Louder Than Bombs - med video-introduktion af Joachim Trier

Louder Than Bombs - med video-introduktion af Joachim Trier
Filmen vises med en dugfrisk video-introduktion af Joachim Trier.

Louder Than Bombs

Louder Than Bombs
Instruktør: Joachim Trier
Fire år efter den hjemlige og internationale succes med ’Oslo, 31. august’ debuterede Joachim Trier her på den internationale filmscene. Krigsfotografen Isabelle (Isabelle Huppert) omkommer i en voldsom bilulykke. Tre år senere vil enkemanden Gene (Gabriel Byrne) indvie sin utilpassede teenagesøn i sandheden om morens død og kalder derfor sin ældste søn hjem – men far og søn har forskellige billeder af, hvem Isabelle var.

Joachim Triers første engelsksprogede film er et livsklogt, psykologisk nuanceret, visuelt stærkt og utrolig velspillet drama om sorg og om at miste – og Trier tager sig den nødvendige tid til at komme omkring de mange psykologisk højintense dramaer, som historien favner.
Medvirkende: Rachel Brosnahan, Jesse Eisenberg, Amy Ryan, Gabriel Byrne
Norge, Frankrig, Danmark, USA, 2015
DCP, 109 min.
Danske undertekster
Tilladt over 11 år

Forestillinger:

fredag 15.12.17, Kl. 19:15
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender
onsdag 03.01.18, Kl. 19:00
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender

I serien: Joachim Trier

Joachim Trier
Norske Joachim Trier (f. 1974) er mester i eksistentialistisk flirtende film med melankolske skæbner, der føler tomrum. Smerten er markant i filmenes direkte menneskelige konfrontationer. Trier vender sten og slår revner i hovedpersonernes eksistentielle fundament, og deres udfordringer er fortalt uden intentioner om at vise sig filmisk frem eller imponere. Det er den bagvedliggende psykiske intensitet, der får lov til at spire frem gennem skuespillernes nærvær i et oprigtigt visuelt udtryk.

Den 30. november havde Triers seneste film ’Thelma’ dansk premiere, og Cinemateket byder på repriser af hans første tre spillefilm, ’Reprise’, ’Oslo, 31. august’ og ’Louder Than Bombs’ – alle med dugfriske video-introduktioner af instruktøren selv.

Tobias Lynge Herler, programredaktør / Cinemateket
oenskefilm_lille

Ønskefilm i Cinemateket

Ønsk en filmperle til visning på det store lærred - eller flere! Klassikere, kultfilm eller oversete mester-værker. Vi håndplukker regelmæssigt fra listen af forslag.
kosmorama_kampagnebox290_gu

Kosmorama online

FILMFORSKNING. Det Danske Filminstitut står bag Danmarks ældste filmtidsskrift. Kosmorama udgives digitalt, og der er mulighed for at søge og læse i det omfattende bagkatalog online.

Dagens film

/Cinemateket

Børnebiffen 3-5 år (1), december

15.12.2017Hvor er det sjovt at pakke gaver op! Den lille hund Aston kan næsten ikke vente til sin fødselsdag og på alle de dejlige gaver. Han er så spændt, at han pakker alle tingene ind, han møder på sin ve...

Børnebiffen 4-6 år, december

15.12.2017Cirkeline og musene Ingolf og Fredrik er ude og lege i sneen. De bygger en snemus. Så kommer katten og vil have mus, men det lykkes dem heldigvis at skræmme katten bort med snemusen.

Melville og USA: Two Men in Manhattan - med introduktion

15.12.2017’Two Men in Manhattan’ er Melvilles hyldest til New York og har instruktøren selv i en af hovedrollerne som journalisten Moreau. Han leder sammen med en alkoholiseret fotograf efter en forsvunden f...

Louder Than Bombs - med video-introduktion af Joachim Trier

15.12.2017Fire år efter den hjemlige og internationale succes med ’Oslo, 31. august’ debuterede Joachim Trier her på den internationale filmscene. Krigsfotografen Isabelle (Isabelle Huppert) omkommer i en vo...

Fear and Desire

15.12.2017Stanley Kubricks 'Fear and Desire' figurerer sjældent i de officielle Kubrick-filmografier. Den intense krigsfilm følger en gruppe soldater, der nødlander bag fjendens linjer i et ikke navngivet la...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412