Levende Danmarkshistorie til alle

DANMARK PÅ FILM. Den 29. oktober åbnede Det Danske Filminstituts nye streamingsite med ministertale og korsang. Sitet rummer historiske optagelse fra hele landet – og mange nysgerrige brugere fra Færøerne til Australien har allerede besøgt og kommenteret nogle af de 500 filmklip.

Bertel Haarder taler

Bertel Haarder holder åbningstale ved lancering af "Danmark på film" i Cinemateket. Foto: Thomas Dohn

Torsdag den 29. oktober blev det interaktive streamingsite "Danmark på film" fejret ved et åbningsarrangement i Cinemateket. Websitet er resultatet af mere end to års arbejde med at digitalisere 55 timers historiske dokumentarfilm fra perioden 1905-1965, som nu altså ligger tilgængeligt på www.danmarkpaafilm.dk.

Kulturminister Bertel Haarder talte med reference til Hans Edvard Nørregård Nielsen og Grundtvig om vigtigheden af, at begrebet "mands minde" ikke udvandes i tider, hvor vi dårligt kan huske, hvad der stod på facebook i morges. Og netop hjemkommet fra møde i Nordisk Kulturministerråd udtrykte Haarder glæde over, at "Danmark på film" dækker hele rigsfællesskabet.

Livlig aktivitet

Efter åbningen af sitet har der været livlig aktivitet. På Top 10 over mest sete ligger klip fra Færøerne og Bornholm, og mange brugere har kommenteret og delt viden – fra Sydsjælland til Australien.

Og det er netop det, der er meningen: at brugerne kan dele, sende eller indlejre klippene på deres egen hjemmeside, facebookside, blog eller andet. Og ikke mindst inviteres man til at kommentere og bidrage med viden, så portalens brugere og Filminstituttet sammen skaber en fælles historiefortælling om Danmark.

Det er bare om at komme i gang, sluttede Bertel Haarder. "Det agter jeg selv at gøre!"

Ved åbningen talte også Filminstituttets administrerende direktør Henrik Bo Nielsen. Projektleder Lisbeth Richter Larsen viste rundt på websitet, og universitetskoret Lille MUKO gav et par sange. Se billeder fra åbningen i Cinemateket her:

Unavngivet_Fra danmarkpaafilm.dk: Danmarkskort med 500 klip

Fakta

www.danmarkpaafilm.dk

Få mere baggrund i artiklen Fra strimmel til stream, hvor redaktør Lisbeth Richter Larsen fortæller om arbejdet med "Danmark på film".

Kontakt

Lisbeth Richter Larsen
Redaktør og projektleder
Tlf. 3374 3546
lisbethrl@dfi.dk

Liselotte Michelsen
Kommunikationsmedarbejder Filmcentralen
Tlf. 3374 3566
liselottem@dfi.dk
Det Danske Filminstitut

Det Danske Filminstitut
/ Danish Film Institute

EAN-nr: 5798000794085
CVR-nr: 56858318

Gothersgade 55
1123 København K

Tlf. +45 3374 3400
Fax +45 3374 3401
E-mail: dfi@dfi.dk

Cinematekets billetsalg
TLF. +45 3374 3412