Open Air 1. august: Blue Velvet - med optakt fra kl. 16:00

Open Air 1. august: Blue Velvet - med optakt fra kl. 16:00
Tirsdag den 1. august viser vi David Lynchs både fløjlsbløde og brutale psyko-thriller 'Blue Velvet'. DJ Laura Palmer aka DJ Gul varmer op med chill-musik på plænen fra kl. 16:00 – og inden 'Blue Velvet' viser vi den danske kortfilm 'Det korte liv'. Der vil også være mad og kolde drikkevarer til en rimelig pris – og naturligvis fri entre!

Blue Velvet

Blue Velvet
Instruktør: David Lynch
David Lynch brød igennem til det brede publikum med dette stilfulde og foruroligende miks af kriminalhistorie, forstadsdrama og psyko-thriller. Kyle MacLachlan er den unge Jeffrey Beaumont, der vender hjem til sin fødeby, da hans far får et slagtilfælde. Her viser det sig snart, at der under den solbeskinnede forstadsidyl gemmer sig en verden af vold, sadomasochisme og psykose. Det hele starter, da Jeffrey finder et afskåret øre på en græsplæne. Han prøver at finde ud af, hvor det kommer fra og møder derved kvinden Dorothy (Isabella Rossellini).

Hun bliver seksuelt udnyttet af den perverse forbryder Frank (Dennis Hopper), der holder hendes familie fanget som pressionsmiddel. Den unge Jeffrey bliver langsomt suget ind i det syge miljø, og overværer, skjult i Dorothys tøjskab, flere af de nedværdigende scener mellem kidnapperen og kvinden.
Medvirkende: Kyle MacLachlan, Isabella Rossellini, Dennis Hopper, Laura Dern
USA, 1986
DCP, 120 min.
Engelsk dialog
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

I serien: Open Air i Kgs. Have d. 1. & 2. august

Open Air i Kgs. Have d. 1. & 2. august
Cinemateket holder sommerferie fra 10.-31. juli, men vi glæder os allerede til at se jer igen til sæsonstart med Open Air i Kongens Have. Tag en ven i hånden, et picnictæppe under armen og oplev to store film under åben himmel.

Tirsdag den 1. august viser vi David Lynchs både fløjlsbløde og brutale psyko-thriller 'Blue Velvet'. DJ Laura Palmer aka DJ Gul varmer op med chill-musik på plænen fra kl. 16:00 – og inden 'Blue Velvet' viser vi den danske kortfilm 'Det korte liv'.

Onsdag den 2. august byder vi på The Bee Gees' hede disco-toner og en spændstig John Travolta i ’Saturday Night Fever’. Vi varmer op med 70’er grooves fra DJ Master Fatman kl. 16:00 og den danske kortfilm 'De fantastiske tre' lige inden filmstart.

Restaurant SULT rykker ud med chili con carne, sandwich, vin og kolde fadøl til en rimelig pris. Hovedfilmen begynder ca. kl. 21:45. Der er gratis adgang, og alle er velkomne. Open Air afholdes med støtte fra Soundvenue og Blockbuster.

PROGRAM:

TIRSDAG 1. AUGUST
16:00Chill-musik på plænen ved DJ Laura Palmer aka DJ Gul
21:30Forfilm: 'Det korte liv' / Janus Metz, 2014 / dansk tale / 14 min.
21:45Blue Velvet / David Lynch, 1986 /eng. tale / 120 min.

ONSDAG 2. AUGUST
16:0070'er-grooves på plænen ved DJ Master Fatman
21:30Forfilm: 'De fantastiske tre' / Esben Tønnesen, 2009 / dansk tale / 13 min.
21:45Saturday Night Fever / John Badham, 1977 / eng. tale / 118 min.

Tag film-testen og vind
Find ud af hvilke film i Cinematekets program, der passer bedst til dig på http://filmtest.cinemateket.dk/. Så deltager du samtidig i lodtrækningen om et medlemskab til Cinemateket, der bl.a. giver dig rabat på forestillinger sammen med en ledsager, gratis adgang til Månedens Film, rabat på mad i SULT og meget mere. Konkurrencen løber fra 25. juni t.o.m. 2. august, og vinderen annonceres på Cinematekets Facebook-side senest den 8. august.
kosmorama_kampagnebox290_gu

Kosmorama online

FILMFORSKNING. Det Danske Filminstitut står bag Danmarks ældste filmtidsskrift. Kosmorama udgives digitalt, og der er mulighed for at søge og læse i det omfattende bagkatalog online.
cinemateket.kino.dk

Cinemateket på kino.dk

BILLETBESTILLING. Vidste du, at du også kan bestille og købe dine billetter til Cinemateket via kino.dk, som repræsenterer over 40 danske biografer?

Dagens film

/Cinemateket

Dommen i Nürnberg - med introduktion af Jacob Wendt Jensen

24.09.2017'Dommen i Nürnberg' var en sensation i 1961. Det var den første film, der omhandlede retssagerne mod Nazi-krigsforbrydere. Det er et fortvivlende emne, men det er en film, som stadig fanger tilskue...

Ærens vej

24.09.2017Krigens vanvid er næppe beskrevet mere virkningsfuldt end i Kubricks 'Ærens vej', hvilket ikke mindst skyldes instruktørens nøgterne behandling af det ubegribeligt grusomme. Oberst Dax (Kirk Dougla...

Johannes V. Jensen og Thit Jensen - to portrætfilm - NB: introduktion aflyst

26.09.2017'Forfatteren Johannes V. Jensen' består af sjældne optagelser af Johannes V. Jensen i sit hjem i København, ved stendyssen Mor Gribs Hule i Grib Skov sammen med børnebørnene og ved sommerhuset i Ti...

Miss Kiet's Children

26.09.2017’Miss Kiet’s Children’ følger gennem et år dagligdagen i en hollandsk skoleklasse for flygtningebørn. Børn fra bl.a. Syrien og Irak ankommer til en helt ny hverdag og et sprog, de endnu ikke forst...

Koyaanisqatsi-koncert med bandet We Stood Like Kings

26.09.2017'Koyaanisqatsi' var instruktøren Godfrey Reggios debut og den første film i QATSI-trilogien. Dokumentaren har spillefilmslængde og blev optaget over syv år - fra 1975 til 1982 - i et forsøg på at s...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412