Børnebiffen 3-5 år, november (2)

Børnebiffen 3-5 år, november (2)

Rita og Krokodille - Skovturen

Rita og Krokodille - Skovturen
Instruktør: Siri Melchior
Rita og Krokodille skal ud at samle kastanjer i skoven. Rita formaner Krokodille om at blive på stien, så han ikke farer vild. Da Rita ser et helt tæppe af glitrende kastanjer, glemmer hun alt om stien og farer vild. Krokodille hjælper hende med at finde tilbage.
Danmark, 2013
DCP, 5 min.
Dansk tale
Tilladt for alle

Prik og Plet står på ørerne

Prik og Plet står på ørerne
Instruktør: Lotta Geffenblad, Uzi Geffenblad
De to kaniner Prik og Plet får lyst til at lege akrobater, men det er ikke så ligetil at lave alle de flotte kunster, som de laver henne i cirkus. Men mon ikke de får lavet et flot nummer alligevel?
Sverige, 2013
DCP, 8 min.
Dansk tale
Tilladt for alle

Mægtige maskiner – Wiremaskine

Mægtige maskiner – Wiremaskine
Instruktør: Henrik Selin Lorentzen
"Mægtige maskiner – på hjul og larvefødder" er en serie for de mindste børn bestående af 13 små film på hver 6 minutter om de maskiner, der arbejder på byggepladsen og på vejene. Hvert afsnit består af rolige billeder, der tager børnene helt tæt på maskinerne, mens de arbejder, og en fortællerstemme, der forklarer, hvordan maskinerne fungerer. I hvert afsnit er der også en lille quiz og en sang om den enkelte maskine.
Wiremaskinen er kæmpestor og kører lige så langsomt som en skildpadde. Med sin kassegrab kan den hente sand og grus op af vand.
Danmark, 2009
DCP, 6 min.
Dansk tale
Tilladt for alle

Cirkeline – Klodsmus

Cirkeline – Klodsmus
Instruktør: Jannik Hastrup
Det er regnvejr, og musebedstefar fortæller historien om Klodsmus – en musevariant af ’Klodshans’, H.C. Andersens eventyr om herremandens søn, der vinder kongedatterens hjerte.
Danmark, 1970
DCP, 13 min.
Dansk tale
Tilladt for alle

Lili bliver vred

Lili bliver vred
Instruktør: Siri Melchior
I dag er Lili er en hund, hun kan gø og så er hun sulten. Hun finder mad i køkkenet, men Vovvov mener, at det er hans madskål og vil ikke dele. Lili bliver vred og bider. Men det er ikke sjovt at være vred. Det er bedre at blive gode venner igen.
Danmark, 2015
DCP, 3 min.
Dansk tale
Tilladt for alle

Lillefinger - Konkurrencen

Lillefinger - Konkurrencen
Instruktør: Mette Skov
Lillefinger og Myren er bedste venner. De laver alting sammen. Hvem har de stærkeste ben? Sammen med kaninungen og flueungerne konkurrerer de ude i bakkerne.
Danmark, 2015
DCP, 5 min.
Dansk tale
Tilladt for alle

Forestillinger:

fredag 24.11.17, Kl. 10:00
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender
søndag 26.11.17, Kl. 12:30
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender
onsdag 29.11.17, Kl. 11:00
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender
torsdag 30.11.17, Kl. 10:00
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender

I serien: Børnebiffen

Børnebiffen
Børnebiffen viser kvalitetsfilm for de 3-7-årige filmelskere hver onsdag til fredag kl. 10.00 og 11.00 – samt lørdag og søndag kl. 11.15 og 12.30. Filmenes varighed og indhold er tilpasset børnenes alder.

På hverdage er Børnebiffen gratis for alle gæster. I weekender og ferier tilbydes Børnebiffen til en pris af 30 kr.

Efterårsmørket begynder så småt at sænke sig over Børnebiffen i oktober. Rita og Krokodille er på campingtur og ser lange skygger på teltdugen. Hr. Hublot bor i en lidt uhyggelig fremtidsby, hvor alt er mekanisk.

Læg mærke til, at BUSTER-festivalen viser nye børnefilm for de 3-5-årige i Børnebiffen fra 28. september til 11. oktober. Læs mere andetsteds på hjemmesiden.

Prik og Plet er overbevist om, at de har fået skoldkopper. Det går dog heldigvis over, og snart er de klar til at lege akrobater. Børnebiffen kan i november byde på hele to nye film med de to sjove prik-plettede kaniner.

For de 5-7-årige kan Børnebiffen i november desuden præsentere et filmprogram i samarbejde med MIX Skolefilm.

Christian Hansen, programredaktør / Cinemateket
dreamstimemaximum_45963830

Tag film-testen

TEST DIG SELV. Find ud af, hvilke film i Cinematekets program, der passer bedst til dig. Med 70 film i Cinemateket hver måned kan det være svært at vælge, hvad du skal se. Men hvis du svarer på fem simple spørgsmål, kan vi hjælpe dig i gang.
post2

Nyheder fra Cinemateket

NYHEDSBREV. Vil du holde dig løbende opdateret med inspiration, nyheder og særlige tilbud, kan du tilmelde dig vores ugentlige nyhedsbrev.

Dagens film

/Cinemateket

Børnebiffen 4-6 år, november

23.11.2017Elsa har svært ved at falde i søvn. Heldigvis har hun tøjdyr, der kan fortælle en masse spændende historier. Harry Hamster fortæller historien om dengang, da han var verdens største detektiv og opk...

Børnebiffen 3-5 år, november (1)

23.11.2017Mis med de blå øjne går ud i verden for at finde landet med de mange mus. På sin færd møder den mange små forhindringer. Den hjælper også kattene med de gule øjne, selv om de først ikke vil vide af...

Den røde skildpadde

23.11.2017En skibbruden mand på en øde ø forsøger desperat at undslippe, indtil han en dag møder en mærkelig rød skildpadde, som kommer til at ændre hans liv. En besnærende poetisk og dialogløs animationsfil...

Lunatic

23.11.2017Hvornår bliver man for gammel til at forfølge sine drømme? "LUNATIC" er fortællingen om en mand og hans ønske om at følge i sine barndomsheltes fodspor, også selvom han er kommet op i alderen. ...

Sankt Petersborgs sidste dage - med introduktion af Karsten Fledelius og levende musik

23.11.2017Bag det saftige og billedstærke revolutions-epos 'Sankt Petersborgs sidste dage' (1927) om bolsjevikkernes magtovertagelse i 1917 står den legendariske sovjetiske montage-instruktør Vsevolod Pudovk...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412