Ex Machina – suveræn sci-fi suspense i Cinemateket

SCIENCE FICTION-hit! Anmelderne elsker den – og så er den lige blevet nomineret til to Oscars. Månedens Film i Cinemateket er Alex Garlands 'Ex Machina'. Se den 4.-14. februar.

Kan maskiner have følelser? Den engelske forfatter og instruktør-debutant Alex Garland – kendt for bl.a. romanen 'The Island' og sine manuskripter til anerkendte science fiction-film som '28 Days Later', 'Never Let Me Go' og 'Dredd' –stiller spørgsmålet (og en hel del andre) i sin Oscar-nominerede sci-fi-perle 'Ex Machina', som vises som Månedens Film i Cinemateket i februar.

‘Ex Machina’ er en visuelt imponerende psykologisk thriller, der går i kødet på videnskabs-etik og afledte spørgsmål om åbenhed, teknologi og magt, og som gør sig tanker om hvilken retning forskningen med kunstig intelligens kan tage i hænderne på megalomane mangemilliardærer. Og hvad gør robotterne, hvis de sættes fri?

Den unge computerprogrammør Caleb (Domhnall Gleeson) hyres af videnskabs- og rigmanden Nathan (Oscar Isaac) til at teste en hyper intelligent robot (spillet af gudesmukke Alicia Vikander) på sit fashionable, afsidesliggende forskningscenter. Caleb tror, at han er særligt udvalgt på grund af sine faglige evner. Men årsagen er en ganske anden, viser det sig – i takt med at filmen ruller sin fascinerende krybende suspense ud i spillet mellem de tre hovedaktører.

'Ex Machina', har været en af årets største internationale arthouse-succeser, og den er nomineret til en Oscar i både kategorien 'Original Screenplay' og 'Visual Effects'. Se den i som Månedens Film i Cinemateket fra i aften og frem til 14. februar.

 

Anmelderne skriver:

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ’En af de bedste sci-fi-film i lang tid’ – Kim Skotte, Politiken
★★★★★★ ’Åndeløs suspense … suveræn’ – Benjamin Henriksen, Moovy
★★★★★★ 'Fremragende' - Johanne Mortensen, Magasinet KBH 
★★★★★★ ’Ex Machina er en intellektuel og refleksiv filmperle, der gennem et nøje overvejet manuskript stiller spørgsmål om menneskets iboende natur, den patriarkalske samfundsorden, magtbalancer og selve berettigelsen af magt. Man bør ikke snyde sig selv for at se denne nye klassiker’ – Ulrikke Xenia Sandby, Ordet
★★★★★ ’Intens og intelligent' – Lars Bukdahl, Ekko
★★★★★’Den tænksomme drillefilm 'Ex-Machina' udforsker menneskets drøm om at være Gud’ - Per Juul Carlsen, Filmland
★★★★★’en stor, tænkende hjerne i en lille, finmekanisk krop’ – Morten Vejlgaard Just, Filmz
★★★★★ ’Et intenst filosofisk trekantsdrama" – Dorte Winkler & Nicolai Eskesen, Filmforbindelsen
★★★★ ’En befriende ligefrem film’ – Katrine Sommer Boysen, Jyllands-Posten
★★★★ 'En stemningsmættet og fascinerende science fiction-thriller om grænsen mellem kunstig intelligens og menneskelighed’ Louise Kidde Sauntved, Berlingske
★★★★ ’En sjælden begavet film’ – Adib Scott Schmidt, Cinemaonline

Tid: 4.-14. februar 2016
Sted:Cinemateket, Gothersgade 55, Kbh K
Billetter: Cinemateket.dk og på tlf. 33 74 34 12.