes krop som papir. Lad dig beruse af Peter Greenaways æstetiske nydelse ’The Pillow Book’ den 26. oktober.

The Pillow Book

The Pillow Book
Instruktør: Peter Greenaway
'The Pillow Book' er en hengiven hyldest til en speciel japansk æstetik og erotik. Filmen fortæller om pigen Nagiko, der af sin far til hver fødselsdag får malet et digt fra "Pudebogen" på sin pande. Da Nagiko bliver voksen, stopper faderen traditionen og arrangerer et ægteskab for hende. Hun lever utilfredsstillet og får i stedet afløb for sine fantasier som model, mens hun lader sin krop bedække af vidunderlige kalligraferede digte.
Medvirkende: Vivian Wu, Ewan McGregor, Yoshi Oida, Ken Ogata
Frankrig, Storbritannien, Holland, Luxemburg, 1996
35mm, 126 min.
Danske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

torsdag 26.10.17, Kl. 17:00
Køb
Tilføj til din kalender

I serien: Film, tapas & cocktails oktober

Film, tapas & cocktails oktober
Titlens ’Pudebog’ henviser til en klassisk japansk dagbog skrevet af en hofdame under kejserinde Teishi. Peter Greenaway har med 'The Pillow Book' skabt en hengiven hyldest til den klassiske bogs æstetik og erotiske referencer. Hans film beretter om pigen Nagiko, der af sin far til hver fødselsdag får malet et digt fra ’Pudebogen’ på sin pande. Da Nagiko bliver voksen, stopper faderen traditionen og arrangerer et ægteskab for hende.

Hun lever utilfredsstillet i ægteskabet og får som model i stedet afløb for sine fantasier, da hun lader sin krop overskrive med vidunderlige, kalligraferede digte. Hun leder efter en elsker, der både kan tilfredstille hende seksuelt, og som deler hendes beundring for poesi og kalligrafi. Den kinesiske stjerne Vivian Wu, der bl.a. har medvirket i den danske 'Kinamand', spiller Nagiko, og Ewan McGregor er hendes store, tragiske kærlighed.

Pris inkl. servering: 210 kr. Der kan ikke reserveres billetter – kun købes. Frist: 19. oktober. Købte billetter refunderes ikke herefter.

MENU:

DRINK: “Pillow talk” (vodka med mynte, citron og Sprite)
MENU: Kartoffel/wasabi-suppe, lakse-tataki med kinaradise, shiso og ponzo, sashimi på sesam, stegt tun og hønsedressing.
DESSERT: Puffet ris med jordnødder og chokolade.

Lone N. Sardemann, programredaktør / Cinemateket
Copenhagen Fashion Film
cinemateket.kino.dk

Cinemateket på kino.dk

BILLETBESTILLING. Vidste du, at du også kan bestille og købe dine billetter til Cinemateket via kino.dk, som repræsenterer over 40 danske biografer?
post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Dagens film

/Cinemateket

Monster huset

19.10.2017Man skal ikke nærme sig Mr. Nebbercrackers hus – Nebbercracker er surheden selv, og han konfiskerer enhver genstand, som lander i hans have. Det ved drengene DJ og Buller alt om. Da de dagen før Ha...

Den franske løjtnants kvinde

19.10.2017'Den franske løjtnants kvinde' blev Meryl Streeps store gennembrud. Det er den Oscar-nominerede filmatisering af John Howles' bestseller-roman om den gådefulde Sarah Woodruff, der i 1900-tallets En...

Ghostbusters

19.10.2017New York invaderes af monstre og spøgelser i alle afskygninger. Befolkningen er skrækslagen, og politiet magtesløse tilskuere. Heldigvis kommer videnskabsmanden Dr. Peter Venkman (Bill Murray) og h...

Good Time - Månedens film

19.10.2017'Good Time' er den mest toptunede og flabet underholdende thriller i årevis. Med 80'er look som en gammel Sidney Lumet-film og en forrygende Robert Pattinson som den godhjertede, men knap så klartt...

Gates of Heaven & Werner Herzog Eats His Shoe - med en gratis gravøl

19.10.2017I slutningen af 1970'erne underviste Herzog en række aspirerende filminstruktører i USA, bl.a. en ung og ukendt Errol Morris. For at provokere eleven til at forfølge sine drømme lovede Herzog at sp...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412