Citizen Jane: Battle for the City - med introduktion og debat

Citizen Jane: Battle for the City - med introduktion og debat
Den 1. august kl. 19.30 vil urbanitetsforsker Kristine Samson (RUC) introducere den kritikerroste dokumentar 'Citizen Jane'. Efterfølgende paneldiskussion om urbanisering med forskere og publikum.

Citizen Jane: Battle for the City

Citizen Jane: Battle for the City
Instruktør: Matt Tyrnauer
Kan du forestille dig, at en motorvej pløjede sig tværs gennem Manhattan? Og at SoHo slet ikke fandtes? Sådan kunne det let være gået, hvis ikke forfatteren og aktivisten Jane Jacobs havde kæmpet for sin elskede hjemby New York. I 1950'erne og 60'erne, hvor bygherren Robert Moses sad tungt på magten, stod Jacobs op imod en mands- og finansdomineret byggeverden, der var besat af moderne, monumentale masterplaner. Men 'Citizen Jane' er ikke kun en dybt spændende historie om en modig kvindes kamp for sin by. Den er også en fagligt seriøs og fortsat aktuel storfilm om arkitektur, urbanitet og det gode (by)liv.
USA, 2016
DCP, 92 min.
Engelsk dialog
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

tirsdag 01.08.17, Kl. 19:30
Bestil
Køb
Tilføj til din kalender

I serien: Jane Jacobs og storbyen

Jane Jacobs og storbyen
Kan du forestille dig, at en motorvej pløjede sig tværs gennem Manhattan? Og at SoHo slet ikke fandtes? Sådan kunne det let være gået, hvis ikke forfatteren og aktivisten Jane Jacobs havde kæmpet for sin elskede hjemby New York. I 1950'erne og 60'erne, hvor bygherren Robert Moses sad tungt på magten, stod Jacobs op imod en mands- og finansdomineret byggeverden, der var besat af moderne, monumentale masterplaner.

'Citizen Jane' er ikke kun en dybt spændende dokumentar om en modig kvindes kamp for sin by. Den er også en fagligt seriøs og fortsat aktuel storfilm om arkitektur, urbanitet og det gode (by)liv.

Den 1. august kl. 19.30 vil urbanitetsforsker Kristine Samson (RUC) introducere den kritikerroste dokumentar 'Citizen Jane' og diskuterer efterfølgende dens perspektiver med forskerkollegaen Anders Blok (KU) - og med publikum. Moderator: Rasmus Christian Elling, Københavns Universitets sommerskole.

NB: Introduktion og diskussion foregår på engelsk - og filmen vises uden undertekster. Arrangementet er lavet i samarbejde med sommerskolen, Københavns Universitet (læs mere på urban.tors.ku.dk).

Filmen vises også en enkelt gang uden introduktion og debat - nemlig den 6. september.

Rasmus Brendstrup, programredaktør / Cinemateket
kosmorama_kampagnebox290_gu

Kosmorama online

FILMFORSKNING. Det Danske Filminstitut står bag Danmarks ældste filmtidsskrift. Kosmorama udgives digitalt, og der er mulighed for at søge og læse i det omfattende bagkatalog online.
cinemateket.kino.dk

Cinemateket på kino.dk

BILLETBESTILLING. Vidste du, at du også kan bestille og købe dine billetter til Cinemateket via kino.dk, som repræsenterer over 40 danske biografer?

Dagens film

/Cinemateket

Jurassic Park

01.08.2017De to dinosaurus-eksperter Dr. Grant (Sam Neill) og Dr. Sattler (Laura Dern) bliver af den excentriske mangemilliardær John Hammond (Richard Attenborough) lokket væk fra deres udgravning i Montana...

Citizen Jane: Battle for the City - med introduktion og debat

01.08.2017Kan du forestille dig, at en motorvej pløjede sig tværs gennem Manhattan? Og at SoHo slet ikke fandtes? Sådan kunne det let være gået, hvis ikke forfatteren og aktivisten Jane Jacobs havde kæmpet f...

Open Air 1. august: Blue Velvet - med optakt fra kl. 16:00

01.08.2017David Lynch brød igennem til det brede publikum med dette stilfulde og foruroligende miks af kriminalhistorie, forstadsdrama og psyko-thriller. Kyle MacLachlan er den unge Jeffrey Beaumont, der ven...

Børnebiffen 3-5 år, august 1

02.08.2017Cirkeline holder skole for de fire mus: Ingolf, Fredrik, Susse og Musse. Der undervises i regning, musik og botanik. Og de tager på en spændende udflugt og møder en lille alf.

Børnebiffen 4-6 år, august

02.08.2017Den lille forældreløse pige, Maj, bor hos sin onkel Sonny, der er tatovør. En dag kommer Maj til at tatovere en barsk fyr fra den lokale motorcykelklub med alfer, nisser og prinsesser på ryggen. Af...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412