Mørkekammerater præsenterer

/Film & gravøl: ‘Gates of Heaven’ og ‘Werner Herzog Eats His Shoe’

Nyd en gratis gravøl og lad tankerne glide over på dine elskede kæledyr som opvarmning til det umage dokumentarpar, ’Gates of Heaven’ og ’Werner Herzog Eats His Shoe’. Den 19. oktober fra kl. 20.30!
Mørkekammerater præsenterer

Mester-dokumentaristen Errol Morris’ debutfilm ’Gates of Heaven’ (1978) om kirkegårde for kæledyr var ikke blevet en realitet, hvis ikke vennen Werner Herzog havde opmuntret ham til rent faktisk at lave én af de film, som han altid gik og dagdrømte om. For at prikke til Morris aflagde den veletablerede tyske instruktør et løfte om, at han ville spise sin sko, hvis det lykkedes for Morris at lave filmen.

Da dokumentaren fik biografpremiere, måtte Herzog indfri sit løfte ved at finde de selvsamme Clarks lædersko frem, som han havde på, da de indgik aftalen – samt anskaffe sig et sæt kniv og gaffel. Dette gyldne øjeblik er fanget i den korte dokumentarfilm ’Werner Herzog Eats His Shoe’ fra 1980, hvis titel fint forklarer handlingen.

For at mindes alle de stakkels kæledyr, der er gået bort i Gates of Heaven, vil vi gerne byde på gravøl i Asta Bar inden filmen kl. 20.30, hvor der vil være begravelsesstemning med musik og kæledyrsklenodier for alle pengene. Alle omstændighederne for at føre en samtale om afdøde dyrevenner og tabte væddemål kan siges at være på plads.

Så nyd en gravøl eller to og lad tankerne glide over på dine elskede kæledyr som opvarmning til det umage dokumentarpar, ’Gates of Heaven’ og ’Werner Herzog Eats His Shoe’.

Gates of Heaven & Werner Herzog Eats His Shoe - med en gratis gravøl

Gates of Heaven & Werner Herzog Eats His Shoe - med en gratis gravøl
Nyd en gratis gravøl og lad tankerne glide over på dine elskede kæledyr som opvarmning til det umage dokumentarpar, ’Gates of Heaven’ og ’Werner Herzog Eats His Shoe’. Den 19. oktober fra kl. 20.30!
10 Min.

Werner Herzog Eats His Shoe

Werner Herzog Eats His Shoe
Instruktør: Les Blank
I slutningen af 1970'erne underviste Herzog en række aspirerende filminstruktører i USA, bl.a. en ung og ukendt Errol Morris. For at provokere eleven til at forfølge sine drømme lovede Herzog at spise sin sko, hvis det lykkedes Morris at få lavet sin første film. Det lykkedes til overflod: Morris' dokumentar om en dyrekirkegård, 'Gates of Heaven', blev en klassiker, og siden har Morris slået sit navn fast som en af verdens ypperste dokumentarister.

Alt dette vidste hverken Herzog, Morris eller instruktør Les Blank, da nærværende kortfilm blev til. Men det er interessant at have i baghovedet, mens man ser Herzog koge sin sko i andefedt og krydderurter og æde den foran en måbende forsamling på restauranten Chez Panisse i Berkeley, Californien. Herzogs kunst- og livsfilosofi kort fortalt: Sønderknus tv-kulturens udtryksformer. Og stå ved dine længsler og løfter for enhver pris.
Medvirkende: Werner Herzog
USA, 1980
Blu-Ray, 20 min.
Engelsk version
Tilladt over 15 år

Gates of Heaven

Gates of Heaven
Instruktør: Errol Morris
’Gates of Heaven’ handler om kæledyrskirkegårde og de afdøde dyrs pårørende. Det er et skævt portræt af amerikanske dyreexcentrikere, som udtrykker deres menneskelige behov for kærlighed og selskab gennem deres affektion og omsorg for deres kæledyr.

Desværre er deres pelsede samlever gået bort, og de ønsker nu at sende deres kæledyr ud på en sidste rejse ved at give dem en yndefuld begravelse i troen på, at Gud lukker alle ind gennem himlens port – uanset om du har to eller fire ben. Errol Morris’ debutfilm handler dog om mere end bare døde dyr. Den tematiserer kærlighed, sorg og tro – alt sammen i en ironisk tone. Vennen og instruktørkollegaen Werner Herzog lovede i øvrigt at æde sin gamle sko, hvis det nogensinde skulle lykkes Morris at få filmen færdig. Herzog måtte til gryderne, og resten er historie.
Medvirkende: Lucille Billingsley, Zella Graham, Cal Harberts, Dan Harberts
USA, 1978
DigiBeta, 79 min.
Engelsk dialog
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.
kosmorama_kampagnebox290_gu

Kosmorama online

FILMFORSKNING. Det Danske Filminstitut står bag Danmarks ældste filmtidsskrift. Kosmorama udgives digitalt, og der er mulighed for at søge og læse i det omfattende bagkatalog online.
alle-kommende-forestillinger-210

Dagens film

/Cinemateket

Den gamle mand og drengen

21.10.2017Fortællingen om en otte-årig jødisk dreng, der under 2. verdenskrig bliver sendt på landet for at leve hos et ældre katolsk ægtepar i skjul for nazisterne. Parret er antisemitter, men er ikke klar...

Jerry Lewis og hans verden

21.10.2017”Klovnen følger mig som en skygge. Der er tidspunkter, hvor jeg virkelig gerne vil slippe ham.” Sjældent har begrebet hudløst været mere passende at tage i brug, end når Annett Wolfs portræt af...

Børnebiffen 5-7 år, oktober

22.10.2017Robotten Will-Bot er bange for alt! På hans planet sker der ingenting, men han patruljerer alligevel dag og nat. En dag lander der et rumskib, og ud kommer en kæmpe robot. Den ser ond og farlig ud...

'Valhalla' - med introduktion om nordisk mytologi ved Annette Lassen

22.10.2017Menneskebørnene Tjalfe og Røskva kommer ved et tilfælde med til Gudernes mægtige rige Valhalla. Her arbejder de som tjenere for tordenguden Thor. Thors ven, den listige gud Loke, har indgået et væd...

Børnebiffen 3-5 år, oktober

22.10.2017Rita og Krokodille skal på campingtur. Det er hyggeligt at ligge i et telt oppe på bjerget. Indtil det bliver mørkt. Månen kaster skygger af ulve og trolde på teltdugen. Rita tvinger Krokodille ud...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412