Citizen Jane: Battle for the City - med introduktion og debat

Citizen Jane: Battle for the City - med introduktion og debat
Den 1. august kl. 19.30 vil urbanitetsforsker Kristine Samson (RUC) introducere den kritikerroste dokumentar 'Citizen Jane'. Efterfølgende paneldiskussion om urbanisering med forskere og publikum.

Citizen Jane: Battle for the City

Citizen Jane: Battle for the City
Instruktør: Matt Tyrnauer
Kan du forestille dig, at en motorvej pløjede sig tværs gennem Manhattan? Og at SoHo slet ikke fandtes? Sådan kunne det let være gået, hvis ikke forfatteren og aktivisten Jane Jacobs havde kæmpet for sin elskede hjemby New York. I 1950'erne og 60'erne, hvor bygherren Robert Moses sad tungt på magten, stod Jacobs op imod en mands- og finansdomineret byggeverden, der var besat af moderne, monumentale masterplaner. Men 'Citizen Jane' er ikke kun en dybt spændende historie om en modig kvindes kamp for sin by. Den er også en fagligt seriøs og fortsat aktuel storfilm om arkitektur, urbanitet og det gode (by)liv.
USA, 2016
DCP, 92 min.
Engelsk dialog
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

I serien: Jane Jacobs og storbyen

Jane Jacobs og storbyen
Kan du forestille dig, at en motorvej pløjede sig tværs gennem Manhattan? Og at SoHo slet ikke fandtes? Sådan kunne det let være gået, hvis ikke forfatteren og aktivisten Jane Jacobs havde kæmpet for sin elskede hjemby New York. I 1950'erne og 60'erne, hvor bygherren Robert Moses sad tungt på magten, stod Jacobs op imod en mands- og finansdomineret byggeverden, der var besat af moderne, monumentale masterplaner.

'Citizen Jane' er ikke kun en dybt spændende dokumentar om en modig kvindes kamp for sin by. Den er også en fagligt seriøs og fortsat aktuel storfilm om arkitektur, urbanitet og det gode (by)liv.

Den 1. august kl. 19.30 vil urbanitetsforsker Kristine Samson (RUC) introducere den kritikerroste dokumentar 'Citizen Jane' og diskuterer efterfølgende dens perspektiver med forskerkollegaen Anders Blok (KU) - og med publikum. Moderator: Rasmus Christian Elling, Københavns Universitets sommerskole.

NB: Introduktion og diskussion foregår på engelsk - og filmen vises uden undertekster. Arrangementet er lavet i samarbejde med sommerskolen, Københavns Universitet (læs mere på urban.tors.ku.dk).

Filmen vises også en enkelt gang uden introduktion og debat - nemlig den 6. september.

Rasmus Brendstrup, programredaktør / Cinemateket
dreamstimemaximum_45963830

Tag film-testen

TEST DIG SELV. Find ud af, hvilke film i Cinematekets program, der passer bedst til dig. Med 70 film i Cinemateket hver måned kan det være svært at vælge, hvad du skal se. Men hvis du svarer på fem simple spørgsmål, kan vi hjælpe dig i gang.
cinemateket.kino.dk

Cinemateket på kino.dk

BILLETBESTILLING. Vidste du, at du også kan bestille og købe dine billetter til Cinemateket via kino.dk, som repræsenterer over 40 danske biografer?

Dagens film

/Cinemateket

Børnebiffen 3-5 år, november (2)

24.11.2017Rita og Krokodille skal ud at samle kastanjer i skoven. Rita formaner Krokodille om at blive på stien, så han ikke farer vild. Da Rita ser et helt tæppe af glitrende kastanjer, glemmer hun alt om s...

Børnebiffen 4-6 år, november

24.11.2017Elsa har svært ved at falde i søvn. Heldigvis har hun tøjdyr, der kan fortælle en masse spændende historier. Harry Hamster fortæller historien om dengang, da han var verdens største detektiv og opk...

Den røde skildpadde

24.11.2017En skibbruden mand på en øde ø forsøger desperat at undslippe, indtil han en dag møder en mærkelig rød skildpadde, som kommer til at ændre hans liv. En besnærende poetisk og dialogløs animationsfil...

Rookies

24.11.2017Som navnet antyder, er dette en film om rookies. Dette er både instruktør og fotograf Charlotte Percle første film og de 4 hovedpersoner første oplevelse ved Freeride World Tour. “Rookies” hand...

The Ario Dream + Ritzau Prisen

24.11.2017Den berømte filmskaber Paul Diffley har bragt sine tekniske evner til grotte-verdenen med sin nye film “The Ario Dream - The Quest for Europe’s Deepest Cave”. Filmen tager publikummet med til udfor...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412