Edible Cinema

/SE FILM MED ALLE SANSER

Cinemateket, Edible Cinema og BOMBAY SAPPHIRE® gentager efterårets succesfulde samarbejde med endnu en spændende og sansemættet visning af ’Parfumen: Historien om en morder’ den 16.-18. maj. Billetsalget starter tirsdag den 25. april kl. 10 her på siden og i Cinematekets billetsalg. Billetter skal være afhentet senest torsdag d. 11. maj.
Edible Cinema

'Parfumen: Historien om en morder' (Tom Tykwer, 2006) er det filmiske omdrejningspunkt for anden udgave af totaloplevelsen Edible Cinema, som i efteråret trak fulde huse i Cinemateket til en biografoplevelse ud over det sædvanlige. Og filmen er det ideelle afsæt for et film-gastronomisk sansebombardement. hovedpersonen, Jean-Baptiste Grenouille, er født med en overmenneskelig evne til at identificere og skabe dufte, og såvel filmens fortælling som billeder er stærkt sanselige i sig selv.

Edible Cinema er en kreativ biografoplevelse, som Time Out har kaldt 'det ultimative ægteskab mellem mad og film' og tildelt en førsteplads på listen over 'Movie Experiences to Try Before You Die'. Konceptet er udviklet i London af eventdesigner Polly Betton, og afvikles i samarbejde med kokketeamet Blanch & Shock samt Bombay Sapphires ”mixologist” og internationale ambassadør Sean Ware.

En bakke af velsmag, der passer til filmen
Konceptet er enkelt: Efter en lækker velkomstdrink modtager du en bakke med nummererede æsker, der indeholder smagsindtryk i snack-størrelse. Hver især modsvarer de scener i filmen. Undervejs i filmen gives signal om hvilke æsker, der skal åbnes og nydes hvornår.

Forestil dig f.eks. at du spiser en blød, duftende gul blomme pocheret i varm ingefær, idet Jean-Baptiste forelsker sig hovedkulds og skæbnesvangert i en smuk ung rødhåret – og velduftende – blommesælger. Eller at du smagsbombarderes af en saftig, kødfyldt pølse med syrlig sennep serveret på en moskusduftende gaffel, mens byens borgere mister den sidste flig af anstændighed til Jean-Baptistes største mesterværk.

Conde Nast Traveller har beskrevet Edible Cinema som 'a feast for the eyes, ears and tastebuds', for her er ikke bare tale om en bogstavelig gengivelse af mad, der indgår i filmen (se en burger, spis en burger). Det er snarere en sanselig fortolkning af handling, stemning, dialog og miljø. Og ikke blot smagen – men også lugten, konsistensen, mørket og det ukendte – forstærker, hvad der sker på lærredet og føjer nye, uventede og underholdende dimensioner til filmen. En oplevelse, der flytter grænser – men også belønner.

Billetter
Billetter til Edible Cinema koster 275 kr., og frigives tirsdag den 25. april kl. 10:00 på cinemateket.dk eller ved personligt fremmøde i Cinematekets billetsalg. Ingen bestilling, kun køb, og billetter refunderes ikke. Ønskes en ikke-alkoholisk eller en vegetarisk menu skal dette oplyses ifm. køb af billet ved personligt fremmøde i Cinematekets billetsalg. NB: Menuen består af smagsindtryk og er ikke mættende, så vi anbefaler, at man spiser hjemmefra. Arrangementet er forbeholdt personer over 18 år.

Velkomstdrink i foyeren kl. 19.00. Filmstart kl. 19.30.

Edible Cinema - 'Parfumen: Historien om en morder'

Edible Cinema - 'Parfumen: Historien om en morder'
Cinemateket, Edible Cinema og BOMBAY SAPPHIRE® gentager efterårets succesfulde samarbejde med endnu en spændende og sansemættet visning af ’Parfumen: Historien om en morder’ den 16.-18. maj.

Parfumen: Historien om en morder

Parfumen: Historien om en morder
Instruktør: Tom Tykwer
’Parfumen: Historien om en morder’ er en gribende filmatisering af Patrick Süskinds roman af samme navn. Historien kredser om Jean-Baptiste Grenouille (Ben Whishaw), der fødes på et parisisk fiskemarked i 1738, hvor hans mor efterlader ham, da hun tror, han er dødfødt. Grenouille vokser op på et børnehjem, hvor det her går op for ham, at han er født med en lugtesans langt ud over det gennemsnitlige. Af alle dufte er duften af en kvinde, der tiltrækker Grenouille mest og i sin jagt på at indfange duften og skabe den perfekte parfume, kommer han i lære hos parfume-mesteren Giuseppe Baldini (Dustin Hoffman). Besættelsen af den perfekte duft tager overhånd, flere piger forsvinder og frygt og rædsel overtager den franske landsby.
Medvirkende: Ben Whishaw, Dustin Hoffman, Alan Rickman, Rachel Hurd-Wood
Originaltitel: Perfume: The Story of a Murderer
Tyskland, Frankrig, Spanien, USA, 2006
35mm, 148 min.
Danske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.
dreamstimemaximum_45963830

Tag film-testen

TEST DIG SELV. Find ud af, hvilke film i Cinematekets program, der passer bedst til dig. Med 70 film i Cinemateket hver måned kan det være svært at vælge, hvad du skal se. Men hvis du svarer på fem simple spørgsmål, kan vi hjælpe dig i gang.
alle-kommende-forestillinger-210

Dagens film

/Cinemateket

Perfect Strangers

30.05.2017Her er selskabslegen fra helvede! I det italienske komedie-drama ’Perfect Strangers’ mødes syv venner til et middagsselskab, hvor deres venskaber og forhold kommer på prøve. Værtinden foreslår, at...

Antonio Dræberen

30.05.2017Glauber Rochas berømte klassiker er lige dele samuraifilm og Sergio Leone-western og samtidig helt sin egen. Det er en desperat historie om sultende bønder og deres griske arbejdsgivere på den bars...

Four Nights of a Dreamer

30.05.2017“En overordentlig smuk og essentiel film,” skrev den store amerikanske kritiker Dave Kehr om Robert Bressons versionering af Dostojevskij-romanen ’Hvide nætter’. Ung mand møder ung kvinde på vej ti...

Børnebiffen 4-6 år, maj

31.05.2017Den lille fugle Fløjteløs flyver forgæves rundt og prøver at fløjte, men han er så håbløs til det, at hans omgivelser opgiver at undervise ham. Fløjteløs hugger en politimands fløjte. Men Fløjteløs...

Børnebiffen 3-5 år, maj

31.05.2017De små sjove figurer Snutterne præsenterer en lille film om Nelly der keder sig. Far og mor har ikke tid til at lege med hende. Så Nelly beslutter sig for at pakke en kuffert og rejse langt væk. Ga...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412