Solidt afsæt til et stærkt efterår i biograferne

BIOTAL. Billetsalget til efterårets danske film er kommet i gang med "Sommeren '92" og "Krigen". Med en god start i første halvår og yderligere syv danske premierefilm i de kommende måneder ser året lovende ud.

Efter en stille sommer er der kommet gang i salget af billetter til de danske film i biograferne. Kasper Barfoeds "Sommeren '92" har på de første tre uger trukket 241.000 i biografen, og Tobias Lindholms "Krigen" er efter de første 11 dage set af 46.000.

De danske film har på nuværende tidspunkt solgt mere end 2,7 mio. billetter, hvilket ligger markant over niveauet de seneste mange år, og det peger i retning af et rekordår for dansk film samlet set.

Billetsalget til de danske film udgør hele 29% af alle solgte billetter i de danske biografer. Den store andel er særlig imponerende i et år, hvor biograferne overordnet set oplever en stor publikumstilstrømning – på nuværende tidspunkt ligger det samlede billetsalg godt 19% højere end samme tid sidste år.

De tre mest sete danske film i år er Anders Thomas Jensens "Mænd og høns", Niels Nørløvs "Min søsters børn og guldgraverne" og  Hella Joofs "All Inclusive" (havde premiere i 2014).

I denne uge er der premiere på efterfølgeren til en af dansk films største publikumssucceser i de seneste år, "Klovn – The Movie", og forventningerne til den nye film, "Klovn Forever", er høje. Alene på forsalg forventer filmens distributør, Nordisk film, at sælge 45.000 billetter, hvilket er dobbelt så mange som til den første film.

Yderligere seks film får premiere i år: Giacomo Campeottos "Far til fires vilde ferie", Søren Frellesens "Emma og julemanden", Michael Noers "Nøgle hus spejl", Martin Zandvliets "Under sandet", Tilde Harkamps "Iqbal Farooq" og Frederik M. Nørgaards "Villads fra Valby".

 Top 10 danske film 2015 (år til dato)

Biotal-sommeren92
"Sommeren '92" går stadig i biograferne.
Kilde: FAFID.

Overblik over billetsalg i 2015