Edible Cinema

/SE FILM MED ALLE SANSER

Cinemateket, Edible Cinema og BOMBAY SAPPHIRE® gentager efterårets succesfulde samarbejde med endnu en spændende og sansemættet visning af ’Parfumen: Historien om en morder’ den 16.-18. maj. Billetsalget starter tirsdag den 25. april kl. 10 her på siden og i Cinematekets billetsalg. Billetter skal være afhentet senest torsdag d. 11. maj.
Edible Cinema

'Parfumen: Historien om en morder' (Tom Tykwer, 2006) er det filmiske omdrejningspunkt for anden udgave af totaloplevelsen Edible Cinema, som i efteråret trak fulde huse i Cinemateket til en biografoplevelse ud over det sædvanlige. Og filmen er det ideelle afsæt for et film-gastronomisk sansebombardement. hovedpersonen, Jean-Baptiste Grenouille, er født med en overmenneskelig evne til at identificere og skabe dufte, og såvel filmens fortælling som billeder er stærkt sanselige i sig selv.

Edible Cinema er en kreativ biografoplevelse, som Time Out har kaldt 'det ultimative ægteskab mellem mad og film' og tildelt en førsteplads på listen over 'Movie Experiences to Try Before You Die'. Konceptet er udviklet i London af eventdesigner Polly Betton, og afvikles i samarbejde med kokketeamet Blanch & Shock samt Bombay Sapphires ”mixologist” og internationale ambassadør Sean Ware.

En bakke af velsmag, der passer til filmen
Konceptet er enkelt: Efter en lækker velkomstdrink modtager du en bakke med nummererede æsker, der indeholder smagsindtryk i snack-størrelse. Hver især modsvarer de scener i filmen. Undervejs i filmen gives signal om hvilke æsker, der skal åbnes og nydes hvornår.

Forestil dig f.eks. at du spiser en blød, duftende gul blomme pocheret i varm ingefær, idet Jean-Baptiste forelsker sig hovedkulds og skæbnesvangert i en smuk ung rødhåret – og velduftende – blommesælger. Eller at du smagsbombarderes af en saftig, kødfyldt pølse med syrlig sennep serveret på en moskusduftende gaffel, mens byens borgere mister den sidste flig af anstændighed til Jean-Baptistes største mesterværk.

Conde Nast Traveller har beskrevet Edible Cinema som 'a feast for the eyes, ears and tastebuds', for her er ikke bare tale om en bogstavelig gengivelse af mad, der indgår i filmen (se en burger, spis en burger). Det er snarere en sanselig fortolkning af handling, stemning, dialog og miljø. Og ikke blot smagen – men også lugten, konsistensen, mørket og det ukendte – forstærker, hvad der sker på lærredet og føjer nye, uventede og underholdende dimensioner til filmen. En oplevelse, der flytter grænser – men også belønner.

Billetter
Billetter til Edible Cinema koster 275 kr., og frigives tirsdag den 25. april kl. 10:00 på cinemateket.dk eller ved personligt fremmøde i Cinematekets billetsalg. Ingen bestilling, kun køb, og billetter refunderes ikke. Ønskes en ikke-alkoholisk eller en vegetarisk menu skal dette oplyses ifm. køb af billet ved personligt fremmøde i Cinematekets billetsalg. NB: Menuen består af smagsindtryk og er ikke mættende, så vi anbefaler, at man spiser hjemmefra. Arrangementet er forbeholdt personer over 18 år.

Velkomstdrink i foyeren kl. 19.00. Filmstart kl. 19.30.

Edible Cinema - 'Parfumen: Historien om en morder'

Edible Cinema - 'Parfumen: Historien om en morder'
Cinemateket, Edible Cinema og BOMBAY SAPPHIRE® gentager efterårets succesfulde samarbejde med endnu en spændende og sansemættet visning af ’Parfumen: Historien om en morder’ den 16.-18. maj.

Parfumen: Historien om en morder

Parfumen: Historien om en morder
Instruktør: Tom Tykwer
’Parfumen: Historien om en morder’ er en gribende filmatisering af Patrick Süskinds roman af samme navn. Historien kredser om Jean-Baptiste Grenouille (Ben Whishaw), der fødes på et parisisk fiskemarked i 1738, hvor hans mor efterlader ham, da hun tror, han er dødfødt. Grenouille vokser op på et børnehjem, hvor det her går op for ham, at han er født med en lugtesans langt ud over det gennemsnitlige. Af alle dufte er duften af en kvinde, der tiltrækker Grenouille mest og i sin jagt på at indfange duften og skabe den perfekte parfume, kommer han i lære hos parfume-mesteren Giuseppe Baldini (Dustin Hoffman). Besættelsen af den perfekte duft tager overhånd, flere piger forsvinder og frygt og rædsel overtager den franske landsby.
Medvirkende: Ben Whishaw, Dustin Hoffman, Alan Rickman, Rachel Hurd-Wood
Originaltitel: Perfume: The Story of a Murderer
Tyskland, Frankrig, Spanien, USA, 2006
35mm, 148 min.
Danske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

cinemateket.kino.dk

Cinemateket på kino.dk

BILLETBESTILLING. Vidste du, at du også kan bestille og købe dine billetter til Cinemateket via kino.dk, som repræsenterer over 40 danske biografer?
oenskefilm_lille

Ønskefilm i Cinemateket

Ønsk en filmperle til visning på det store lærred - eller flere! Klassikere, kultfilm eller oversete mester-værker. Vi håndplukker regelmæssigt fra listen af forslag.
alle-kommende-forestillinger-210

Dagens film

/Cinemateket

Johannes V. Jensen og Thit Jensen - to portrætfilm - NB: introduktion aflyst

26.09.2017'Forfatteren Johannes V. Jensen' består af sjældne optagelser af Johannes V. Jensen i sit hjem i København, ved stendyssen Mor Gribs Hule i Grib Skov sammen med børnebørnene og ved sommerhuset i Ti...

Miss Kiet's Children

26.09.2017’Miss Kiet’s Children’ følger gennem et år dagligdagen i en hollandsk skoleklasse for flygtningebørn. Børn fra bl.a. Syrien og Irak ankommer til en helt ny hverdag og et sprog, de endnu ikke forst...

Koyaanisqatsi-koncert med bandet We Stood Like Kings

26.09.2017'Koyaanisqatsi' var instruktøren Godfrey Reggios debut og den første film i QATSI-trilogien. Dokumentaren har spillefilmslængde og blev optaget over syv år - fra 1975 til 1982 - i et forsøg på at s...

Nærkontakt af tredje grad

26.09.2017Spielbergs tredje spillefilm, ’Nærkontakt af tredje grad’ fra 1977, kan med sin fascination af ufoer og billedet af den amerikanske forstadsfamilie i forfald ses som en slags forløber for ’E.T.’ Ef...

Børnebiffen 3-5 år, september 1

27.09.2017Instruktøren Kassandra Wellendorf har med animationsfilmene 'Storvask' skabt en række små fortællinger, der tager udgangspunkt i fantasien om, at vasketøj har sit eget liv bag vaskemaskinens rude...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412