Dansk kortfilm på online LGBT-festival

FESTIVAL. Søren Greens "En eftermiddag" er blandt de fem udvalgte film på verdens første digitale og globale LGBT-filmfestival, fivefilms4freedom, der sætter fokus på køn, identitet og frihed. Fremtil den 29. marts kan man se filmene online.

Den danske kortfilm "En eftermiddag" af Søren Green er blevet udtaget, som en af fem film på den nystartede online festival fivefilms4freedom. Kortfilmen handler om den unge Mathias, der har besluttet sig for at fortælle sin gode ven, Frederik, at han er forelsket i ham. "En eftermiddag" har sammen med de resterende fire film oplevet stor opmærksomhed gennem fivefilms4freedom, hvilket instruktør Søren Green sætter stor pris på. Han udtaler:

"Jeg er meget beæret over, at British Council har udvalgt "En Eftermiddag" til at deltage i projektet. Det har været overvældende, at der er blevet taget så godt imod fiveFilms4freedom over hele verden. Det fantastiske ved projektet er netop, at hele verden kan se filmene – også i de lande hvor det normalt ikke er muligt at se LGBT-film."

Om fivefilms4freedom

BFI Flare, Londons årlige LGBT filmfestival, er i øjeblikket i fuld gang og forsætter frem til 29. marts. I år er festivalen blevet udvidet med initiativet fivefilms4freedom, der er et samarbejde mellem British Film Institute, BFI, og British Council. fivefilms4freedom er en online filmfestival, der har til formål at give folk i hele verden en mulighed for at se LGBT film, udforske LGBT filmskabere og støtte frihed og ligestilling over hele verden.

Der er til festivalen udvalgt fem kortfilm, der alle i forvejen er udtaget til BFI Flare og derefter valgt specifikt til fivefilms4freedom, fordi de repræsenterer et bredt udsnit af tidssvarende LGBT kortfilm. Filmene er lavet af queer og transseksuelle filmskabere og omhandler alt fra ungdomsforelskelse til en dokumentar om en cykelsmed for kvinder, queer – og transpersoner i Detroit.

Se filmene her.

Viden gennem kortfilm

Filmenes tilgængelighed på BFI player, BFIs online video service, bliver promoveret i over halvtreds lande som for eksempel Kina, Ukraine, Polen, Israel og Indien. I mere end halvfjerds lande verden over er homoseksualitet stadig ulovligt og bliver i fem straffet med døden, hvilket skaber en grænse for LGBT– films distribution og tilgængelighed i visse dele af verden. Festivalens arrangører mener, at fivefilms4freedom derfor er en fantastisk mulighed for at sprede viden om LGBT fortællinger og – filmskabere til så mange forskellige lande.

De fem udvalgte film kan ses gratis online på BFIs hjemmeside indtil 29. marts, men fivefilms4freedom opfordrer i særlig grad til at se en af filmene den 25. marts sammen med venner, familie eller andre, man vil dele oplevelsen med. Via hashtagget #fivefilms4freedom kan man dele sine tanker i forbindelse med filmene på diverse sociale medier, og på den måde stå sammen og støtte projektet på tværs af landegrænser.

Se filmene på British Film Institute's hjemmeside.