Trafficking - gæster, debat og film

Trafficking - gæster, debat og film
Glæd dig til debat med en hel række trafficking-eksperter. Anja Dalhoff er instruktør af Istedgade-dokumentaren ’Trafficker’. Andy Desmond, tidligere Scotland Yard-kriminalbetjent, har været banebrydende i sine forsøg på at ramme nigerianske trafficking-bagmænd og også fungeret som FN-konsulent. Desuden kommer menneskerettighedsadvokat Anne Brandt Christensen og fortæller om juridiske udfordringer i arbejdet med trafficking-ofre, og Michelle Mildwater fra HopeNow fortæller om nogle af de sociale, kulturelle og psykologiske mekanismer, som socialarbejdere på feltet er udfordret af. Arrangementet foregår på engelsk.

Trafficker

Trafficker
Instruktør: Anja Dalhoff
Størstedelen af de prostituerede på Istedgade i København kommer fra Nigeria. I filmen ’Trafficker’ står en række kvinder frem og fortæller om deres liv som ofre for menneskehandel. To af disse kvinder blev selv menneskehandlere, og for første gang i dokumentarfilm hører vi om denne forvandling fra offer til bagmand. Vi møder bl.a. kvinden Patience, som blev handlet fra Nigeria til Italien og derefter til Danmark. Efter Patience havde afbetalt sin gæld til bagmændene, begyndte hun selv at rekruttere kvinder fra Nigeria til et bordel i Jylland.

Madame Rosie blev også selv menneskehandler efter at have afbetalt sin gæld. Hendes drøm var at åbne en frisørsalon i Nigeria, men da det ikke lykkedes, opfordrede familien hende til at få piger transporteret til Europa. Det var let og fristende, da Rosie kendte hele systemet indefra. Efter at Rosies piger havde gennemgået voodoo-ritualerne hos den lokale heksedoktor, hvor de lovede at afbetale deres gæld, fik Rosie dem til Spanien og til Danmark.

Filmen ’Trafficker’ viser et kaleidoskopisk billede af menneskehandlens brutale konsekvenser for afrikanske unge kvinder, som på grund af fattigdom og sårbarhed fristes til at tage i mod bagmændenes fristende tilbud om job og muligheder i Europa.
Danmark, 2015
58 min.
Engelske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

tirsdag 24.10.17, Kl. 16:30
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender

I serien: Trafficking - film og debat

Trafficking - film og debat
Den 24. oktober præsenterer Cinemateket i samarbejde med ngo’en HopeNow og festivalen CPHSX en debataften med fokus på trafficking.

Anja Dalhoff præsenterer sin Istedgade-dokumentar ’Trafficker’, hvor en række kvinder frem og fortæller om deres liv som ofre for menneskehandel. For første gang på film følger også historien om to kvinders forvandling fra offer til bagmand, nemlig Patience og Madame Rosie.

Bagefter er der besøg af Andy Desmond, tidligere Scotland Yard-kriminalbetjent, der har været banebrydende i sine forsøg på at ramme nigerianske trafficking-bagmænd og også fungeret som FN-konsulent. Han optræder som ekspert i filmen ’Trafficker’, men er også en forrygende fortæller live. Efter hans 45 minutters talk er der Q&A med publikum.

Desuden kommer menneskerettighedsadvokat Anne Brandt Christensen og fortæller om juridiske udfordringer i arbejdet med trafficking-ofre, og Michelle Mildwater fra HopeNow fortæller om nogle af de sociale, kulturelle og psykologiske mekanismer, som socialarbejdere på feltet er udfordret af.

Arrangementet foregår på engelsk, og der er frist for afhentning af reserverede billetter den 22. oktober.

Læs mere på hjemmesiderne www.cphsx.com og www.hopenow.dk

Rasmus Brendstrup, programredaktør / Cinemateket
Aline Gomes / CPHSX
Michelle Mildwater og Nicol Savinetti / HopeNow
cinemateket.kino.dk

Cinemateket på kino.dk

BILLETBESTILLING. Vidste du, at du også kan bestille og købe dine billetter til Cinemateket via kino.dk, som repræsenterer over 40 danske biografer?
post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Dagens film

/Cinemateket

Gates of Heaven & Werner Herzog Eats His Shoe - med en gratis gravøl

19.10.2017I slutningen af 1970'erne underviste Herzog en række aspirerende filminstruktører i USA, bl.a. en ung og ukendt Errol Morris. For at provokere eleven til at forfølge sine drømme lovede Herzog at sp...

Bjerget på månens bagside

19.10.2017’Bjerget på månens bagside’ handler om ligestillingen mellem mand og kvinde og udspiller sig i 1880'ernes Sverige. Hovedpersonen er en russisk matematiker ved navn Sonja Kovalevsky, som fik et prof...

Børnebiffen 3-5 år, oktober

20.10.2017Rita og Krokodille skal på campingtur. Det er hyggeligt at ligge i et telt oppe på bjerget. Indtil det bliver mørkt. Månen kaster skygger af ulve og trolde på teltdugen. Rita tvinger Krokodille ud...

Børnebiffen 4-6 år, oktober

20.10.2017Rådyr er sky. Ofte står de på marken og spiser, skjult i det høje korn. Det er højsommer og parringstid. Råbukken, hannen, har travlt med at afmærke sit territorium, og hunnerne holder øje med ham...

The Nightmare Before Christmas

20.10.2017Jack Skellington hersker over den uhyggelige Halloweenby, men opdager eksistensen af den idylliske Juleby, regeret af Santa Claus. Han kan lide stedet og beslutter sig for at kidnappe Santa Claus f...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412