4 måneder, 3 uger og 2 dage - introduceret af Cristian Mungiu

4 måneder, 3 uger og 2 dage - introduceret af Cristian Mungiu
Den 15. november bliver filmen introduceret af Cristian Mungiu selv. Reserverede billetter skal afhentes senest den 12. november.

4 måneder, 3 uger og 2 dage

/4 luni, 3 saptamini si 2 zile

4 måneder, 3 uger og 2 dage
Instruktør: Cristian Mungiu
Se eller gense det overbevisende og dybt rystende drama om unge Gabita, der bliver ufrivilligt gravid og vælger at få en kvaksalver-abort med støtte fra veninden Otilia.

”Ceausescu forbød abort i 1966. Han ønskede store generationer, som kunne indfri forventningen om en perfekt kommunistisk verden," har Cristian Mungiu sagt til Ekko. ”Jeg kom selv til verden på den måde. Senere ændrede stemningen i befolkningen sig, folk begyndte at bekæmpe regimet, og når det var muligt, valgte man illegal abort. Efter 1970 blev abort meget populær på de betingelser, jeg beskriver i filmen.”
Medvirkende: Anamaria Marinca, Laura Vasiliu, Vlad Ivanov, Alexandru Potocean
Originaltitel: 4 luni, 3 saptamini si 2 zile
Rumænien, 2007
35mm, 113 min.
Danske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

I serien: Mød Cristian Mungiu

Mød Cristian Mungiu
Han er født i 1968 – et protest-år, der havde en anden klang bag jerntæppet. Han var 21 år, da despoten Ceausescu blev væltet, og han arbejdede som lærer og journalist, inden han blev filminstruktør. Og så ændrede meget sig, da han som den første rumæner vandt Guldpalmen med ’4 måneder, 3 uger og 2 dage’ og satte gang i ’den rumænske bølge’.

Cinemateket er stolte af, i samarbejde med Filmmagasinet Ekko, der siden gennembrudsåret 2007 har fulgt ham tæt, at byde velkommen til to aftener i selskab med Cristian Mungiu og tilbundsgående samtaler om kunsten, kommunismen og meget mere. Besøget finder sted 14.-15. november, og dagen efter - den 16. november - byder vi på et glas vin og Cannes-vinderen 'Beyond the Hills', som ikke kom i dansk distribution.

Den Rumænske Ambassade byder vi også på et glas vin på åbningsaftenen den 14. november. Billetter til arrangementerne i serien skal afhentes to dage forinden.

Serien som helhed omfatter naturligvis alle de 4,2 prægtige spillefilm, Mungiu foreløbig har instrueret. Femdedelen i regnestykket udgøres af Mungius bidrag til kollektivfilmen ’Den gyldne tid’, der grumt og ubetaleligt morsomt blotlægger kommunisttidens Rumænien.

Tak for støtte og godt samarbejde til Filmmagasinet Ekko, Kulturen i Sct. Matthæus, Den Rumænske Ambassade i København, Sankt Jakob Kirke og Kirkebio.

Rasmus Brendstrup, programredaktør / Cinemateket
dreamstimemaximum_45963830

Tag film-testen

TEST DIG SELV. Find ud af, hvilke film i Cinematekets program, der passer bedst til dig. Med 70 film i Cinemateket hver måned kan det være svært at vælge, hvad du skal se. Men hvis du svarer på fem simple spørgsmål, kan vi hjælpe dig i gang.
cinemateket.kino.dk

Cinemateket på kino.dk

BILLETBESTILLING. Vidste du, at du også kan bestille og købe dine billetter til Cinemateket via kino.dk, som repræsenterer over 40 danske biografer?

Dagens film

/Cinemateket

Marnie

21.11.2017Titelpersonen er en seksuelt frigid kleptoman og som sådan et psykoanalytisk tilfælde. "Me Jane - you Freud!" som Marnie (Tippi Hedren) på et tidspunkt bemærker til sin tilbeder og arbejdsgiver, Ma...

Åbningsfilm: Dirtbag

21.11.2017Fred Beckey er kendt som den originale amerikanske ‘dirtbag’-klatrer. Hans navn har været forbundet med mystik, beundring og forundring siden 40’erne, og hans utallige første stigninger gør ham til...

The Citizen - med instruktørbesøg og reception

21.11.2017Den 56-årige afrikanske immigrant Wilson Ugabe bliver i Budapest den ene dag udnævnt til ’Månedens medarbejder’ og den næste udsat for forskelsbehandling og racisme. Under forberedelserne til den u...

NAFF præsenterer: MTB-film på det store lærred

21.11.2017Manden bag filmen er Jakob Carlsen, der har produceret en kort inspirerende film - "Trailbuilder", der handler om en mand fra Jylland, som laver trails til mountainbikes. Filmen portrætterer en god...

Den røde skildpadde

21.11.2017En skibbruden mand på en øde ø forsøger desperat at undslippe, indtil han en dag møder en mærkelig rød skildpadde, som kommer til at ændre hans liv. En besnærende poetisk og dialogløs animationsfil...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412