Børnebiffen 3-5 år (1), januar

Børnebiffen 3-5 år (1), januar

Prik og Plet i sneen

/Prik och Fläck snöar in

Prik og Plet i sneen
Instruktør: Lotta Geffenblad, Uzi Geffenblad
De to søde kaniner Prik og Plet sidder og kigger på det fine snevejr fra deres lille hus og beslutter sig for at gå ud i det. De leger med sne og bygger en snekanin, men da vejret bliver slemt, går de hjemad. Pludselig er Plet blevet væk, og Prik frygter, at hans ven er forsvundet i sneen. Heldigvis dukker Plet op, og de finder hjem i varmen igen.
Originaltitel: Prik och Fläck snöar in
Sverige, 2008
DCP, 8 min.
Dansk tale
Tilladt for alle

Jims vinter

Jims vinter
Instruktør: Gun Jacobson
En græshoppe, som hedder Jim, vågner midt om vinteren og har glemt alt. Rundt omkring ham er der en hel masse hvidt og koldt. Det er selvfølgelig sne, men Jim ved ikke, hvad han skal bruge det til. Det eneste, han bekymrer sig om, er violinen. Underfundig tegnefilm for de allermindste lavet på baggrund af Thomas og Anna Clara Tidholms svenske børnebog.
Sverige, 2003
DCP, 13 min.
Dansk tale
Tilladt for alle

Min oldefars historier - Hulen

Min oldefars historier - Hulen
Instruktør: Tone Mygind Rostbøll
Oldefar fortæller en historie om dengang, da ham og hans ven Tykke flyttede hjemmefra. De byggede en hule ude i skoven. Theodor bliver inspireret og pakker sin taske og begiver sig af sted mod skoven. Han bygger en flot hule; men da dagen er ved at være omme, bliver Oldefar pludselig urolig – for hvor er Theodor henne? Heldigvis ved Oldefars kat godt, hvor Theodor er, og Oldefar er meget imponeret over den flotte hule, som Theodor har bygget.
Danmark, 2016
DCP, 8 min.
Dansk tale
Tilladt for alle

Blæksprutte

Blæksprutte
Instruktør: Julia Ocker
Det er ingen sag at bage en kage, når man har otte arme. Men hvad gør man, når den ene arm har sin egen idé om, hvad der skal i kagen?
Tyskland, 2015
DCP, 4 min.

Tilladt for alle

Lillefinger - Det gamle år

Lillefinger - Det gamle år
Instruktør: Mette Skov
Lillefinger inviterer Myren til nytårsaften. Lillefinger og Myren er bedste venner. De laver alting sammen, men nogle gange går det ikke helt som planlagt.
Danmark, 2015
DCP, 5 min.
Dansk tale
Tilladt for alle

Som hund og kat

Som hund og kat
Instruktør: Jesus Perez
Man kan ikke tvinge et venskab frem, men i en nødsituation kan venskab opstå lige pludselig. En hund og en dreng kommer til live i en tegners skitsebog. De hopper rundt på siderne og møder en pige og hendes kat. Drengen kan godt lide pigen. Men hunden og katten jagter hinanden, indtil drengen falder i et hul. Nu får hunden brug for pigens hjælp.
Tyskland, 2015
DCP, 6 min.
Uden dialog
Tilladt for alle

Forestillinger:

torsdag 25.01.18, Kl. 10:00
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender
lørdag 27.01.18, Kl. 12:30
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender
onsdag 31.01.18, Kl. 11:00
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender

I serien: Børnebiffen

Børnebiffen
Børnebiffen viser kvalitetsfilm for de 3-7-årige filmelskere hver onsdag til fredag kl. 10.00 og 11.00 – samt lørdag og søndag kl. 11.15 og 12.30. Filmenes varighed og indhold er tilpasset børnenes alder.
På hverdage er Børnebiffen gratis for alle gæster. I weekender og ferier tilbydes Børnebiffen til en pris af 30 kr.

I december glæder alle i Børnebiffen sig til jul – og alle elsker snevejr! Den lille hund Aston er vild med at pakke gaver op. Cirkeline og musene bager julekager, og Prik og Plet er også i gang i køkkenet. Ernst står på skøjter med sin mor i parken, mens Rita og Krokodille kælker. På Josefines bondegård på Fyn driller nissen alle.

Lørdag den 16. december er der julestue med klip, højtlæsning og godter i Cinemateket efter Børnebiffen. Læs mere andetsteds på hjemmesiden.
Børnebiffen begynder det nye år med en række charmerende film: Lillefinger inviterer til nytårsaften i ’Lillefinger – Det gamle år’. I ’Blæksprutte’ skal der bages kage, men blækspruttens arme kan ikke blive enige om, hvad der skal i dejen. Og savner du sol og varme, så se ’Forårsfest’, hvor hjortene i skoven fejrer forårets komme ved at danne et orkester.

Christian Hansen, programredaktør / Cinemateket
dreamstimemaximum_45963830

Tag film-testen

TEST DIG SELV. Find ud af, hvilke film i Cinematekets program, der passer bedst til dig. Med 70 film i Cinemateket hver måned kan det være svært at vælge, hvad du skal se. Men hvis du svarer på fem simple spørgsmål, kan vi hjælpe dig i gang.
post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Dagens film

/Cinemateket

Skolevisning: Simon og egetræerne / med introduktion

23.01.2018Danmarkspremiere. 'Simon and the Oaks' er en af Sveriges største filmproduktioner nogensinde. En episk fortælling om to drenge, deres venskab og familieskæbner i Göteborg før og under 2. verdenskri...

A Brighter Summer Day

23.01.2018’A Brighter Summer Day’ henter sin titel fra et Elvis-omkvæd og er måske den mest umiddelbart tilgængelige af Yangs film. Den udspiller sig i Taiwan i begyndelsen af 1960’erne. Teenagedrengen Si’r...

At have og ikke have

23.01.2018Vi er i Martinique under 2. verdenskrig. Bådudlejeren Harry Morgan (Humphrey Bogart) er forelsket i natklubsangerinden Marie (Lauren Bacall), som støtter 'The Free French', og hårdt presset må han...

Western

23.01.2018’Min far Toni Erdmann’-instruktøren Maren Ade har produceret, og der er mange lighedspunkter mellem sidste års overraskende filmhit (’Toni Erdmann’ solgte 100.000 billetter i Danmark!) og Valeska G...

Poirot-aften: ABC mordene - med cocktails

23.01.2018Der er langt fra Christies mørke og disede litterære forlæg til denne kuriositet af en filmatisering, der er mere gakket detektivkomedie end hårdkogt murder mystery. Men man forlader salen med et s...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412