CPH PIX – Masser af film, events og gode tilbud

CPH PIX - Københavns internationale spillefilmfestival 28. september-11. oktober. Når den 10. udgave af Danmarks største spillefilmsfestival ruller af stablen omdannes Cinemateket til et tagselvbord af brancheevents og enestående filmoplevelser. Cinematekets medlemmer får 20% rabat på ordinære visninger og kan ganske gratis tage en ledsager med til eftermiddagsvisninger.

Hvad end man vil se de nyeste udspil fra store etablerede mestre som Jean-Luc Godard eller Alejandro Jodorowsky, eller gå på opdagelse i filmverdenens mørkeste afkroge, byder CPH PIX og Cinemateket på store oplevelser i dagene 28. september til 11. oktober, når Danmarks største spillefilmsfestival nok en gang indtager København med Cinemateket som festivalcentrum.

Mestre og talenter og genrefilm

 Førnævnte instruktører udgør to af de helt store navne i serien ’Masters of Cinema’, hvor vi også finder koryfæer som den nævenyttige serber Emir Kusturica og den regerende konge af japanske yakuza-film, Takeshi ”Beat” Kitano. De gamle travere får modspil i serien ’New Danish Talent’, der fremhæver cremen af den næste danske instruktørgeneration mens ’Something Wild’ traditionen tro leverer adrenalinsus, hjertebanken og latterbrøl med sine to underserier ’Thrills & Kills’ samt ’Fun & Far Out’.  

De vante serier får selskab af nye tiltag som ’Untamed’ og ’Made Indie USA’, der huser henholdsvis de vildeste værker fra verden over og nye amerikanske independent film, der om noget har lavet ringe i vandene på årets internationale festivaler. Det globale perspektiv dominerer også ’New World Views’, der består af film fra alle verdens hjørner, der giver publikum indblik i alverdens forskellige kulturer fra Iran til Rusland og Argentina. 

Cinemateket er med hele vejen og udgør som altid festivalens pulserende centrum. I år viser vi over 80 af programmets film, som Cinematekets medlemmer får 20 procent rabat på ved alle ordinære PIX-visninger.  Derudover kan medlemmer tage en ledsager med gratis til hverdagsforestillinger, der ligger før kl. 17.00. Der er med andre ord rig mulighed for at tage en ven eller kæreste under armen og sammen få en på opleveren.

For oplevelser kommer man ikke til at savne under festivalens to uger. Hvad end man så er til det outrerede, rørende eller vanvittige, er der kun gode grunde til at drage ind i biografens lune mørke og søge ly fra det evindelige gråvejr og den tiltagende efterårskulde. Her er et blot et udpluk af visninger og arrangementer, man absolut ikke må gå glip af.

REDOUBTABLE (2)

Double up på Godard 

Den franske mester Jean-Luc Godard gør endnu en gang sit indtog på festivalen med metasatiren ‘The Rise and Fall of a Small Film Company’. Filmen var oprindeligt skabt til tv i 1986, men er nu klar til de danske lærreder. Der vil mulighed for at parre Godards seneste med en film om manden selv den 30. september. Det er Michel Hazanavicius, mest kendt for den Oscar-vindende stumfilmspastiche ’The Artist’, der har givet sig i kast med Jean-Luc med filmen ’Redoubtable’, der skildrer kunstneren og hans kærlighedsliv i 60’erne. Responsen på Cannes har været i øst og vest, så kedeligt bliver det ikke!

Redoubtable Redoubtable (Michel Hazanavicius, 2017) – lørdag 30.09.17, Kl. 14:00.
The Rise and Fall of a Small Film Company (Jean-Luc Godard, 2017) – lørdag 30.09.17, Kl. 16:45.

