Månedens Film December: Spoor

/CINEMATEKET OG CPH PIX PRÆSENTERER SORTHUMORISTISK ØKO-THRILLER

Oplev Agnieszka Hollands seneste film ’Spoor’. Et modigt genremix af sorthumoristisk detektivhistorie, spændende øko-thriller og feministisk eventyr. Spilleperiode 7.-17. december.
Månedens Film December: Spoor

Agnieszka Hollands ’Spoor’ var en af de mest omtalte film under årets Berlin-festival og modtog en Sølvbjørn (Alfred Bauer-prisen). Cinemateket præsenterer filmen i samarbejde med CPH PIX i perioden 7.-17. december.

’Spoor’ er baseret på Olga Tokarczuks roman ’Drive Your Plough Over the Bones of the Dead’ og er historien om den midaldrende vegetar og astrolog Duszejko, der har slået sig ned i en lille idyllisk polsk bjerglandsby, hvor sneen ligger meterhøj i det smukke landskab. Duszejko har lagt sig ud med den lokale macho-jægerklub, der ikke deler hendes syn på dyrs rettigheder, herunder også landsbyens katolske præst, der mener, at det er helt i orden at slå dyr ihjel, da “de ikke har en sjæl”.

En dag forsvinder Duszejkos to elskede hunde, og kort efter bliver en af jægerne fundet myrdet. Der er kun dyrespor på gerningsstedet, hvilket får Duszejko til at lufte teorien om, at de vilde dyr tager hævn. Den teori bliver mødt med skepsis af den snusfornuftige landbetjent, men snart omkommer flere mænd under lignende mystiske omstændigheder. De er alle samfundsstøtter og passionerede jægere.

Agnieszka Holland, der brød igennem internationalt med ’Europa, Europa’ (1990) og senest har instrueret afsnit af tv-serierne ’The Wire’ og ’House of Cards’, har her skabt et modigt genremix af sorthumoristisk detektivhistorie, spændende øko-thriller og feministisk eventyr.

Den første visning er gratis for Cinematekets medlemmer (så længe lager haves). Billetter til denne visning skal hentes senest tirsdag den 5. december.

Jesper Andersen, programredaktør / Cinemateket

Spoor

Spoor
Astrologen og vegetaren Duszejko har slået sig ned i en lille idyllisk polsk bjerglandsby, hvor sneen ligger meterhøj i det smukke landskab. Duszejko har lagt sig ud med de lokale macho-jægerklub, der ikke deler hendes syn på dyrs rettigheder, herunder landsbyens katolske præst, der mener, at det er helt i orden at slå dyr ihjel, da ”de ikke har en sjæl”. En dag forsvinder Duszejkos to elskede hunde, og kort efter bliver en af jægerne fundet myrdet. Der er kun dyrespor på gerningsstedet, hvilket får Duszejko til at lufte teorien om, at de vilde dyr tager hævn. Dét bliver mødt med skepsis af den snusfornuftige landbetjent, men snart omkommer flere mænd under lignende mystiske omstændigheder – alle samfundsstøtter og passionerede jægere. Agnieszka Holland, der brød igennem internationalt med ’Europa, Europa’ (1990) og senest har instrueret afsnit af tv-serierne ’The Wire’ og ’House of Cards’, har med ’Spoor’ skabt et modigt genremix af sorthumoristisk detektivhistorie, inciterende øko-thriller og feministisk eventyr baseret på Olga Tokarczuks roman ’Drive Your Plough Over The Bones of The Dead’.
Medvirkende: Agnieszka Mandat, Wiktor Zborowski, Miroslav Krobot
Originaltitel: "Pokot"
Instruktør: Agnieszka Holland
Polen, 2017
DCP, 128 min.
Engelske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

fredag 15.12.17, Kl. 21:30
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender
lørdag 16.12.17, Kl. 19:30
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender
søndag 17.12.17, Kl. 17:00
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender
post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.
kosmorama_kampagnebox290_gu

Kosmorama online

FILMFORSKNING. Det Danske Filminstitut står bag Danmarks ældste filmtidsskrift. Kosmorama udgives digitalt, og der er mulighed for at søge og læse i det omfattende bagkatalog online.
alle-kommende-forestillinger-210

Dagens film

/Cinemateket

Børnebiffen 3-5 år (1), december

15.12.2017Hvor er det sjovt at pakke gaver op! Den lille hund Aston kan næsten ikke vente til sin fødselsdag og på alle de dejlige gaver. Han er så spændt, at han pakker alle tingene ind, han møder på sin ve...

Børnebiffen 4-6 år, december

15.12.2017Cirkeline og musene Ingolf og Fredrik er ude og lege i sneen. De bygger en snemus. Så kommer katten og vil have mus, men det lykkes dem heldigvis at skræmme katten bort med snemusen.

Melville og USA: Two Men in Manhattan - med introduktion

15.12.2017’Two Men in Manhattan’ er Melvilles hyldest til New York og har instruktøren selv i en af hovedrollerne som journalisten Moreau. Han leder sammen med en alkoholiseret fotograf efter en forsvunden f...

Louder Than Bombs - med video-introduktion af Joachim Trier

15.12.2017Fire år efter den hjemlige og internationale succes med ’Oslo, 31. august’ debuterede Joachim Trier her på den internationale filmscene. Krigsfotografen Isabelle (Isabelle Huppert) omkommer i en vo...

Fear and Desire

15.12.2017Stanley Kubricks 'Fear and Desire' figurerer sjældent i de officielle Kubrick-filmografier. Den intense krigsfilm følger en gruppe soldater, der nødlander bag fjendens linjer i et ikke navngivet la...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412