På job med en EU-fredsmægler

CPH:DOX. Karen Stokkendal Poulsens "Forhandleren" inviterer publikum med til forhandlingsbordet, når EU-fredsmægler Robert Cooper skal finde en løsning på den årelange konflikt mellem Serbien og Kosovo. Filmen bliver vist fredag den 8. november som åbningsfilm til CPH:DOX' nyligt stiftede F:ACT Award.

Forhandleren_web

Robert Cooper er EU's chefforhandler i konflikten mellem Serbien og Kosovo

"Historie skrives altid midt om natten. Og når det sker, er du så dødtræt, at du ikke kunne være mere ligeglad," fortæller Robert Cooper, EU-fredsmægler.

Området Kosovo i det sydlige Balkan har været del i en lang politisk og territorial konflikt mellem den serbiske regering og Kosovos albanske befolkning. "Forhandleren" følger den karismatiske EU-forhandler Robert Cooper i arbejdet med at få Serbien og Kosovo til at nå til enighed om fredelig sameksistens. Kosovo vil nærme sig uafhængighed, serberne har fået lovning på et EU-medlemskab, hvis de kan nå til enighed, og EU ønsker at styrke sin troværdighed. Men hvor langt er man hver især klar til at gå?

Der skrives en god del historie i løbet af Karen Stokkendal Poulsens film, der går dybt ind i en vanskelig politisk proces uden at miste blikket for alle dens skæve detaljer. Filmen tager publikum helt ind i forhandlingernes centrum, hvor alskens stunts, forhalinger, charmeoffensiver og kulørte slips hører til i værktøjskassen hen imod en fredeligere verden.

CPH:DOX hædrer den undersøgende dokumentarisme

"Forhandleren" bliver vist som åbningsfilm til CPH:DOX' nyligt stiftede pris F:ACT Award, en pris dedikeret til film i feltet mellem dokumentarisme og dybdegående journalistik. Prisen er et resultat af, at den filmiske dokumentarisme har udviklet sig eksplosivt indenfor de seneste 10 år.

CPH:DOX ønsker med den nye pris at honorere det ofte tids- og ressourcekrævende arbejde i en genre, der på en gang er truet af korte deadlines og samtidig er i voldsom kreativ vækst. Prisen er sponsoreret af Dansk Journalistforbund.

"Med F:ACT Award ønsker vi at sætte fokus på journalistikken på film, så vi på den måde er med til at udbrede kendskabet til den undersøgende dokumentarisme«, siger Dansk Journalistforbunds formand Mogens Blicher Bjerregård.

12 film er nomineret til F:ACT Award-prisen. Vinderen modtager 5.000 euro.

"Forhandleren" bliver desuden vist på DR 2 tirsdag den 12. november kl. 23. Filmen er produceret af Vibeke Vogel for Bullitt Film.

Nyheder fra dfi.dk

/om CPH:DOX 2013

Inden vi siger farvel

Inden vi siger farvel

8. november 2013 | Af Nynne Østergaard REFLEKSION. En god død følger tre kvindelige beboere på et hospice og skildrer på rørende og livsbekræftende vis de tanker, man gør sig, når livet nærmer sig...08.11.2013
På job med en EU-fredsmægler

På job med en EU-fredsmægler

7. november 2013 | Af Nynne Østergaard CPH:DOX. Karen Stokkendal Poulsens Forhandleren inviterer publikum med til forhandlingsbordet, når EU-fredsmægler Robert Cooper skal finde en løsning på den å...07.11.2013
Mennesker i venteposition

Mennesker i venteposition

17. oktober 2013 | Af Nynne Østergaard CPH:DOX. I Under den samme himmel dykker instruktør Ditte Haarløv Johnsen ned i en højaktuel problemstilling, når hun lader afrikanske flygtninge fortælle der...17.10.2013

CPH:DOX

"Forhandleren" på CPH:DOX

8. november kl. 18.00
Bremen Teater
Mød filmens instruktør og hovedpersoner, EU-diplomat Robert Cooper og Vicepremiereminister i Kosovo, Edith Tahiri.

11. november kl. 16.30
Palads

13. november kl. 10.00
Grand Teatret

17. november kl. 13.00
Øst for Paradis

Kontakt

Redaktionen: redaktionen@dfi.dk


nyhed

delpaafacebook

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412