Prøven - introduceret af Cristian Mungiu

Prøven - introduceret af Cristian Mungiu
Den 14. november bliver filmen introduceret af Cristian Mungiu, og Rumæniens Ambassade byder forinden på forfriskninger og snacks i Cinematekets foyer kl. 21.00-21.30. Reserverede billetter skal afhentes senest den 12. november.

Prøven

/Bacalaureat

Prøven
Instruktør: Cristian Mungiu
Mungiu lagde prisen som bedste instruktør oven i sine øvrige Cannes-trofæer med ’Prøven’, en detaljesensitiv, realistisk og smertelig hudfletning af moral. Lægen Romeo er den sympatiske hovedfigur, der ender med at flette sig ind i hverdagskorruption på flere niveauer: Datterens eksamen vakler efter et voldtægtsforsøg, hendes kæreste mistænkes for passiv medvirken, og Romeos ægteskab hænger i laser. ”Som tilskuer mærker jeg næsten fysisk Romeos dilemma,” skrev Bo hr. Hansen skrev i sin femstjernede Ekko-anmeldelse af filmen. ”Og det gør ondt, fordi jeg er bange for, at jeg ikke ville handle anderledes.”
Medvirkende: Adrian Titieni, Maria-Victoria Dragus, Lia Bugnar
Originaltitel: Bacalaureat
Rumænien, 2016
DCP, 128 min.
Danske undertekster
Tilladt over 15 år

Forestillinger:

Der blev ikke fundet nogen fremtidige forestillinger.

I serien: Mød Cristian Mungiu

Mød Cristian Mungiu
Han er født i 1968 – et protest-år, der havde en anden klang bag jerntæppet. Han var 21 år, da despoten Ceausescu blev væltet, og han arbejdede som lærer og journalist, inden han blev filminstruktør. Og så ændrede meget sig, da han som den første rumæner vandt Guldpalmen med ’4 måneder, 3 uger og 2 dage’ og satte gang i ’den rumænske bølge’.

Cinemateket er stolte af, i samarbejde med Filmmagasinet Ekko, der siden gennembrudsåret 2007 har fulgt ham tæt, at byde velkommen til to aftener i selskab med Cristian Mungiu og tilbundsgående samtaler om kunsten, kommunismen og meget mere. Besøget finder sted 14.-15. november, og dagen efter - den 16. november - byder vi på et glas vin og Cannes-vinderen 'Beyond the Hills', som ikke kom i dansk distribution.

Den Rumænske Ambassade byder vi også på et glas vin på åbningsaftenen den 14. november. Billetter til arrangementerne i serien skal afhentes to dage forinden.

Serien som helhed omfatter naturligvis alle de 4,2 prægtige spillefilm, Mungiu foreløbig har instrueret. Femdedelen i regnestykket udgøres af Mungius bidrag til kollektivfilmen ’Den gyldne tid’, der grumt og ubetaleligt morsomt blotlægger kommunisttidens Rumænien.

Tak for støtte og godt samarbejde til Filmmagasinet Ekko, Kulturen i Sct. Matthæus, Den Rumænske Ambassade i København, Sankt Jakob Kirke og Kirkebio.

Rasmus Brendstrup, programredaktør / Cinemateket
kosmorama_kampagnebox290_gu

Kosmorama online

FILMFORSKNING. Det Danske Filminstitut står bag Danmarks ældste filmtidsskrift. Kosmorama udgives digitalt, og der er mulighed for at søge og læse i det omfattende bagkatalog online.
cinemateket.kino.dk

Cinemateket på kino.dk

BILLETBESTILLING. Vidste du, at du også kan bestille og købe dine billetter til Cinemateket via kino.dk, som repræsenterer over 40 danske biografer?

Dagens film

/Cinemateket

Den røde skildpadde

24.11.2017En skibbruden mand på en øde ø forsøger desperat at undslippe, indtil han en dag møder en mærkelig rød skildpadde, som kommer til at ændre hans liv. En besnærende poetisk og dialogløs animationsfil...

Rookies

24.11.2017Som navnet antyder, er dette en film om rookies. Dette er både instruktør og fotograf Charlotte Percle første film og de 4 hovedpersoner første oplevelse ved Freeride World Tour. “Rookies” hand...

The Ario Dream + Ritzau Prisen

24.11.2017Den berømte filmskaber Paul Diffley har bragt sine tekniske evner til grotte-verdenen med sin nye film “The Ario Dream - The Quest for Europe’s Deepest Cave”. Filmen tager publikummet med til udfor...

NAFF præsenterer: Skifilm på det store lærred

24.11.2017Eisodus giver os en skiers refleksion fra en smeltende virkelighed. Eisodus er en kortfilm om skiløb, menneskets følsomme forhold til naturen, og hvordan vi påvirker vores klima. Dette er en anderl...

NAFF præsenterer: Klatrefilm og dansk eventyr på det store lærred

24.11.2017Kom med på en packrafting roadtip til fire floder på Balkan. Følg med to venner der knapt kender hinanden på et whitewater eventyr i en dårlig lejebil med to små oppustelige både i beboede grotter...
Dagens film
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412