Statens Kunstfonds Legat til Ambo, Oppenheimer og Torpe

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Film præmierer Phie Ambo, Joshua Oppenheimer og Christian Torpe for deres filmværker i 2014.

Saa-meget-godt-i-vente 2_450

Så meget godt i vente

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Film giver 62.000 kr. til hver af disse skabende filmkunstnere som præmiering af værker i 2014.

Phie Ambo for "Så meget godt i vente"

"Legatudvalget for Film har valgt at give en præmiering til Phie Ambo for hendes film 'Så meget godt i vente'. Udvalget lægger vægt på filmens meget poetiske tone og reflekterede budskab om at passe på naturen og det, der er omkring os. Rytmen er også anderledes end det vi normalt ser, og det giver publikum tid til refleksion. Phie Ambo er en sand dokumentarist, som vi ønsker at præmiere med denne film."

Joshua Oppenheimer for "The Look of Silence"

The-Look-of-Silence_2
The Look of Silence

"Legatudvalget for Film præmierer Joshua Oppenheimer for hans 'The Look of Silence' for filmens kunstneriske præcision og filmskaberens store mod i skildringen af massemordere og deres ofre. Filmen er et bevis på, at den kunstnerisk eksperimenterende dokumentarfilm i de rette hænder kan kaste lys ind i de mørkeste kapitler af vores historie og give os muligheden for at aflæse de menneskelige følelser i al deres diversitet bag de nøgne historiske facts."

Christian Torpe for manuskriptet til "Stille hjerte"

Stille-hjerte_450
Stille hjerte

"Christian Torpes manuskript til 'Stille hjerte' er et rørende drama med et nuanceret, psykologisk blik for sine karakterer og deres vanskelige situation forbundet med en families døende mor. Det er skrevet nært, vedkommende og med indsigt. Uden de store virkemidler, men hele tiden med filmisk skarphed og menneskelig forståelse. På alle måder et meget helstøbt manuskript."

Alle tre film er blevet til med produktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Statens Kunstfond Legat udvalg for Film består af filminstruktør Jon Bang Carlsen (formand), filminstruktør Kathrine Windfeld og manuskriptforfatter Rasmus Heisterberg.

Fakta

Kontakt

Redaktionen: redaktionen@dfi.dk


nyhed

delpaafacebook

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412