Det danske kortfilmsmirakel - mød Oscar-vindere i Cinemateket

SÆRARRANGEMENT 9. FEB. Danmark har en enestående status som leverandør til Oscar-uddelingens kortfilmskategori. Det er blevet til statuetter i 1986, 1999, 2003, 2010 og 2014. En fællesnævner for mange af filmene er produceren Kim Magnusson, der tirsdag den 9. februar fortæller om sine erfaringer. Dertil deltager Martin Strange-Hansen, og informations filmredaktør Christian Monggaard er vært.

Knapt en tredjedel af Danmarks samlede Oscar-høst kommer fra kortfilmskategorierne. Hele fem er det blevet til siden 1986. Tirsdag den 9. februar kl. 19.15 kan du opleve det danske kortfilmsmirakel tæt på, når filmkritiker Christian Monggaard og producer Kim Magnusson diskuterer vinderfilmene. Kim Magnusson og instruktør Martin Strange-Hansen har desuden lovet at holde de takketaler, der måske blev i inderlommen!

Endelig viser Cinemateket denne aften tre af vinderfilmene:

Valgaften (Anders Thomas Jensen, 1998)

Det er valgaften, og Peter, en ung idealist med sans for politisk korrekthed, har glemt at stemme. På sin hektiske vej til stemmeurnen møder han en række småracistiske taxachauffører med mere eller mindre dansk kulturbaggrund. Hvis Peter vil nå at bruge sin demokratiske ret, må han tie og undgå al diskussion. Men kan han det? Oscar for bedste korte fiktionsfilm 1999.

Der er en yndig mand (Martin Strange-Hansen, 2002)

Lars Hansens cpr-nummer forbyttes på Arbejdsformidlingen med indvandreren El Hassans. Lars indkaldes til danskkursus for indvandrere, hvor det viser sig, at hans gamle bekendtskab fra folkeskolen, Ida, er lærerinde. Hvis El Hassan ikke dukker op, bliver holdet nedlagt og Ida fyret. Derfor begynder Lars at komme til timerne forklædt som El Hassan. Han forelsker sig i Ida, men hun vil intet have med ham at gøre. Hun er i stedet forelsket i El Hassan! Så er der ikke andet at gøre end at beholde sin dobbelte identitet så længe som muligt. Oscar for bedste korte fiktionsfilm i 2003.

Anna og Bella (Børge Ring, 1984)

I 'Anna og Bella' tilbringer to gamle søstre en spændende aften med at mindes gamle dage, godt hjulpet på vej af et fotoalbum og masser af rødvin. Oscar for bedste animerede kortfilm 1986.

Tid: 9. februar 2016 kl. 19.15
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55
Billetbestilling: Cinemateket.dk eller tlf. +45 3374 3400.