Rørende dokumentarfilm om en 'sort hvid dreng'

DOKUMENTARFILM MED INSTRUKTØRBESØG. Instruktør Camilla Magid er aktuel med Los Angeles-dokumentaren 'Transformation'. Torsdag den 17. november præsenterer New Danish Screen og Cinemateket hendes rørende dokumentar 'Sort hvid dreng' om en albinodrengs kamp for værdighed og accept. 

Shida er den nye dreng i klassen på en privat engelsksproget kostskole. Han er genert, har ingen selvtillid, taler ikke et ord engelsk, som er det sprog, der tales på skolen – og så er han albino. Shida er blevet fjernet fra hjemmet som en beskyttelse mod heksedoktorerne - for albinoers kropsdele er i høj kurs inden for sort magi.

Dokumentarfilmen, som er fra 2012, følger Shidas første år på kostskolen, hvor disciplinen er hård, og tolerancen lav. Men skolen er også en chance for ham for at få en god uddannelse og kæmpe sig ud af en tilværelse på bunden af samfundet. Med hjælp fra sin nye ven Allan gør han alt, hvad han kan for at blive accepteret af både lærere og de andre elever.

Det er en hård men også opløftende fortælling, der i et tæt forløb viser, hvordan man finder lys i livets mørkeste kroge. Den modtog bl.a. en Sonic:Dox Award på CPH:DOX for dens utrolige lydside, og var også nomineret til en Bodil for årets bedste danske dokumentarfilm.

Filmen modtog fem stjerner i Politiken, som bl.a. skrev: "...fra lyde til billeder og klipning [er filmen] et nuanceret, helstøbt portræt skabt i respekt for hele drengens væsen".

Torsdag den 17. november gæster instruktør Camilla Magid Cinemateket, hvor hun vil fortælle om arbejdet med filmen. 

Tid: 17. november kl. 17:00
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, København K
Billetbestilling: Cinemateket.dk og tlf. 3374 3412.