Citizen Jane: Battle for the City - med introduktion og debat

Citizen Jane: Battle for the City - med introduktion og debat
Den 1. august kl. 19.30 vil urbanitetsforsker Kristine Samson (RUC) introducere den kritikerroste dokumentar 'Citizen Jane'. Efterfølgende paneldiskussion om urbanisering med forskere og publikum.

Citizen Jane: Battle for the City

Citizen Jane: Battle for the City
Instruktør: Matt Tyrnauer
Kan du forestille dig, at en motorvej pløjede sig tværs gennem Manhattan? Og at SoHo slet ikke fandtes? Sådan kunne det let være gået, hvis ikke forfatteren og aktivisten Jane Jacobs havde kæmpet for sin elskede hjemby New York. I 1950'erne og 60'erne, hvor bygherren Robert Moses sad tungt på magten, stod Jacobs op imod en mands- og finansdomineret byggeverden, der var besat af moderne, monumentale masterplaner. Men 'Citizen Jane' er ikke kun en dybt spændende historie om en modig kvindes kamp for sin by. Den er også en fagligt seriøs og fortsat aktuel storfilm om arkitektur, urbanitet og det gode (by)liv.
USA, 2016
DCP, 92 min.
Engelsk dialog
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

I serien: Jane Jacobs og storbyen

Jane Jacobs og storbyen
Kan du forestille dig, at en motorvej pløjede sig tværs gennem Manhattan? Og at SoHo slet ikke fandtes? Sådan kunne det let være gået, hvis ikke forfatteren og aktivisten Jane Jacobs havde kæmpet for sin elskede hjemby New York. I 1950'erne og 60'erne, hvor bygherren Robert Moses sad tungt på magten, stod Jacobs op imod en mands- og finansdomineret byggeverden, der var besat af moderne, monumentale masterplaner.

'Citizen Jane' er ikke kun en dybt spændende dokumentar om en modig kvindes kamp for sin by. Den er også en fagligt seriøs og fortsat aktuel storfilm om arkitektur, urbanitet og det gode (by)liv.

Den 1. august kl. 19.30 vil urbanitetsforsker Kristine Samson (RUC) introducere den kritikerroste dokumentar 'Citizen Jane' og diskuterer efterfølgende dens perspektiver med forskerkollegaen Anders Blok (KU) - og med publikum. Moderator: Rasmus Christian Elling, Københavns Universitets sommerskole.

NB: Introduktion og diskussion foregår på engelsk - og filmen vises uden undertekster. Arrangementet er lavet i samarbejde med sommerskolen, Københavns Universitet (læs mere på urban.tors.ku.dk).

Filmen vises også en enkelt gang uden introduktion og debat - nemlig den 6. september.

Rasmus Brendstrup, programredaktør / Cinemateket
kosmorama_kampagnebox290_gu

Kosmorama online

FILMFORSKNING. Det Danske Filminstitut står bag Danmarks ældste filmtidsskrift. Kosmorama udgives digitalt, og der er mulighed for at søge og læse i det omfattende bagkatalog online.
cinemateket.kino.dk

Cinemateket på kino.dk

BILLETBESTILLING. Vidste du, at du også kan bestille og købe dine billetter til Cinemateket via kino.dk, som repræsenterer over 40 danske biografer?

Dagens film

/Cinemateket

Dommen i Nürnberg - med introduktion af Jacob Wendt Jensen

24.09.2017'Dommen i Nürnberg' var en sensation i 1961. Det var den første film, der omhandlede retssagerne mod Nazi-krigsforbrydere. Det er et fortvivlende emne, men det er en film, som stadig fanger tilskue...

Ærens vej

24.09.2017Krigens vanvid er næppe beskrevet mere virkningsfuldt end i Kubricks 'Ærens vej', hvilket ikke mindst skyldes instruktørens nøgterne behandling af det ubegribeligt grusomme. Oberst Dax (Kirk Dougla...

Johannes V. Jensen og Thit Jensen - to portrætfilm - NB: introduktion aflyst

26.09.2017'Forfatteren Johannes V. Jensen' består af sjældne optagelser af Johannes V. Jensen i sit hjem i København, ved stendyssen Mor Gribs Hule i Grib Skov sammen med børnebørnene og ved sommerhuset i Ti...

Miss Kiet's Children

26.09.2017’Miss Kiet’s Children’ følger gennem et år dagligdagen i en hollandsk skoleklasse for flygtningebørn. Børn fra bl.a. Syrien og Irak ankommer til en helt ny hverdag og et sprog, de endnu ikke forst...

Koyaanisqatsi-koncert med bandet We Stood Like Kings

26.09.2017'Koyaanisqatsi' var instruktøren Godfrey Reggios debut og den første film i QATSI-trilogien. Dokumentaren har spillefilmslængde og blev optaget over syv år - fra 1975 til 1982 - i et forsøg på at s...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412