60'erne genoplivet: 'Blow-Up - Var det mord?'

FILMUNIVERSITETET. Lørdag den 21. maj skrues tiden tilbage til 60'ernes heftige jetset-London med Michelangelo Antonionis 'Blow-Up - Var det mord?' - en film, der udfordrer dogmet om, at kameraet aldrig lyver. Peter Schepelern introducerer og sætter 1966-klassikeren i filmhistorisk kontekst. 

Den 21. maj stiller Filmuniversitetet skarpt på Michelangelo Antonionis 'Blow-Up – Var det mord?' (1966). En vaskeægte 60'er-klassiker, der undersøger forholdet mellem perception og realitet og stiller spørgsmålstegn ved dogmet om, at kameraet aldrig lyver.

Til at folde værket ud og sætte det i filmhistorisk kontekst, kommer Peter Schepelern, tidligere lektor i filmvidenskab ved Københavns Universitet. Ud over artikler om mangfoldige emner har han skrevet og/eller redigeret blandt andet 'Filmleksikon' (1995/2010) og 'Lars von Tries film. Tvang og befrielse' (2000). 

Jetset-liv, 'swingin' London og en boldløs tenniskamp

Kunst- og modefotografen Thomas, der lever en manisk jetset-tilværelse og overlever på en kombination af stoffer, modeller og fester, har i en park taget en serie billeder af et par i hed omfavnelse. Da han hjemme i studiet begynder at forstørre billederne, opdager han, at han nok har været vidne til et mord. 

Thomas forsøger på egen hånd at finde ud af, hvad der egentlig er sket. Jo mere han forstørrer billederne for at komme tæt på den faktiske begivenhed, des mere mister han forbindelsen til virkeligheden. Filmens finale - en boldløs tenniskamp – er gået over i filmhistorien.  

Tid: 21. maj 2016, kl. 16:00
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, Kbh K
Billetter: Bestilles på tlf. 33 74 34 12 eller Cinemateket. dk