Filmserier

En lang række af filmene i Cinematekets program er tilrettelagt i filmserier. En serie er et tema, der binder filmene sammen, eksempelvis ved deres instruktør, deres rolle i filmhistorien, deres oprindelsesland, deres emne - eller den måde, hvorpå filmene præsenteres. Her kan du læse mere om nogle af de faste filmserier i Cinemateket.

20161117_2300-Edit

Månedens Film

Månedens Film er Cinematekets egne premierefilm; film der ikke får premiere i andre danske biografer, og som man derfor unikt har mulighed for at se på det store lærred i Cinemateket. Første visning af Månedens Film er gratis for Cinematekets medlemmer.

Månedens Dokumentar

Tilsvarende Månedens Film, er Månedens Dokumentar Cinematekets egne premiere-dokumentarer, som ikke får premiere i andre danske biografer. 

Danish on a Sunday

Twice a month the Cinematheque features Danish film hits or classics which our non-Danish speaking audience might have heard of and would appreciate. The films are subtitled in English.

Film, tapas & cocktails

I samarbejde med Restaurant SULT og Copenhagen Fashion Film inviterer Cinemateket løbende på eksklusive aftener, der kombinerer tapas og film. Der er menu og cocktails i SULT fra kl. 17:00 fulgt af film kl. 18:00.

Børnebiffen

Børnebiffen viser kvalitetsfilm for de 3-7-årige. Typisk er der tale om 4-6 kortfilm, der både i samlet varighed, dramaturgi og emne er tilpasset børnenes abstraktionsniveau og koncentrationsevne. Et godt første møde med biografen. Børnebiffen vises hver onsdag-fredag kl. 10 og 11 og hver lørdag-søndag kl. 11:15 og 12.30. Gratis for daginstitutioner og koster 30 kr. for private.

20161201_1162

Publikums ønskefilm

Hvilken film vil du gerne se i Cinemateket? Hver måned plukker vi et par film fra den brugerstyrede ønskeliste.
Afgiv dit eget ønske her.

Filmuniversitetet

Et vigtigt formål for et cinematek er at holde filmhistorien levende og ikke betragte den som en fast størrelse, men som en fortælling, der hele tiden må genopdages og omskrives. Under overskriften 'Filmuniversitetet' præsenterer vi historiske værker, der bliver introduceret af de to fremragende filmhistorie-formidlere Peter Schepelern og Peter Skovfoged Laursen.

Psych-Out!

Psych-Out!-biffen hylder b-filmen, kultfilmen, det syrede, smalle og fantastiske. Psych-Out! er et samarbejde mellem Cinemateket og filmklubben Station 16.

Friday Late Night

Friday Late Night er Cinematekets faste, månedlige aften i filmens, musikken og især musikfilmens tegn. Der er happy hour og DJ i Asta Bar, før aftenens film.

_DSC5556

Søndagsmatiné

Søndagsmatiné viser musikdokumentarfilm om klassisk musik og jazz. Søndagsmatiné er en fast serie, men findes dog ikke i alle årets programmer.

New Danish Screen præsenterer

New Danish Screen er Filminstituttets støtteordning for udvikling af nye talenter og filmsprog. Det er her, filmsprogets grænser udfordres og undersøges, og her markante instruktører ofte træder deres første skridt. 'New Danish Screen præsenterer' giver mulighed for at se eller gense markante første værker inden for både fiktion og dokumentar – og møde folkene bag filmene.

SneakBar

Kom med til premiere på nogle af Filmværkstedets nyeste film, hvor der med al garanti vil være noget for en hver smag! SneakBar er en enestående mulighed for at se hvad dansk films unge talenter har at byde på. Der er fri entré.

Krimiklubben

Film i krimigenren præsenteret af Cinematekets faste 'partner in crime' Bo Tao Michaëlis. Krimiklubben er en fast serie, men findes dog ikke i alle årets programmer.

Kunstklubben

Kunstklubben sætter spot på toneangivende kunstnere og kunstretninger - præsenteret på film. Kunstklubben er en fast serie, men findes dog ikke i alle årets programmer.

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412