GANGWAY_I_TYROL_37_18

Gangway special

Som altid er der masser film med musik i i det omfattende program. Og også en række events, hvor musikken er det bærende element. For eksempel en Friday Late Night-seance om det navnkundige danske poporkester Gangway, som er gendannet og i oktober spiller to comebackkoncerter i København. I den anledning har Late Night-biffen og CPH PIX været i arkiverne og fremgravet kultvideo-materiale af Gangways faste samarbejdspartner, grafiker og billedkunstner Peter Ravn. Ravn kommer og fortæller om langvideoen 'Gangway i Tyrol' (1987). Se den for en sjælden gang på det store lærred, genoplev bandets ørehængere og sorthumoristiske udtryk fuldt udfoldet og hør Ravn berette om sit pionérarbejde inden for musikvideogenren i samtale med musikkritiker og forfatter Klaus Lynggaard. D’herrer vender plader i baren efterfølgende.

Gangway i Tyrol + udvalgte musikvideoer (Peter Ravn, 1985-92) – fredag 29.09.17 kl. 21.30. (bar fra kl. 20.30)

Qeda

QEDA – Dansk science fiction i verdensklasse

Ambitioner har der været nok af hos Martin Kestner, der med sin fiktionsdebut leverer intet mindre end en dansk dystopisk tidsrejse science fiction-film! Året er 2095 og størstedelen af København står under vand. Fang Rung, efterretningschef, må rejse tilbage i tiden for at opspore en kopi af sig selv, der blev sendt tilbage i tiden for at afværge miljøkatastrofen. Var der nogen, der sagde ’12 Monkeys’?

QEDA (Max Kestner, 2017) – onsdag 04.10.17, Kl. 19:00.

TEHRAN.TABOO

Tehran Taboo – Irans hovedstad som vi aldrig har set den før

Der er gode nyheder for alle, der allerede nu venter på Arabian Nights 2018. Animationsindustrien bobler i Iran og en ny stemme har meldt sig på banen. Ali Soozandeh træder i Marjane Satrapi og Vincent Paronnauds (’Persepolis’) fodspor med den samfundsrevsende ’Tehran Taboo’, der i sin fremstilling af fire unge menneskers skæbners hungren efter frihed, udstiller samfundets hykleri. Et stærkt animeret værk, der aldrig ville være produceret som live action. 

Tehran Taboo (Ali Soozandeh, 2017) – torsdag 05.10.17, Kl. 16:45.

Terkel.i.knibe

’Terkel i knibe’ sing-along

Den 11. oktober er der mulighed for at motionere både stemmebånd og lattermuskler. Vi viser nemlig Anders ”Anden” Matthesens kultklassiker ’Terkel i knibe’ i en særlig karaoke-version, hvor vi opfordrer alle til at skråle med på de grovkornede, forrykte og decideret upassende sangtekster om Arne og arme Quang – hvis man altså kan få klemt toner ud mellem latterbrølene. Visningen er en del af BUSTER, festivalen for børn og unge, der er kommet under PIX’s banner.  

Terkel i knibe (Anders Matthesen, 2004) – onsdag 11.10.17, Kl. 18:45.

Good.Time.4

Efterfestival med Robert Pattinson og ’Good Time’ – Månedens Film i Cinemateket

Når festivalen lukker og slukker i resten af København fortsætter festen i Cinemateket med Safdie-brødrenes thrillerkomedie ’Good Time’. Månedens Film i oktober vises i samarbejde med CPH PIX og er et nervepirrende adrenalinskud med årets sejeste soundtrack af David Loptain (aka Oneohtrix Point Never). Robert Pattinson lader håret slaske og skægget gro ud som Conny, verdens uheldigste bankrøver, som vi følger gennem en enkelt nat i New Yorks snavsede underverden.

Good Time (Joshua Safdie, Ben Safdie, 2017 – søndag 08.10.17, Kl. 21:30 + visninger i hele perioden 12.-21.10.17 (online-booking fra 22.10.17)

Tid: 28.september-11. oktober 2017
Sted: Cinemateket, Gothersgade 55, Kbh K
Billetter: 90 kr. for alle ordinære billetter. 20 % rabat til medlemmer af Cinemateket. Billetbestilling på cinemateket.dk eller på tlf. 33 74 34 12