Fotografpriser til Sturla Brandth Grøvlen og Lars Skree

PRISER. To markante fotografer i dansk film vandt den 21. november priser ved Camerimage, der hylder årets cinematografisk stærke film.

rams03

"Rams".


På den internationale filmfestival Camerimage i Polen, der har særligt fokus på filmfotografer, vandt Sturla Brandth Grøvlen lørdag den 21. november Sølvfrøen, den næststørste pris i hovedkonkurrencen.

Brandth Grøvlen, der vandt med den islandsk-danske "Rams", var i fornemt selskab: Guld gik til Tod Haynes' "Carol", og bronze til László Nemes "Son of Saul". Alle tre film har vi stadig til gode herhjemme.

Norsk fødte og herboende Brandth Grøvlen er uddannet fotograf fra Den Danske Filmskole. På dette års filmfestival i Berlin vandt han en sølvbjørn for bedste cinematografi for den tyske spillefilm "Victoria", der får dansk premiere i næste uge. I maj vandt "Rams" hovedprisen i serien Un Certain Regard på Cannes Festivalen, og filmen har siden modtaget pris efter pris

IMDBs overblik over priser, "Rams"

"Rams" der er Islands Oscar-bud i år, får dansk premiere den 21. april.

Guld til Lars Skree

Guldfrøen til bedste fotograf på en dokumentarfilm gik til Lars Skree for "The Look of Silence". Skree er en af dansk films mest anerkendte dokumentarfotografer, og "The Look of Silence" har vundet et utal af priser, siden den sidste år modtog Juryens Grand Prix på filmfestivalen i Venedig.

IMDBs overblik over priser, "The Look of Silence"

Grímúr Hákonarsons "Rams" er koproduceret af Ditte Milsted og Jacob Jarek for Profile Pictures med koproduktionsstøtte fra Det Danske Filminstitut.

Joshua Oppenheimers "The Look of Silence"  er produceret af Signe Byrge Sørensen for Final Cut for Real med støtte fra Det Danske Filminstitut gennem konsulentordningen.

Fakta

Kontakt

Redaktionen: redaktionen@dfi.dk


nyhed

delpaafacebook

Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412