Oslo, 31. august - med video-introduktion af Joachim Trier

Oslo, 31. august - med video-introduktion af Joachim Trier
Filmen vises med en dugfrisk video-introduktion af Joachim Trier.

Oslo, 31. august

Oslo, 31. august
Instruktør: Joachim Trier
Joachim Trier gik international sejrsgang med dette hudløst ærlige portræt af menneskelig smerte og konfrontation med meningsløsheden. Som titlen antyder udspiller handlingen sig den 30.-31. august i Oslo, hvor den stoffri narkoman Anders er på vej til byen efter et længere ophold på et behandlingshjem.

Nu skal han forsøge at starte en normal tilværelse igen, men mødet med gamle venner og lige så gamle minder er alt andet end enkelt. Angsten ved udsigten til en genforening med normalitetens konforme problemstillinger står malet i Anders’ ansigt, og filmen visualiserer i ærlige billeder det abstrakte og mentale. Triers poetisk-realistiske pendul mellem håb og fortabelse cementererede Norges comeback som filmnation og gjorde instruktøren til et stort navn i arthouse-verdenen.
Medvirkende: Anders Danielsen Lie, Hans Olav Brenner, Johanne Kjellevik Ledang
Norge, 2011
DCP, 95 min.
Danske undertekster
Tilladt over 11 år

Forestillinger:

torsdag 28.12.17, Kl. 14:00
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender

I serien: Joachim Trier

Joachim Trier
Norske Joachim Trier (f. 1974) er mester i eksistentialistisk flirtende film med melankolske skæbner, der føler tomrum. Smerten er markant i filmenes direkte menneskelige konfrontationer. Trier vender sten og slår revner i hovedpersonernes eksistentielle fundament, og deres udfordringer er fortalt uden intentioner om at vise sig filmisk frem eller imponere. Det er den bagvedliggende psykiske intensitet, der får lov til at spire frem gennem skuespillernes nærvær i et oprigtigt visuelt udtryk.

Den 30. november havde Triers seneste film ’Thelma’ dansk premiere, og Cinemateket byder på repriser af hans første tre spillefilm, ’Reprise’, ’Oslo, 31. august’ og ’Louder Than Bombs’ – alle med dugfriske video-introduktioner af instruktøren selv.

Tobias Lynge Herler, programredaktør / Cinemateket
dreamstimemaximum_45963830

Tag film-testen

TEST DIG SELV. Find ud af, hvilke film i Cinematekets program, der passer bedst til dig. Med 70 film i Cinemateket hver måned kan det være svært at vælge, hvad du skal se. Men hvis du svarer på fem simple spørgsmål, kan vi hjælpe dig i gang.
post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Dagens film

/Cinemateket

Børnebiffen 3-5 år (1), december

15.12.2017Hvor er det sjovt at pakke gaver op! Den lille hund Aston kan næsten ikke vente til sin fødselsdag og på alle de dejlige gaver. Han er så spændt, at han pakker alle tingene ind, han møder på sin ve...

Børnebiffen 4-6 år, december

15.12.2017Cirkeline og musene Ingolf og Fredrik er ude og lege i sneen. De bygger en snemus. Så kommer katten og vil have mus, men det lykkes dem heldigvis at skræmme katten bort med snemusen.

Melville og USA: Two Men in Manhattan - med introduktion

15.12.2017’Two Men in Manhattan’ er Melvilles hyldest til New York og har instruktøren selv i en af hovedrollerne som journalisten Moreau. Han leder sammen med en alkoholiseret fotograf efter en forsvunden f...

Louder Than Bombs - med video-introduktion af Joachim Trier

15.12.2017Fire år efter den hjemlige og internationale succes med ’Oslo, 31. august’ debuterede Joachim Trier her på den internationale filmscene. Krigsfotografen Isabelle (Isabelle Huppert) omkommer i en vo...

Fear and Desire

15.12.2017Stanley Kubricks 'Fear and Desire' figurerer sjældent i de officielle Kubrick-filmografier. Den intense krigsfilm følger en gruppe soldater, der nødlander bag fjendens linjer i et ikke navngivet la...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412