Bag skønheden - ny taiwansk film

TAIWANSK FILMSERIE. Cinemateket præsenterer 3.– 27. september en række af de bedste nye film fra Taiwan, der har en blomstrende filmindustri og verdenskendte instruktørnavne – og er fuld af skæve indfaldsvinkler til det at lave film.

Folkeoprør, sci-fi og militær-bordeller

En række af de nye taiwanske film behandler kontroversielle og lidet kendte kapitler i øens historie: Wei Te-Sheng præsenterer ’Warriors of the Rainbow: Seediq Bale’, der er den dyreste taiwanske film nogensinde. Filmen var i konkurrence på Venedig-festivalen og er et storslået, farverigt drama om Taiwans oprindelige folk, der i 1930 gik til angreb på den japanske besættelsesmagt.

Se ’Warriors of the Rainbow: Seediq Bale’ allerede i aften klokken 20.30, hvor den tyvstarter serien af taiwanske film.

Instruktøren Doze Niu er repræsenteret med sin nyeste film ’Paradise in Service’ (2015), der skabte stor opmærksomhed i Taiwan og på årets Berlin Film Festival. Filmen forgår i 1969 og skildrer livet på et officielt sanktioneret bordel, der er drevet af militæret til trøst for ensomme soldater.

Blandt de øvrige film i serien er den forrygende sorte komedie ’Parking’ og ’One Day’, der elegant sammenvævet det romantiske drama, science fiction og mystery til en indtagende kærlighedshistorie. 

Perler fra Hou Hsiao-Hsien og Tsai Ming-Liang

Den verdensberørte taiwanske instruktør Hou Hsiao-Hsien er i Cinematekets serie repræsenteret med det billedskønne, tankevækkende mesterværk ’Three Times’, der skildrer kærlighedens foranderlige udtryk i tre historier, der udspiller sig fra 1922 til 2005.


En anden fremtrædende taiwansk instruktør er Tsai Ming-Liang. I Tsai Ming-liangs film vokser historierne umærkeligt frem af de smukke, gådefulde billeder. I Venedig-vinderen 'Stray Dogs' lader han sin karakteristiske stil tale endnu højere end nogensinde.

Taiwan ovenfra – serieåbning og reception 3. september

Den taiwanske serie åbner officielt den 3. september med den på en gang smukke og tankevækkende dokumentarfilm ’Beyond Beauty’, der ser på Taiwan fra himmelhøjde og for alvor satte gang i miljøbevægelserne i Tapei og omegn.

Efter filmen er der forfriskninger i Asta Bar. Den taiwanske serie er arrangeret i samarbejde med Taipei Representative Office i København og Cinémathèque royale de Belgique.

Læs mere om serien Nye film fra Taiwan.

Tid: Nye film fra Taiwan 3.-27. september
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: cinemateket.dk og tlf. 3374 3412.