Juleferien i Cinemateket

FILM I JULEFERIEN. Mellem jul og nytår er der masser at opleve i Cinemateket for hele familien. 

I juledagene præsenterer Cinemateket en stribe film, der er i nostalgisk sync med højtiden - men også en perlerække af klassikere, som bare skal ses på stort lærred.

Technicolor - storladne Hollywood-klassikere

Technicolors storhedstid i Hollywood var perioden 1937-52 - og betød blandt andet et boom for musical genren. Op mod og i dagene efterjul viser vi de storladne technicolor-musicals 'Troldmanden fra Oz' (26. december) og 'Yolanda and the Thief' (29. december). Der bliver også plads til de store dramaer, fx 'Borte med blæsten' (28. december), 'Afrikas dronning' (28. december) og 'Kavaleriets gule bånd' (29. december).

Bergmans magnum opus: 'Fanny og Alexander'

'Fanny og Alexander' er en hyldest til livet, familien og teatret, og samtidig en dannelseshistorie. En sædeskildring på godt og ondt – om tro, magt og kunstnerisk fantasi – med højtider, fester og de skiftende sæsoner som medspiller, og med biografsalen som optimal affyringsrampe i julens knitrende mørke. Månedens Film i december vises igen den 26. og 27. december.

'Himlen over Berlin' - i ny kopi

Hvordan ser verden ud for engle? Den tyske instruktør Wim Wenders besvarer netop dette i klassikeren 'Himlen over Berlin'. Her følger vi to trenchcoat-klædte engle, der iagttager Berlin og dens befolkning i smukke sort/hvid billeder. Englene kan se og høre menneskernes tanker, men de kan ikke tale med dem eller opfatte virkeligheden i dens komplekse farverigdom. 'Himlen over Berlin' er en poetisk meditation over livet, tiden og forgængeligheden. Filmen vises den 27. og 30. december. 

Kirk Douglas' bedste filmpræstationer

Den 9. december fylder Kirk Douglas 100 år. Omkring jul kan du opleve en stribe af hans største præstationer, fx 'Telemarkens helte' (26. december) og 'Van Gogh (28. december). 


Disney for hele familien

Endelig er der underholdning for hele familien med den årlige Disney-kavalkade, der ruller i resten af december og videre ind i det nye år. Se blandt andet 'Snehvide og de syv dværge', 'Peter Pan', 'Lady og Vagabonden', 'Tornerose', 'Aladdin', 'Løvernes konge', 'Aristocats', 'Den lille havfrue' og 'Dumbo' - alle mellem jul og nytår. 'Bambi' har fået en stribe ekstravisninger, og kan opleves frem til den 30. december.

Tid: Juleferien 2016
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, 1123 København K
Billetbestilling:Cinemateket.dk og Tlf. +45 3374 3400