Meget mere end mursten – Copenhagen Architecture Festival

ARKITEKTURFESTIVAL. Cinemateket danner i perioden 10.-20. marts ramme om Copenhagen Architecture Festival, der med et vidtfavnende filmprogram udfordrer vores ideer om, hvad arkitekturen er og kan.

I dagene 10.-20. marts indtager Copenhagen Architecture Festival Cinemateket med en række film, der trækker linjer mellem bygningskunst, urbanitet og levende billeder – og udforsker, hvordan arkitekturen præger vores liv og verden, og hvordan vores liv og verden påvirker arkitekturen.

Undersøg fx lydens evne til forme vores oplevelse af rum og steder, når den internationalt anerkendte lyddesigner Peter Albrechtsen guider os ind i Ridley Scotts 'Blade Runner' og David Finchers 'Se7en'. Det er bare ét blandt festivalens mange særarrangementer

CAFx er en festival, der ser arkitekturen som en sanselig, politisk og kropslig størrelse, der siver ind overalt i vores tilværelse. Det smitter af på et mangefacetteret filmprogram, der udfordrer ideen om arkitektur som blot mursten, rum og rammer.

Byen, drømmene og hverdagens poesi

Under det selvstændige tema Københavns forvandlinger stiller CAFx og Cinemateket med film, oplæg og debatter skarpt på de drømme og forandringer, som har defineret hovedstaden. Se eller gense et Vesterbro før caffe latte-æraen i filmatiseringen af Tove Ditlevsens 'Barndommens gade' og oplev professor Carsten Thau udfolde i ord og billeder, hvordan København havde set ud, hvis man havde realiseret nogle af de moderniseringsprojekter, som var tiltænkt byen. 

Se også en række tyske film fra 00’erne af instruktører som Christian Petzold og Valeska Grisebach, der er blevet kendt som den nye tyske bølge eller Berlinerskolen, fordi deres værker formår at indpode den moderne storbys mest uspektakulære hverdagsrum en ny glød og vitalitet.

Læs mere om programmet på copenhagenarchitecturefestival.com

Tid: 10. marts 2016 - 20. marts 2016
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, Kbh K
Billetter: Cinemateket.dk eller tlf. 33 74 34 12